Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
flashy
Forrest Gump

Co to za film?

Post autor: flashy »

Bardzo dawno temu oglądałam pewien interesujący film.
Pamiętam tylko taką scenę, jak pewna kobieta buduje taką ogromną spiralę (do nieba), w celu nie wiem jakim, ale potem po tej spirali idzie z nią taka mała dziewczynka (nie jestem pewna czy wszystko było z nią w porządku) mówiąc "Why is there something? Why is there nothing? What is it all about?"
Proszę o pomoc, warto by było obejrzeć ten film ponownie :-)
kibic-korona
Forrest Gump

Co to za film?

Post autor: kibic-korona »

Witam!
Czy ktoś z was kojarzy tytuł filmu, którego fragment zamieszczam poniżej? Być może znacie chociaż nazwisko aktorki bądź aktora występujących w tym fragmencie, który zamieszczam poniżej?

Link do fragmentu filmu
eminem17kr
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: eminem17kr »

Gromin zapewne chodzi ci o film z kevinem costnerem pt Mr.Brooks
anab
Forrest Gump

Post autor: anab »

nie znam chyba żadnego z filmów o które pytacie :(

ja z kolei szukam filmu, który zaczyna się bardzo charakterystycznie - mianowicie pokazane są takie kilku/kilkunastosekundowe migawki akcji, która rozgrywa się w jednym czasie ale w różnych miejscach z różnymi osobami. Generalnie jest jakieś przygotowanie do wesela/ślubu, w tym samym czasie widać pannę młodą jak bzyka ją jakiś typ, nagle migawka jak jadą jacyś goście. I tak w kółko mnóstwo miaweg. Już na początku ma to taki sarkastyczny wydźwięk, takiej obłudy. Kojarzy mi się z grecją i akcją z lat 60, ale to tylko przypuszczenia
bzyl13
Forrest Gump

Post autor: bzyl13 »

Hejka. Szukam zagranicznego filmu w którym kobieta jest aktorką i ma dziecko, ale nie opiekuje sie nim bo pragnie odzyskac milosc bylego meza, tym dzieckiem opiekuje sie jej kolezanka ktora jest biedna, pozniej sie okazuje ze ta aktorka jest chora.... i dalej nie pamietam, wiem jeszcze tylko ze ten film jast bardzo podobna z fabuły do polskiego filmu z Joanna Brodzik w roli głownej pt. Jasne błękitne okna.
kffiotek
Forrest Gump

Post autor: kffiotek »

hej :)
szukam filmu pamiętam tylko jedną scenę która chyba jest najważniejsza. Jest pewna rodzina i giną w jakimś wypadku mąż trafia do nieba a żona do piekła i ten mąż postanawia ja z tego piekła wyciągnąć i pomaga mu jakiś anioł. Pamiętam że mieli psa który też zginął... kończy jest tak że temu mężowi udaje się wyciągnąć żonę z tego piekła.
szukałam po różnych aktorach i nic nie mogę znaleźć.
bardzo proszę pomóżcie.
Zaar
Vincent Vega

Post autor: Zaar »

kffiotek pisze:hej :)
szukam filmu pamiętam tylko jedną scenę która chyba jest najważniejsza. Jest pewna rodzina i giną w jakimś wypadku mąż trafia do nieba a żona do piekła i ten mąż postanawia ja z tego piekła wyciągnąć i pomaga mu jakiś anioł. Pamiętam że mieli psa który też zginął... kończy jest tak że temu mężowi udaje się wyciągnąć żonę z tego piekła.
szukałam po różnych aktorach i nic nie mogę znaleźć.
bardzo proszę pomóżcie.

To pewnie będzie "Między piekłem a niebem" ("What Dreams May Come").
kffiotek
Forrest Gump

Post autor: kffiotek »

super jestem bardzo wdzięczna za pomoc serdeczne dziękuje :)
malinka
Forrest Gump

Post autor: malinka »

Hej, szukam filmu bądź wskazówek co do aktora/aktorek tej sceny filmowej: http://imageshack.us/f/14/scenazfilmu.png/

proszę o pomoc :-) z góry dziękuję.
Angelka69
Forrest Gump

Post autor: Angelka69 »

Serdecznie witam wszystkich Filmomaniaków ;-))

Będę wdzięczna za pomoc przy próbie odnalezienia tytułu filmu - z fabuły pamiętam: kilkoro astronautów leci na księżyc, coś dzieje się nie tak jak powinno; jeden z nich (główny bohater /?) ma w zwyczaju odbijać swoją dłoń w każdym miejscu, które odwiedzi (na zasadzie "tu byłem") - majaczy mi się, że miał imię na literę G., ale tego nie jestem pewna... odbija ją również na księżycu i niedługo po tym umiera /chyba/.

