Samochody

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Mela0607
Agent Smith

Samochody

Post autor: Mela0607 »

Czy ktoś z was odrobinę interesuje się samochodami?!
Dosć pewnie nie typowe pytanie wywodzące się od dziewczyny, ale mnie to rajcuje, szczególnie te najbardziej nie dostępne. Kocham samochody szczególnie te z klasą, nie tylko dobrze wyglądają, ale swobodnie jak i bez problemowo potrafią sobie poradzić z szybkością, z resztą to najważniejsze, po drugie cenię w nich komfort jaki odczuwa kierowca w czasie jazdy takim dajmy na to pięknym Mustangiem z lat 70. daje czadu i trzeba przyznać jak się prezentuje... Tutaj na tych naszych polskich drogach trudno by było przynajmniej komfortowo takim sobie pojeździć, ale jeśli nadażyła by się okazja to na pewno bym nie odmówiła. Strasznie jestem uparta jeśli chodzi o amerykańskie samochody, wiadomo co dobre, ale takie Ferrari lub Lamborghini bardzo ładnie się prezenruje, ale to już inna bajka. Zajmnę się może takimi samochodami, które można spotkać u nas w Polsce i w miarę się zrelaksować w czasie podróży, ale również nieźle zaszaleć. Dwa lata temu strasznie podniecałam sie nad Audi - dosyć znana marka samochodu i nawet naciągnełam mojego ojca by kupił i tak też zrobił, dalej samochodzik mi się podoba, ale wolałam coś innego np. BMW pot. odbierany jako bardzo mały wóz, a jednak satysfakcję daje kierowcy, mój brat kupił już dosć dawno i dalej nieźle sie prezentuje, ale również znudził mu się z resztą mnie też, ale trzyma się jeszcze no i kolejna zdegustowana marka w Polsce, albo bardziej w Niemczech to Mercedes, aj o taki samochód trzeba nieźle zadbać, aby się lajtowo, ale jakże poważnie prezentować. Nadal chciałabym sobie pojeździć takim małym, ale jakże rewelacyjnie prezentującym się AUDI TT - to mi wystarczy. Hmm... a najbardziej czego pragnę przejechać się pięknym Mustangiem nie zależnie jaki to będzie typ najważniejsze bym mogła się delektować przejażdżką tego pięknego samochodu. Ale to marzenia są niestety, ale może akurat nadarzy się taka okazja. Jest wiele samochodów, które potrzebują więcej uwagi dla każdego kierowcy, ale tego by było za dużo... Umieszczę jeszcze kilka fotek. Jakbym za rok zdała prawko to moze akurat uda mi się wychaczyć jednego z nich :P
1. Mustang Shelby GT500M (m.in. prezentowany w filmie 60 sekund)
2. Skromne Audi TT
3. Jaguar XKR Cabrio
1. Obrazek 2. Obrazek 3. Obrazek
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Re: Samochody

Post autor: KhAn »

Hehe widzę Mela, że masz bardzo skromne wymagania jak na swój pierwszy samochód :-P mi najbardziej to podoba się Audi TT i mam nadzieję, że kiedyś będę posiadał to wspaniałe autko ale jak narazie to zastanawiam sie nad Golfem 3, Honda Civic vtec lub Seat ibiza. Jeszcze nie wiem co wybiorę ale nastąpi to napewno za jakiś miesiąc może dłużej zależy czy zdam egzamin na prawko bo tylko to mi pozostało jeszcze ;-) :-P Już się nie mogę doczekać jak będę śmigał którąś z tych furek ;-)
Mela0607
Agent Smith

