Używki wszelakie
Re: Używki wszelakie
Coś ostatnio papierosy podrożały Pall Mall 6,40zł, Marlboro 7,50zł.
Oświećcie mnie proszę co do tej sytuacji. Co to ostatnio miało miejsce?
Oświećcie mnie proszę co do tej sytuacji. Co to ostatnio miało miejsce?
Wejście Polski do Unii Europejskiej i systematyczne podnoszenie akcyzy do poziomu europejskiego (4 euro za paczkę).
E tam, ruskie i tak nie drożeją ;p Nie ma co się przejmować.
Heh, tylko pomyśl sobie jak tam wygląda mieszanka tytoniowa: 40% tytoń III- kategorii, 30% popiół (taka forma przerobu wtórnego), 30% trociny drobnomielone.
Wiesz...u ruskich też są Marlboro. 
Ale kolega wspomina o ruskich w sensie produkcji. Tak przynajmniej dedukuję:
Z przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...BlackDog pisze:E tam, ruskie i tak nie drożeją
Im dalej na zachód to pewnie nie.Dusqmad pisze: Z przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...
Ale przy granicy, to każdy ruski sprzedający ropę ma w inwentarzu do sprzedaży i wódkę i fajki. Wszystko oczywiście w promocyjnych cenach.
Phi, u mnie tam tego pełno. Ja nie palę, ale wiem. Granica jest blisko - Obwód KaliningradzkiZ przemytu to się chyba tak łatwo nie znajdzie...
No oczywiście. Tylko z tego co wiem to je się pali tylko do połowy, resztę trzeba wyrzucaćDusqmad pisze:Ale kolega wspomina o ruskich w sensie produkcji. Tak przynajmniej dedukuję:
moi znajomi ostatnio narzekali własnie na cenę Malboro, ale nie wiedziałam, ze to jest takie drogie... skoro jedna paczka na dzień im wystarcza to ile kasy musi na to pójść ?! Strach pomyśleć...
ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia, to było dziwne, lecz zarazem bardzo komiczne zdarzenie, które na pewno zapamiętam na długo
z resztą mój pierwszy raz 
Chcecie się odzwyczaić od palenia? Spróbujcie wypalić CAŁE cygaro bez żadnego napoju, wody w pobliżu. Ja od tamtego momentu do ust tego nie wziąłem. 
Ja kiedyś też paliłem ale to było może przez 2 miesiące tylko. Później skończyłem z tym bo wydało mi się to głupotą a nic z tego pożytku i tak nie miałem
poco zatruwać sobię życie tym gównem. Przez to, że nie palę na WF mam dobre osiągi w bieganiu od swoich kumpli, którzy są palaczami 
Żeby dużo wypić, czy zapalić?Mela0607 pisze:ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia
Nie poskutkowało w moim przypadku. Znam lepszą metodę - kilka Fajrantów pod rząd.Rubenos pisze:Chcecie się odzwyczaić od palenia? Spróbujcie wypalić CAŁE cygaro bez żadnego napoju, wody w pobliżu.
Moje życie jest już tak zatrute, że nie przejmie się dodatkowym procentem skażeniaKhAn pisze:poco zatruwać sobię życie tym gównem
HeheDusqmad pisze:Moje życie jest już tak zatrute, że nie przejmie się dodatkowym procentem skażenia.
Albo bez filtra fajkęDusqmad pisze: Nie poskutkowało w moim przypadku. Znam lepszą metodę - kilka Fajrantów pod rząd.
To twarda dziewucha z niej ;-) respect 
żeby po raz kolejny zapalić, jeśli chodzi o picie to jakoś ostatnio mi się to często zdarza, pewnie za duzo imprezDusqmad pisze:Żeby dużo wypić, czy zapalić?Mela0607 pisze:ja tylko raz spróbowałam zapalić, ale to przez to ze za duzo wypiłam, jednak po raz kolejny nie będę taka głupia
Ja też spotkałam się z taką sytuacją i również jeśli chodzi o moją kumpelę, tylko, że ona miała wypalić całą paczkę, dał jej na to pół godziny (niby duzo, a jednak mało), a u Ciebie nie wiem jak to było konretnie, bo nie napisałeś, a no tak i niestety również nie rzuciła, a wstrętu do tego nałogu nie poczuła, bo jednak jej rodzice myśleli, że jednak poczuje i przestanie tak też się nie stało, ale nie wiem czy dla takich osób przyznaje się respectRubenos pisze:Albo bez filtra fajkęKoleżankę jej starszy przyłapał na paleniu i kazał jej tak palić. Prawie się porzygała, ale nie rzuciła.
![]()
Dawno mi to opowiadała. Wydaje mi się, że też miała całą paczkę bez filtrów wypalić.
A dziś czekając na autobus nie zdążyłem całego piwa wypić. Nadjechał za wcześnie.
A dziś czekając na autobus nie zdążyłem całego piwa wypić. Nadjechał za wcześnie.
A to już nie wiem czy paliła z czy bez... Piwo?! Ale to chyba nie przed szkołą?!Rubenos pisze:Dawno mi to opowiadała. Wydaje mi się, że też miała całą paczkę bez filtrów wypalić.
Ale picie przed szkołą to pikuś. Znam gości, którzy walili spirytus między lekcjami.
hehe po szkole moze być
hehe ja też znam takich "miglanców" co przed szkołą muszą sobie wypić... a własnie jestem po dwóch kieliszkach koniaczku, troszkę ostry, ale dobry - znajomy przyniósł na swe 17 urodziny
szkoda, ze jednak nie wieczorem, a już teraz
ale jest dobrze 
Ja też lubię sobie piwko po szkole popijać
a ostatnio to się często zdarza bo jak jest tak gorąco to zimne piwko gasi dobrze pragnienie a i rozwesela
koniaczek mmmmm a zostało Ci coś jeszcze? 
No pewnie zostawili mi flaszkę
hehe coś tam jeszcze jest, więc zapraszam
Tylko śpiesz się, bo wieczorem wracają...
z kumplem umowilismy sie na wodke. Warunek byl jeden- jako ze ejstem jakby nie patrzec kobieta,to ma mi kwiaty przytargac. Chlopak sie postaram, 20 rozyczek. Lecimy w knajpie ejdna 50, 2, potem ja zaxczynam z piwem. Gadamy oczywiscie o dupach, w sposob bezpardonowy wykazujac sie pewna znajomoscia tematu.Obok nas 5 mlodych zonek i matek ma babski wieczor. Wiec nie wytrzymalismy. Stacja Orlen tez ma swoj klimat
To we Wrocławiu jest tylko jedna knajpa? 
Azgaroth, czas ciagnie do pierwotnych fontes,zeby zaczac chlac pod belle etoile, czytaj w plenerze.