Film (fragment) widziałam ok 4-5 lat temu najprawdopodobniej na kanale Filmbox lub innym filmowym na "n-ce". To długa produkcja, była podzielona na dwie części, emitowana w dwa piątki (soboty?) pod rząd, około godz. 23.

Będę wdzięczna za każdą pomoc! :)) Pozdrawiam ciepło.
Magdalena2013
Forrest Gump

Post autor: Magdalena2013 »

Witam
Potrzebuję pomocy w odnalezieniu filmu. Fabuła jest następująca: W jakimś kraju arabskim umiera żona władcy, bądź rozstają się przez rozwód już dokładnie nie pamiętam. W każdym bądź razie zostają ogłoszone w kraju "nabory" na przyszłą żonę władcy, i dziewczęta z tego kraju przymusowo muszą stawić się w pałacu żeby przekonać do siebie władcę. Jest to historia dziewczyny, chrześcijanki, która była jedną z takich dziewczyn a której religia była zakazana i musiała zmienić swoje imię i itp. Następnie ona jako osoba która lubi czytać dostaje szansę czytania wieczorem władcy. I tak on się w niej zakochuje i dalsze perypetie. Przepraszam, że pytam się o tak banalny film ale oglądałam go kiedyś z moją chrześniaczką na canal + bądź Hbo i ona cały czas mnie męczy o tytuł, bo chce obejrzeć z koleżankami. Dziękuję z góry za pomoc ;)
Zaar
Vincent Vega

malinka pisze:Hej, szukam filmu bądź wskazówek co do aktora/aktorek tej sceny filmowej: http://imageshack.us/f/14/scenazfilmu.png/

proszę o pomoc :-) z góry dziękuję.

To może być "Upalne brazylijskie lato" ("À Deriva").
lida
Forrest Gump

Post autor: lida »

Witam,
szukam tytułu filmu z przed paru lat. Zapamiętałam tylko kilka scen z tego filmu. Akcja jest pod wodą. Grupa ludzi znajduje pod oceanem świat. Tak jakby pod wodą znowu było niebo. Zapamiętałam piękne widoki,kolorowe niebo, piękne rośliny. Chodziło coś o świecie oddzielonym wodą. Kto oglądał??
magginette
Forrest Gump

Post autor: magginette »

Pomocy!

Szukam filmu, widzialam go w TV pewnie z jakies 15 lat temu albo i wiecej.

Nie pamietam dokladnie fabuly,ale nieodmiennie nazwa kojarzy mi sie z czerwonym karlem (i nie chodzi tu o serial!)

Byl tam chyba jakis lekarz, na innej planecie, na pustyni i byly robaki czy tez kosmici ktorzy wchodzili pod skore i jak sie na czas je wyciagnelo to ok, a jesli nie czlowiek umieral.

I nie moge sobie niczego wiecej przypomniec :(
Zaar
Vincent Vega

Magdalena2013 pisze:Witam
Potrzebuję pomocy w odnalezieniu filmu. Fabuła jest następująca: W jakimś kraju arabskim umiera żona władcy, bądź rozstają się przez rozwód już dokładnie nie pamiętam. W każdym bądź razie zostają ogłoszone w kraju "nabory" na przyszłą żonę władcy, i dziewczęta z tego kraju przymusowo muszą stawić się w pałacu żeby przekonać do siebie władcę. Jest to historia dziewczyny, chrześcijanki, która była jedną z takich dziewczyn a której religia była zakazana i musiała zmienić swoje imię i itp. Następnie ona jako osoba która lubi czytać dostaje szansę czytania wieczorem władcy. I tak on się w niej zakochuje i dalsze perypetie. Przepraszam, że pytam się o tak banalny film ale oglądałam go kiedyś z moją chrześniaczką na canal + bądź Hbo i ona cały czas mnie męczy o tytuł, bo chce obejrzeć z koleżankami. Dziękuję z góry za pomoc ;)

To może być "Jedna noc z królem" ("One Night with the King").
ozzy141
Forrest Gump

Post autor: ozzy141 »

SIema, słuchajcie szukam już tydzień. A więc kiedyś oglądałem taki film, podobny tematyką do oceanów wszystkich czy włoskiej roboty, mianowicie na początku chyba coś było o jakimś kolesiu on tam w garażu swoim takiej hali j akby siedział, poznniej go gonili po miescie uciekal czy cos miasto jakby w angli, a ogolnie mi sie kojarzy ze mowili po francusku chociaz pewien nie jestem. I dalej akcja się toczy na wyspie gdzie ekipą probojąć coś wykrasc pilnie strzezonego chyba diament, na tej wyspie jesst hotel chyba i tam planują akcje, ktoś jeszcze tez chce wykrasc ten diament, i jest tez taka dziennikarka ktora z glownym bohaterem sie tam spotykala chyba , obrazy licytowali coś , całkiem mozliwe ze myle 2 filmy ale mam nadzieje ze nie :D na tą wyspe motorówką, ciepełko coś, na koncu sie okazało ze wszyscy razem pracowali zeby tą dziennikarke oszukac a gdy ona odplywa motorówka z tym diamentem czy cos odkryła ze ją zrobili w jajo i ma nieprawdziwą wersje, tyle pamiętam