No widzisz :) Ja tak zawsze :P Ale na pewno żadnym nie pogardzę ;)
Z samochodów, które wymieniłeś to najbardziej podoba mi się Honda Civic - naprawdę świetny samochodzik no i jeszcze po tuningu, sama słodycz :) Tylko, ze podobno trudno znaleźć do nich sprzęt jakby się coś stało... Mam nadzieję, że zdasz i będziesz starał się "śmigać" po tych polskich drogach :D
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Też mam nadzieję, że zdam :-) a jak nie będzie się dało śmigać po polskich drogach to zawsze są jeszcze niemieckie, czeskie :-P :-P hehe :-D ale tak na poważnie to obym zdał i zaczął już jeździć bo mam dość gniecenia się w busach zwłaszcza latem pomiędzy tymi spoconymi ludźmi :-/ Samo miodzio jest wtedy :-P
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

A ja chcę takiego:
Chrysler 300M
Obrazek
KhAn pisze:napewno za jakiś miesiąc może dłużej zależy czy zdam egzamin na prawko bo tylko to mi pozostało jeszcze
No to powodzenia życzę.
Mela0607
Agent Smith

hehe bardzo fajna, ale również nie zbyt tania marka, chociaż dla mnie troszkę za duży, no tak Mustangi też są duże, ale mają więcej bajerów, a ten jest taki normalny?! :-P
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

A ja chciałabym mieć małego, różowego garbuska. Nie pytajcie dlaczego - to zupełnie do mnie nie pasuję (ten róz), ale i tak chciałabym takie autko. Albo ewentualnie Porsche Carera
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Mela0607 pisze:hehe bardzo fajna, ale również nie zbyt tania marka, chociaż dla mnie troszkę za duży, no tak Mustangi też są duże, ale mają więcej bajerów, a ten jest taki normalny?! :-P
Właśnie dlatego go chcę. Taki pół-sportowy. Ferrari dla mnie wygląda trochę jak plastikowa zabawka. W porównianiu do sportowych Ferrari Porshe i Mustangów ten jest tańszy. Co do wielkości auta na początku bałam się jeździć dużymi samochodami (tj. większymi od Fiata Punto z auto-szkoły), ale teraz już się przyzwyczaiłam.
blue berry pisze:A ja chciałabym mieć małego, różowego garbuska.
Różowy? Fujj
Mela0607
Agent Smith

hehe to, że jest tańszy to na pewno, z resztą masz rację, niektóre wydają sie być mało oryginalne, ale też potrafią nieźle odpalić :) oj tak Porsche też jest całkiem niezłe, ale troszkę wydaje sie taki mały, moze jest i dobrze wyposażony, bo przecież to sportowy wózek jest, ale jednak jakos mnie nie ciągnie do tego samochodu no chyba, że chodzi tu o Cayman czy też Carrer (nie wiem jak się pisze:P) to ewentualnie mogłabym się skusić...:) haha różowy czemu nie, ale odjazd by był przynajmniej rzucałby się w oczy...
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Nie wiem jak wy, ale ja odnoszę jakieś dziwne wrażenie, widząc jak kobiety zażarcie dyskutują na temat samochodów :P
Mela0607
Agent Smith

haha no tak, bo przecież dziewczyny się nie znają na sporcie, samochodach itd. zależy które... :-P
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

A ja samochodów nie lubię. Zatruwają tylko powietrze, rowerek lepszy :)
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

BlackDog pisze:A ja samochodów nie lubię. Zatruwają tylko powietrze, rowerek lepszy
O, dokładnie. I kondycję poprawia, A jak na ulicy są korki, to rower na plecy i heyah xD
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Z porschaków to jedynie Caymana bym wybrał bo inne modele nie podobają mi się ;-) ale i tak marze teraz o hondzie civic albo seacie ibizie bo tylko na to będzie mnie stać jak narazie :-P wole nie marzyć o mustangach jak wiem, że i tak nigdy go nie będe miał no chyba, że w totka wygram :-D :-P
Mela0607
Agent Smith

masz rację, ale co tam pomarzyc można, moze akurat sie spełni, róznie bywa :) mi by wystarczyła tylko przejażdżka :) jeśli spojrzeć na to z realistycznej strony to Honda Civic mi się bardzo podoba i chętnie bym też sobie takie cacko kupiła, ale jednak wolałabym coś z marki BMW, nie najgorszy i nie najlepszy taki w sam raz i aby nie był zbyt drogi :) To na taki start samochodowy w moim życiu...
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Ja tam nie chce BMW może i fajne te autka ale kojarzą się z dresami a nie chce być postrzegany jako dresiarz :-P zwłaszcza te czarne BMW, przyciemniane szyby i te dresy w środku to dopiero porażka :lol:
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Żadna porażka, fajni są ci gości w tych BMW. Towarzyscy bardzo.

