Flash Forward: Przebłysk jutra

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Re: Flash Forward: Przebłysk jutra

Post autor: Matthew »

1x04 - Black Swan

Odcinek średnio mi się podobał, a to dlatego, że przez większość odcinka wlokły się nudne, ba bardzo nudne wątki, dopiero później coś ruszyło. Przyszłość jaka jest chyba zmienić jej nie można... coraz bardziej wszystko staje się zawikłane... co z tą Somalią... a na końcu ten Simon - są odpowiedzialni za to wszystko, wydaję się, że serial jest trudniejszy do zrozumienia niż Lost. Czarny Łabędź takich wątków się nie spodziewałem. Z tym Nedem taka dziwna sprawa, której rozwijał tu nie będę. FF coraz bardziej mi się podoba, nie mam czasu... więc chyba pozostanę przy jednym odcinku co dziennie :(.
4/6
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:09 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

1x05 - Gimme Some Truth

Odcinek prosty opierający się na życiu. Cała akcja w Waszyngtonie bardzo taka spięta i jak to rząd... Coś wiemy już o tych słupach... mnie to tak ciekawi, że jestem wstanie przeczytać wielki spoiler :D. Śmiać mi się chciało z karaoke w tym barze :D, no fakt Dimitriemu(lol jak to się pisze)zostało 5 miesięcy życia, Mozaika nie układa się tu, choć może wynagrodzi nam kolejny odcinek. Okazuję się, że ta agentka jest homoseksualistką, przewidział to ten nazista... Koniec bardzo emocjonujący - aby w Lost by taki, przeżyli/przeżyją w końcu widzieli FlashForwardy swoje... ludzie, którzy zaatakowali ich są pochodzenia chińczykami/koreańczykami - to pewnie też będzie miało z czymś związek ^^
5/6
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:10 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

1x06 - Scary Monsters and Super Creeps

Odcinek, który znów daje nam w prezencie nowe tajemnice, Simon - lol Charlie jakoś nie pasuję - ok Juliet V, Penny, ale on... człowiek z gitarą... narkoman, zabawny, satyryczny, geniuszem fizyki kwantowej... ee takie jakieś. Epizod taki życiowy, typu: szpital, Halloween, ale także trochę mroczności: Niebieska Dłoń, czy te maski, wizje zaczynają się sprawdzać, ale czy po gadce Simona: najpierw są dwa wyjścia... to jest jakiś absurd, najpierw Gibbons i Zero a teraz Simcoe i Simon. Fizyka ma tu duże znaczenie, tekst: przez nasz eksperyment zabiliście (ileś tam ludzi :D ) Odcinek oceniam na 4/6 choć teraz się zastanawiam czemu 5 nie dałem.
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:14 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Newsy

Post autor: weird0ther »

Od 3 grudnia, ABC tymczasowo zawiesi produkcję FlashForward. Ta decyzja jest wiązana z rezygnacją jednego ze scenarzystów, Marca Guggenheima, oraz z coraz niższą oglądalnością.

Fani FlashForward nie muszą się załamywać ponieważ serial zawszono jedynie na sześć dni. Rzecznik stacji zapewnia widzów, że „Ekipa FF może pozwolić sobie na przerwy, ponieważ bardzo wcześnie rozpoczęto prace nad serialem. Producenci chcą utrzymać wysoki poziom serialu, a ta przerwa umożliwi im to.

