Dolina Rospudy
Dolina Rospudy
Ponieważ nasi dwaj kochani bracia już zasugerowali że za ich rządów o trasach dróg będziemy decydować w ogólno krajowych referendach pytam was drodzy użytkownicy tego wspaniałego forum co według was powinno się zrobić z doliną Rospudy? Zapraszam do zagłosowania w ankiecie i wypowiedzenia się w temacie
Zróbmy sobie własne referendum
Może znajdziemy rozwiązanie problemu i przekażemy je naszym miłościwie panującym?
Re: Dolina Rospudy
Nic nie zaznaczyłem bo nie znalazłem dla siebie odpowiedniej odpowiedzi ale możliwe, że będzie się to tyczyło do tej drógiej propozycji
moim zdaniem wybudował bym dłuższy odcinek, który omijał by dolinę Rospudy bo wcale przez nią ta autostrada nie musi przechodzić. W Polsce przez te autostrady i tak straciliśmy już dużo zielini i miejsc, gdzie można by było wypocząć więc mogliby wyłożyć więcej kasy i obejść to niż przez środek doliny ładować autostradę. Za kila może kilkadzięsiąt lat (jak wybudowaliby tą autostradę) to przez te spaliny ta dolina zniknie i jestem tego przekonany.
Re: Dolina Rospudy
Autostrady niszczące zieleń w POLSCE?? :O Brak zielonych miejsc w POLSCE?? :O Czy my mieszkamy w tym samym kraju??KhAn pisze: Polsce przez te autostrady i tak straciliśmy już dużo zielini i miejsc,
A opcje są takie a nie inne bo chce zwrócić uwagę że każda opcja ma swoje dobre i złe strony
E tam torfowiska i łąki się zregenerują poza tym tą sa takie okolice i tereny że nie ważne jaką trasą sie puści autobana to pare drzew trzeba będzie wyciąćKhAn pisze: ta dolina zniknie i jestem tego przekonany.