[ Dodano: 2013-03-03, 01:48 ]
SIema, słuchajcie szukam już tydzień. A więc kiedyś oglądałem taki film, podobny tematyką do oceanów wszystkich czy włoskiej roboty, mianowicie na początku chyba coś było o jakimś kolesiu on tam w garażu swoim takiej hali j akby siedział, poznniej go gonili po miescie uciekal czy cos miasto jakby w angli, a ogolnie mi sie kojarzy ze mowili po francusku chociaz pewien nie jestem. I dalej akcja się toczy na wyspie gdzie ekipą probojąć coś wykrasc pilnie strzezonego chyba diament, a na tej wyspie jesst hotel chyba i tam planują akcje, ktoś jeszcze tez chce wykrasc ten diament, i jest tez taka dziennikarka ktora z glownym bohaterem sie tam spotykala chyba , obrazy licytowali coś , całkiem mozliwe ze myle 2 filmy ale mam nadzieje ze nie :D na tą wyspe motorówką, ciepełko coś, na koncu sie okazało ze wszyscy razem pracowali zeby tą dziennikarke oszukac a gdy ona odplywa motorówka z tym diamentem czy cos odkryła ze ją zrobili w jajo i ma nieprawdziwą wersje, tyle pamiętam
swk6
Forrest Gump

Post autor: swk6 »

SIema ;)
Poszukuję filmu, który oglądałem bardzo dawno. Akcja z tego co pamietam toczy sie w USA- jakiegos Amerykanina scigaja bodajze agenci kgb, ktorzy maja taki maly komputerek w samochodzie. Utkwiło mi w pamieci, ze glowny bohater mial stosunek z jakas panna w pociagu i potem zaczal z nia wspolpracowac. Wydawało mi sie, ze tytul to cos w stylu ryzykowna gra czy cos podobnego, jednak fabula sie nie zgadza. Wielkie dzieki za pomoc ;)
smajn
Forrest Gump

Post autor: smajn »

Witam wszystkich.
Wróciłem właśnie od kolegi , do którego przyjechał znajomy z bBiałorusi. Wiadomo jak to przy flaszcze rozmowy itp. I ten właśnie białorusin przypomniał mi pewien film który widziałem kiedyś w tv , mówił mi jak film się nazywa ale nie zrozumiałem nic jakoś brook brokem coś na B , film opowiada o czwórce mężczyzn podróżujący czarnym BMW serii siedem chyba e38 taką jaką jeździł transporter.w pierwszej części, trójka podróżowała po jakimś kraju i pamiętam że jeździli po wsiach i był jakiś incydent z jakąś babcią i kogoś s tychcczterech postrzelili. Tyle pamiętam proszę o pomoc w sprawie, dzięki pozdrawiam
DOOMSDAY
Forrest Gump

Co to za film?

Post autor: DOOMSDAY »

Tak jak w tytule:

http://img2.cda.pl/g/76887_49002e617c1f ... da589c.gif

jak się ktoś orientuje to był bym wdzięczny, choć mam podejrzenia że to Zdjęcia Ginger
fire
Forrest Gump

Post autor: fire »

Hej, szukam filmu psychologicznego/thrillera, przeszukałam już wiele wątków na temat filmów o rozdwojeniu jaźni, ale nie znalazłam tego, co szukam. Film widziałam co najmniej 6 lat temu, może nawet 2-4 lata więcej. Nie oglądałam od początku, ale kolejne sceny jakie pamiętam, to hotel/motel w jakimś małym mieście. Na parterze (w pokojach 1, 2 , 3 , chyba do 10) mieszka kilkoro ludzi. Giną oni w dziwnych okolicznościach i w trakcie filmu okazuje się, że są to kolejne jaźnie jakiegoś psychola, który siedzi w więzieniu. Prowadzona jest z nim sesja z psychologiem, który ma go uwolnić od zaburzeń, i własnie ci ludzie mieszkający w motelu to jego jaźnie które on po kolei zabija, i na końcu zostają 2 - dobra i zła, i finał kończy się niepewnie, ale raczej że zwycięża ta zła.
z góry dzięki za pomoc.
leszekpo59
Forrest Gump

Post autor: leszekpo59 »