źródło
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

1x07 - The Gift

Odcinek bardziej refleksyjny gdzie mamy się samemu pytać: a jednak, może gdyby to się stało, to tamtemu nic nie było :roll:... Jest nadzieja, że to wszystko może ale nie musi się sprawdzić, chodzi tu o tego co skoczyć z duchu, czy Demitriego, który nic nie widział w swoim FlashForwardzie, znów tajemnice: kruk, czy gołąb, zaprzestanie przyszłości, Niebieska Dłoń, choć trochę już o niej wiemy. Najlepsza jest końcówka, jak ta córka Aarona się znalazła w jego domu, chociaż w odcinku pogodził się, że nie żyję... coś ciężkiego do przebrnięcia.
5/6
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:17 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Przebłysk Jutra

Obrazek

Niespodziewane i szokujące wydarzenie sprawi że wszyscy ludzie na Ziemi strącą przytomność w tym samym momencie, na 2 minuty i 17 sekund. W tym czasie będą mieli okazje zobaczyć swoją przyszłość. Po przebudzeniu, okazuje się że zapanował chaos. Po swojej futurospekcji, agent FBI z Los Angeles, Mark Benord, chce zrobić wszystko aby zmienić przyszłość, która bardzo mu się nie podoba. Wkrótce ludzie zaczynają wypytywać się nawzajem co zobaczyli w swoich wizjach przyszłości. Mark i jego ludzie muszą dowiedzieć się co wywołało ten dziwny incydent mogąc jedynie polegać na ogromnej mozaice futurospekcji innych ludzi.

FlashForward - Przebłysk Jutra (ang. FlashForward) to amerykański serial łączący w sobie cechy dramatu, serialu przygodowego i science-fiction wyprodukowany przez ABC Studios i emitowany w stacji ABC od 24 września 2009 roku. Serial powstał na bazie powieści z 1999 roku pod tym samym tytułem, napisanej przez Roberta J. Sawyera, jednego z twórców serii. Od 14 listopada 2009 serial jest emitowany w Polsce przez telewizję AXN pod tytułem FlashForward - Przebłysk Jutra.

Główna obsada:
* Joseph Fiennes - Mark Benford
* John Cho - Demetri Noh
* Jack Davenport - Lloyd Simcoe
* Zachary Knighton - Bryce Varley
* Dominic Monaghan - Simon Campos
* Peyton List - Nicole Kirby
* Brían F. O'Byrne - Aaron Stark
* Courtney B. Vance - Stanford Wedeck
* Sonya Walger - Olivia Benford
* Christine Woods - Janis Hawk

Źródła: filmweb i wikipedia

~Obejrzałem pierwszy odcinek serialu i mam dwojakie odczucia: z jednej strony odcinek jest mdły a z drugiej bardzo tajemniczy i fascynujący... nie będę tutaj spoilerował, bo nie wiem czy ktoś oglądał czy nie.. powiem jedno: ciekawie się zapowiada :) Ma również parę cech/wątków opartych na Lost np. drużyna Soxów ;)

Post specjalnie dla Dusqmada, aby się jego forum bardziej rozwijało. Przy okazji zapraszam do działu serialowego na forum Lost: KLIK
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

1x08 - Playing Cards with Coyote

No co mogę powiedzieć: to co ciągle: tajemnice, tajemnice, tajemnice... jak tak dalej pójdzie to dobrej przyszłości ni wróżę, najpierw Gibbons, nie Gibonnsy, a teraz dochodzą 3-gwiazdkowe tatuaże oraz sygnety... Przyszłość, można zmienić czy nie ? oto jest dobre pytanie, z jednej strony trzeba brać sobie słowa Simona a z drugiej no nie, ale w ogóle to jest tak zagmatwane, że połowy nie rozumiem w sensie tej przyszłości, ale mniejsze z tym, historia Tracy trochę taka, no... nie wiem sam co napisać, zaskakująca, 2 lata się ukrywała... wróciła do ojca, jakiś Jerycho no normalnie :shock: Końcówki no jak końcówki muszą być ciekawe, ten 'starszy pan' to może przywódca 3-gwiazdkowców i znów te sygnety z literą alfa, pewnie następna zagadka xP.
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:19 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

01x09 - Believe

Czyli tak jak w Lost bywają nudne odcinki centryczne... Epizod skupiający się prawie w całości na wizji Bryana, która dopiero na końcu układa się w całość... Zastanawiałem się dlaczego on chciał popełnić to samobójstwo... no dowiadujemy się. Japończycy to niekulturalny kraj... no straszny, zachowanie, oszczerstwo i język :/. Troszkę się rozjaśniło w śledztwie, no ale jeszcze długa droga przed nimi... ciekawe też co oznacza ta Alfa na sygnecie... Odcinek nie jest wybitny, plusem jest to, że miło się go ogląda 4/6.
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:22 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

