Dolina Rospudy

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.

Jak rozwiązać "sprawe" Rospudy?

Wyciąć drzewa powyrywać kwiatki, przepędzić ptaki i motylki i zbudować ten pięciuset metrowy odcinek drogi wznoszący się na pylonach.
0
Brak głosów
Zbudować drogę w innym miejscu czyli wydzierżawić mieszkańców wiosek zburzyć im domy i zalać ich pola asfaltem.
0
Brak głosów
Nic nie robić, niech tiry dalej jeżdżą przez miasto i niech ludzie giną.
0
Brak głosów
A o co chodzi? Co to jest dolina Rospudy? Pierwsze słyszę?
1
100%

Liczba głosów: 1

KeniG
Indiana Jones

Dolina Rospudy

Post autor: KeniG »

Ponieważ nasi dwaj kochani bracia już zasugerowali że za ich rządów o trasach dróg będziemy decydować w ogólno krajowych referendach pytam was drodzy użytkownicy tego wspaniałego forum co według was powinno się zrobić z doliną Rospudy? Zapraszam do zagłosowania w ankiecie i wypowiedzenia się w temacie :) Zróbmy sobie własne referendum :) Może znajdziemy rozwiązanie problemu i przekażemy je naszym miłościwie panującym?
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Re: Dolina Rospudy

Post autor: KhAn »

Nic nie zaznaczyłem bo nie znalazłem dla siebie odpowiedniej odpowiedzi ale możliwe, że będzie się to tyczyło do tej drógiej propozycji :-) moim zdaniem wybudował bym dłuższy odcinek, który omijał by dolinę Rospudy bo wcale przez nią ta autostrada nie musi przechodzić. W Polsce przez te autostrady i tak straciliśmy już dużo zielini i miejsc, gdzie można by było wypocząć więc mogliby wyłożyć więcej kasy i obejść to niż przez środek doliny ładować autostradę. Za kila może kilkadzięsiąt lat (jak wybudowaliby tą autostradę) to przez te spaliny ta dolina zniknie i jestem tego przekonany.
KeniG
Indiana Jones

Re: Dolina Rospudy

Post autor: KeniG »

KhAn pisze: Polsce przez te autostrady i tak straciliśmy już dużo zielini i miejsc,
Autostrady niszczące zieleń w POLSCE?? :O Brak zielonych miejsc w POLSCE?? :O Czy my mieszkamy w tym samym kraju?? :D

A opcje są takie a nie inne bo chce zwrócić uwagę że każda opcja ma swoje dobre i złe strony ;)
KhAn pisze: ta dolina zniknie i jestem tego przekonany.
E tam torfowiska i łąki się zregenerują poza tym tą sa takie okolice i tereny że nie ważne jaką trasą sie puści autobana to pare drzew trzeba będzie wyciąć :) i motylki przepędzić ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”