Używki wszelakie

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Re: Używki wszelakie

Post autor: Dusqmad »

Coś ostatnio papierosy podrożały Pall Mall 6,40zł, Marlboro 7,50zł.

Oświećcie mnie proszę co do tej sytuacji. Co to ostatnio miało miejsce?
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Wejście Polski do Unii Europejskiej i systematyczne podnoszenie akcyzy do poziomu europejskiego (4 euro za paczkę).
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

E tam, ruskie i tak nie drożeją ;p Nie ma co się przejmować.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Heh, tylko pomyśl sobie jak tam wygląda mieszanka tytoniowa: 40% tytoń III- kategorii, 30% popiół (taka forma przerobu wtórnego), 30% trociny drobnomielone.
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Wiesz...u ruskich też są Marlboro. :P
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Ale kolega wspomina o ruskich w sensie produkcji. Tak przynajmniej dedukuję:
BlackDog pisze:E tam, ruskie i tak nie drożeją
Z przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...
Rubenos
Darth Vader

Dusqmad pisze: Z przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...
Im dalej na zachód to pewnie nie. :P
Ale przy granicy, to każdy ruski sprzedający ropę ma w inwentarzu do sprzedaży i wódkę i fajki. Wszystko oczywiście w promocyjnych cenach. :D
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

Z przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...
Phi, u mnie tam tego pełno. Ja nie palę, ale wiem. Granica jest blisko - Obwód Kaliningradzki :) Kiedyś jechałem z facetem, którego ojciec jest celnikiem, chciał sprzedawać po okazyjnej cenie, ale nie skorzystałem.
Dusqmad pisze:Ale kolega wspomina o ruskich w sensie produkcji. Tak przynajmniej dedukuję:
No oczywiście. Tylko z tego co wiem to je się pali tylko do połowy, resztę trzeba wyrzucać :)
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

moi znajomi ostatnio narzekali własnie na cenę Malboro, ale nie wiedziałam, ze to jest takie drogie... skoro jedna paczka na dzień im wystarcza to ile kasy musi na to pójść ?! Strach pomyśleć...:/ ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia, to było dziwne, lecz zarazem bardzo komiczne zdarzenie, które na pewno zapamiętam na długo :P z resztą mój pierwszy raz :D
Rubenos
Darth Vader

Chcecie się odzwyczaić od palenia? Spróbujcie wypalić CAŁE cygaro bez żadnego napoju, wody w pobliżu. Ja od tamtego momentu do ust tego nie wziąłem. :P
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Ja kiedyś też paliłem ale to było może przez 2 miesiące tylko. Później skończyłem z tym bo wydało mi się to głupotą a nic z tego pożytku i tak nie miałem :-) poco zatruwać sobię życie tym gównem. Przez to, że nie palę na WF mam dobre osiągi w bieganiu od swoich kumpli, którzy są palaczami :-P
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Mela0607 pisze:ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia
Żeby dużo wypić, czy zapalić? ;)
Rubenos pisze:Chcecie się odzwyczaić od palenia? Spróbujcie wypalić CAŁE cygaro bez żadnego napoju, wody w pobliżu.
Nie poskutkowało w moim przypadku. Znam lepszą metodę - kilka Fajrantów pod rząd.
KhAn pisze:poco zatruwać sobię życie tym gównem
Moje życie jest już tak zatrute, że nie przejmie się dodatkowym procentem skażenia ;).
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Dusqmad pisze:Moje życie jest już tak zatrute, że nie przejmie się dodatkowym procentem skażenia ;).
Hehe :-P Aż tak źle chyba to nie jest i taki zatruty nie jesteś :-P A jak tak to czym Ty sie tak trujesz chyba Mc'Donaldem :-D :-P na poważnie teraz to przez co Ty masz tak zatrute życie?
Rubenos
Darth Vader

Dusqmad pisze: Nie poskutkowało w moim przypadku. Znam lepszą metodę - kilka Fajrantów pod rząd.
Albo bez filtra fajkę :P Koleżankę jej starszy przyłapał na paleniu i kazał jej tak palić. Prawie się porzygała, ale nie rzuciła. :(
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

