Jak wiecie sa dwa rodzaje musicali..Te wystawiane na scenie teantralnej i robione w postacii filmowej. Założyłam temat tu, bo myślę, ze zasługuje na osobny topic..a nie mieszanie z filmami
Musical charakteryzuje sie tym, ze zawarte w nim sa sceny mowe, taniec jak i śpiewane..Można także zrobić musikac zupełnie śpiewany i taneczny bez udziału scen mówionych. Wszystkeimu wtórzy doskonały podkłąd muzyczny który w dajej chwili oddaje uczucia i problemy bohaterów.
Moej pytania brzmią: Lubicie? Byliście kiedys na jakimś? Jeśli nie byliście to może jakis widzieliscie i darzycie go symptią? A moze macie coś wiecej do powiedzenia n aten temat? Jest to kultura czyż nie?
Ja neistety nigdy na musicalu wystawianym nie byłam..Moze to dlatego, ze w moim mieście nie ma teatru..Mogłabym zrobić sobie "wycieczkę" do Kalisza, ale nigdy sie nie złożyło..Mam zamair ejdnak nadrabiać..całe zycie przede mną. Musicale to cos pieknego i pamietam opowieści mojej matki która była kilka razy na takowym. Chce tego doświadczyć, bo jest to inna forma przekazu..coś świueżego i lepszego od filmu. Można poczuć, ze wkońcu sie chłonie kulturę miast wcinać kolejną filmową papke przed teelwizorem przy chipsach i piwie
Inna sprawa to muicale filmowe. te uwielbiam. Wizdiaąłm ich mnóstwoo i nie tylko te "śpiewane komedie". To jest jak bajka. Przenosze sie w zupełnie inny świat. Kiedy sobei pzrypomne niedzielne wieczory kiedy byłam mała..i siadania przez TV z rodziną by obejrzeć kolejne dzieło robi mi sie starsznie błogo
Ech..mogłąbym mówić na ten temat bez końca..wiec czekam na mam nadzieję posty