Głosy

Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Głosy

Post autor: Aquariia »

Obrazek

Info o filmie
reżyseria Geoffrey Sax
scenariusz Niall Johnson
zdjęcia Chris Seager
muzyka Claude Foisy
produkcja: Kanada , USA , Wielka Brytania
gatunek: Horror
data premiery: 2005-08-26 (Polska) , 2005-01-07 (Świat)
obsada: Michael Keaton, Deborah Kara Unger, Sarah Strange, Ian McNeice

Fabuła
Jonathan Rivers, zdolny architekt, przeżywa wstrząs po śmierci żony. Po pewnym czasie zagłasza się do niego pewien mężczyzna, który twierdzi, że za pomocą nieznanego urządzenia może odbierać wiadomości zza światów - m.in. od zmarłej małżonki Jonathana. Gdy główny bohater przekonuje się do wynalazku, rodzi się w nim obsesja na punkcie kontaktów z żoną. Dalsze badania nad maszyną o nazwie "EVP" powodują, że drzwi do innego świata zostają otwarte...(filmweb.pl)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Horrorem tego filmu nie można nazwać, nawet na chwilę nie bałam się w czasie emisji. Scenarzyści chyba za bardzo się zagmatwali w swoją historię. O dziwo nie nudziłam się oglądając film, ale to pewnie dzięki Michaelowi Keatonowi, który najbardziej przypadł mi do gustu. Podobało mi się ukazanie obsesji głównego bohatera. Jednak film ma braki w fabule, jest jakby niedokończony. Nie ma motywu działania demonów. Fabuła nie prowadzi do niczego. Ludzie giną, demony odchodzą i to ma być koniec? Przynajmniej nie naszpikowali go efektami specjalnymi.
yrek
Agent Smith

Re: Głosy

Post autor: yrek »

Mimo iz film nie jest amejzing wspominanm go z pelnym usmiechem. To od niego zaczela sie moja przygoda z filmem. Pozyczyl mi go znajomy wiec od niechcenia obejrzalem, zupelnie nie wiedzac jaki to gatunek i o czym jest. Moje zaskoczenie bylo jak najbardziej pozytywne. Film na tyle mi sie spodobal ze siegalem po kolejne. Interesujacy, przede wszystkim ze wzgledu na fabule. Problem przedstawiony w filmie czyni go chyba pionerem, ja bynajmniej nie znam podobnych. Glownie dzieki temu film jest bardzo wysoko w moim prywatnym rankingu. 8/10
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Całkiem dobry thriller jednakże do horroru mu daleko (chociaż sama już nie wiem jaki horror powienien być naprawdę). Trzeba przyznać, ze nawet ciekawie to wszystko wymyślili, ale końcówka była do kitu, jak dla mnie wszystko się wyjaśniło, ale za szybko to się działo i troszkę dziwnie. Keaton bardzo mi się tutaj spodobał, moze nie jest tak bardzo popularny, ale jednakze dobry z niego aktor, który sprawdza się w każdym gatunku. Ostatnio czytałam o kontynuacji tego filmu i jak na razie doczytałam się samych pozytywów, czyżby był lepszy od jedynki?! Mam nadzieje, że uda mi się film obejrzeć.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Też coś obiło mi się o uszy, że dwójka lepsza.
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

jedynki nie widzialam, dwojke da sie zjesc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Horror”