To twarda dziewucha z niej ;-) respect :-P
Mela0607
Agent Smith

Dusqmad pisze:
Mela0607 pisze:ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia
Żeby dużo wypić, czy zapalić? ;)
żeby po raz kolejny zapalić, jeśli chodzi o picie to jakoś ostatnio mi się to często zdarza, pewnie za duzo imprez :P oj a co to będzie przez wakacje...:D W końcu kiedyś w Tym moim nudnym życiu trzeba zaszaleć :) a teraz jest najlepszy tego okres...
Rubenos pisze:Albo bez filtra fajkę :-P Koleżankę jej starszy przyłapał na paleniu i kazał jej tak palić. Prawie się porzygała, ale nie rzuciła. :-(
Ja też spotkałam się z taką sytuacją i również jeśli chodzi o moją kumpelę, tylko, że ona miała wypalić całą paczkę, dał jej na to pół godziny (niby duzo, a jednak mało), a u Ciebie nie wiem jak to było konretnie, bo nie napisałeś, a no tak i niestety również nie rzuciła, a wstrętu do tego nałogu nie poczuła, bo jednak jej rodzice myśleli, że jednak poczuje i przestanie tak też się nie stało, ale nie wiem czy dla takich osób przyznaje się respect :-/
Rubenos
Darth Vader

Dawno mi to opowiadała. Wydaje mi się, że też miała całą paczkę bez filtrów wypalić.

A dziś czekając na autobus nie zdążyłem całego piwa wypić. Nadjechał za wcześnie. :/
Mela0607
Agent Smith

Rubenos pisze:Dawno mi to opowiadała. Wydaje mi się, że też miała całą paczkę bez filtrów wypalić.

A dziś czekając na autobus nie zdążyłem całego piwa wypić. Nadjechał za wcześnie. :/
A to już nie wiem czy paliła z czy bez... Piwo?! Ale to chyba nie przed szkołą?!
Rubenos
Darth Vader

:D Po szkole. Nabrałem nagłej chęci na posmakowanie chmielu w ustach i z kolegą poszliśmy na takowe. Po wypiciu połowy, wyłonił się autobus i musiałem je odstawić. :/

Ale picie przed szkołą to pikuś. Znam gości, którzy walili spirytus między lekcjami. :P
Mela0607
Agent Smith

hehe po szkole moze być :P hehe ja też znam takich "miglanców" co przed szkołą muszą sobie wypić... a własnie jestem po dwóch kieliszkach koniaczku, troszkę ostry, ale dobry - znajomy przyniósł na swe 17 urodziny :P szkoda, ze jednak nie wieczorem, a już teraz :P ale jest dobrze :D
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Ja też lubię sobie piwko po szkole popijać :-P a ostatnio to się często zdarza bo jak jest tak gorąco to zimne piwko gasi dobrze pragnienie a i rozwesela :-P koniaczek mmmmm a zostało Ci coś jeszcze? :-)
Mela0607
Agent Smith

No pewnie zostawili mi flaszkę :P hehe coś tam jeszcze jest, więc zapraszam :D Tylko śpiesz się, bo wieczorem wracają...
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

z kumplem umowilismy sie na wodke. Warunek byl jeden- jako ze ejstem jakby nie patrzec kobieta,to ma mi kwiaty przytargac. Chlopak sie postaram, 20 rozyczek. Lecimy w knajpie ejdna 50, 2, potem ja zaxczynam z piwem. Gadamy oczywiscie o dupach, w sposob bezpardonowy wykazujac sie pewna znajomoscia tematu.Obok nas 5 mlodych zonek i matek ma babski wieczor. Wiec nie wytrzymalismy. Stacja Orlen tez ma swoj klimat
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

To we Wrocławiu jest tylko jedna knajpa? :P
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

Azgaroth, czas ciagnie do pierwotnych fontes,zeby zaczac chlac pod belle etoile, czytaj w plenerze.
ODPOWIEDZ