Ja mam Opla Zafirę, jakiś taki duży samochód, wcale mi się nie podoba. Dużo miejsca zajmuje na podwórku i trudno nim zaparkować. Blech, żądam powrotu do fiata 126p.
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Black Dog nie lubisz, bo jeszcze sam nie jeździsz. ;)
U mnie jest Opel Astra 1,4 i zapis się na kurs prawa jazdy. :P
Ostatnio zmieniony 2007-06-23, 16:48 przez Rubenos, łącznie zmieniany 1 raz.
Mela0607
Agent Smith

A tam ja nigdy nie kojarzyłam BMW z dresiarzami! :P Mój brat ma, a on hip hopu niesłucha, a się ubiera dość normalnie :P a jeśli chodzi o towarzystwo to sie zgadzam, m.in. są bardzo uprzejmi :D
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Black Dog nie lubisz, bo jeszcze sam nie jeździsz.
Kiedyś jeździłem, stadion za domem więc jest dużo miejsca gdzie można by było się pobawić :) No, ale może mi się odmieni. Póki co wcale nie marzę o prawko, tak jak niektórzy moi znajomi.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Moi rodzice maja Volkswagena Sharana i kozackie autko;] ludzie takie vanowate wózki bo dużo osób można zabrać i pojechać gdzieś na imoprekę :-P a ile miejsca na różne dziwne wygibasy :-D bez szczegółów :-P
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Vany są super szczególnie wtedy, gdy siedzisz sobie z tyłu i się relaksujesz. :lol: Moi rodzice rozważali kupno Volkswagena Sharana, ale w końcu kupili Chryslera Grand Voyagera
BlackDog pisze:Kiedyś jeździłem, stadion za domem więc jest dużo miejsca gdzie można by było się pobawić :) No, ale może mi się odmieni.
Zapewniam, że jazda po placach, a po drodze to zupełnie inna sprawa. Na drodze są głupi piesi, którzy nie patrzą na drogę i ładują się pod koła.
Mela0607
Agent Smith

Aquariia pisze:Na drodze są głupi piesi, którzy nie patrzą na drogę i ładują się pod koła.
W tym momencie czuję się urażona :-P hehe oczywiście żart... ale skoro ja jeszcze nie mam prawka to strasznie piratuję :P jeśli chodzi o pasy; nie chodzę tam gdzie powinnam, przechodzę na czerwnoym świetle, a później słyszę tylko skargi od kierowców :P hehe ja tak już robię od dawna, ale mój znajomy pierwszy raz przeszedł na czerwonym swietle i po 5 dychach :P haha gliniarze go przyłapali, lepiej się nie śmieję, bo mnie też to moze czekać :P ale bynajmniej był łach :D
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Mela jak Cię kiedyś spotkam na drodze to Cię najwyżej rozjadę :-P
Nie chodzi mi o to, żeby lecieć 100m żeby tylko przejść na przejściu dla pieszych, ale czasami jak widzę ludzi, którzy nie raczą nawet łba odwrócić, żeby zobaczyć czy coś nie jedzie to mnie krew zalewa.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

O, to ja. Szczególnie w Stegnie, gdzie poza sezonem raczej mało samochodów jeździ, idę sobie nie patrząc czy coś jedzie. Kiedyś facet zatrzymał się, otworzył okno i powiedział nieprzyjemne słowo, ale ja to ma gdzieś, dalej przechodzę nie rozglądając się. Najwyżej będzie takie małe bum i kolejny wypadek Mateusza :D
ODPOWIEDZ