Witam. Poszukuje filmu z lat 70, na temat ktorego wiem bardzo niewiele, jezeli chodzi o tytul lub aktorow. Pamietam za to tresc. Film opowiada, o tym, jak mama z dzieckiem, mieszkajac w wiezowcu na 8-10 pietrze, przezywa dramat, zwiazany z dzieckiem. Mama pozwala dziecku wejsc na balkon, aby ono sie pobawilo. Po chwili, okazuje sie, ze dziecko jest poza balkonem, ale trzyma sie kurczowo barierek po ich zewnetrznej stronie. Mama biegnie z pomoca, a ze jest sama, nie ma kto jej pomoc w tym momencie. Dziecko zrzuca bucika z nozki, pan czytajacy gazete, podnosi go, odklada na bok i nie podnoszac glowy do gory, oddala sie w swoja strone. W koncu udaje sie zorganizowac pomoc strazakow, jednak ich sprzet jest za maly, ( drabina ), aby pomoc tym ludziom. Szybko udaja sie na gore, pomiimo, ze akurat winda jest nieczynna. Rozpoczyna sie walka o przelozenie dziecka spowrotem do mieszkania i przekonanie matki, aby puscila syna, by ci mogli to uczynic. Nic wiecej nie pamietam z tego filmu, a od bardzo dawna poszukuje go na rozne sposoby, lecz nadal bezskutecznie. Pozdrawiam.
Zaar
Vincent Vega

fire pisze:Hej, szukam filmu psychologicznego/thrillera, przeszukałam już wiele wątków na temat filmów o rozdwojeniu jaźni, ale nie znalazłam tego, co szukam. Film widziałam co najmniej 6 lat temu, może nawet 2-4 lata więcej. Nie oglądałam od początku, ale kolejne sceny jakie pamiętam, to hotel/motel w jakimś małym mieście. Na parterze (w pokojach 1, 2 , 3 , chyba do 10) mieszka kilkoro ludzi. Giną oni w dziwnych okolicznościach i w trakcie filmu okazuje się, że są to kolejne jaźnie jakiegoś psychola, który siedzi w więzieniu. Prowadzona jest z nim sesja z psychologiem, który ma go uwolnić od zaburzeń, i własnie ci ludzie mieszkający w motelu to jego jaźnie które on po kolei zabija, i na końcu zostają 2 - dobra i zła, i finał kończy się niepewnie, ale raczej że zwycięża ta zła.
z góry dzięki za pomoc.

To może być "Tożsamość" ("Identity") z 2003r.
Lubnape
Forrest Gump

Post autor: Lubnape »

cześć co to za film <horror> Pierwsza litera z ang to D
Odizolowana grupa ludzi z przewaga mezczyzn tlocza sie w budynku. Budynek sie wali, slychac bomby czasy wspolczesne. Grupa nie moze sie wydostac po za drzwiami sa wielke korytarz z chroniącej budynek folii. Facet ktory wyznaczyl siebie na lidera powiedzial ze oze im pomoc ze wzgledu ze umie sie odnalec w zaistniales sytuacji. Pamietam ze jedli w kolko fasole z puszki. poczatkowo bylo pieknie ale potem zaczeli sie klocic, podzielili sie w srod nich byl artysta malarz, jakas para, matka z dzieckiem.... w Koncowych scenach jedna z kobiet blondynka po stracie tego dziecka z ktorym byla na poczatku, zaczela sie oddawac seksulanie, wogole zaczeli faceci ja ponizac, byla chuda brudna, sami faceci zaczli malowac sie jej kosmetykami, wygolil sie, byla tez scena gdy musili pokroic trupy by nie zgnily i wrzucic je do kibla. Bardzo prosze o pomoc jak sie nazywal ten film??
rubbim
Forrest Gump

Czy ktos zna tytuł tego filmu ???

Post autor: rubbim »

[glow=darkred]nie znam tytułu..leciał kilka lat temu w tv. Dziewczyna wracała z rodzicami do domu samochodem,było już ciemno i ktoś jej rodziców zabił. Potem ona jako świadek została przeniesiona do innego miasta.
tak jakoś to było,zna ktoś tytuł? będę wdzięczna! :-) [/glow]
and0b
Forrest Gump

NIe pametam tytulu:

Post autor: and0b »

Miasto portowe na poludniu Europy, facet mieszka nad knajpa, ma zamiar plunac do Ameryki, poznaje dwie studentki, razem wyplywaja w morze( do USA?). Po pewnym czasie ginie pierwsz a dziewczyna, pozniej druga i chyba facet tez ale nie jestem pewien. Chyba na koncu jacht pusty dryfuje po oceanie. Charkterystyczna jest fajna muzyka.

Dziekuje

Andrzej
ODPOWIEDZ