» FlashForward - 1x11 - ''Buddha in the Ruins'' - Promo Trailer - KLIK [UWAGA! Spoiler!]
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Muzyka z serialu

MUZYKA Z SERIALU

[center]1x01
Quiet Dog (Mos Def)
Goodie Bag (Miss Eighty 6)
Islands In The Stream (Dolly Parton & Kenny Rogers)
All Your Tears (Mojave 3)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1x02
Place To Be (Nick Drake)

1x03
Boogie Shoes (KC and the Sunshine Band)
To Sheila (Smashing Pumpkins)
Lover You Should've Come Over (Jeff Buckley)

1x04
It's Oh So Quiet (Bjork)
Atomic Dog (Original Parliament)
Look What You've Done To Me (Iko)

1x05
Can You Find Me Love (Harrison & The Majestic Kind)
A Story (Sugarplum Fairies)
Wait In Line (The Estate)
Sister Christian(Night Ranger)
Like A Rolling Stone(The Rolling Stones)

1x06
Scary Monsters and Super Creeps (Sea Wolf)
Across The Universe (Rufus Wainwright)

1x07
I Will Not Forget (Skold)

1x08
Cherry Blosom (Buttersprites)
Shelter From The Storm (Bob Dylan)
Shelter From The Storm (Soul Flower Union)
I Can't Explain The Things I Do (El Gato)[/center]
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:21 przez weird0ther, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

01x10 - A561984

01x10 - A561984

Niezwykły odcinek, magiczny. Od samego początku nie pozwala oderwać oczu od monitora, napięcie biło z każdej strony. Dobrze, że każdy epizod jest inny, co przez to mam na myśli ? Każdy kolejny jest montowany inaczej, sposób filmowania różni się faktycznie od poprzednich, uprzedni skupiał się na jednej/ dwóch osobach, kolejne to odcinki statyczne, a inne zaś takie, jak ten - wypełnione po brzegi otwartą gębą. Przede wszystkim skupia się na wielu postaciach, co jest tu wielkim plusem. Postać Simona i Lloyd'a rozkwita :D Motyw ze słupami, to dopiero demotywator^^ wpaść na genialny pomysł, wykonać go, a potem się dowiedzieć, że ktoś przed tobą zrobił to pierwszy ... Jednak mimo że serial wyrobił sobie już swój klimat, każda ta nowa zagadka pachnie, jak Lost (moje wrażenie) Odcinek bardzo dopracowany, poza jedną rzeczą - Olivia tak broniła się przed jakąkolwiek formą uczucia do Lloyd'a, omijała go szerokim łukiem i nagle rozmawia z nim bez wzniosłych emocji i nie broni się nawet przed uśmiechem, być może dlatego, że chodzi syna, albo o ostatnie spotkanie, jednak zbyt bardzo jest to "nad wyrost' . Poza tym żadnych uchybień, nic tylko czekać na nowy rok :/ LOST, FF, V wszystko oczywiście ruszy razem...
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:23 przez weird0ther, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

01x10 - A561984

Super odcinek !. Może więcej tajemnic, ale niektóre już się wyjaśniają, akcja jest napięta prawie cały czas w odcinku, już wiemy kto postrzeli lub tego nie zrobi Demitriego, strasznie zabiegana akcja - Simon i Loyd to zrobili czy ten Gibbons i reszta... urwanie głowy z tym. Przyznanie się do winy nie było dobrą rzeczą, o czym świadczy końcówka, znów jacyś ludzie, porywają go, Dylan zostaje z Olivią bo chaos jednym słowem, hm... ja myślę, że co kto widział w swoich FlashForwardach się spełni, choć nie wiemy tego do końca, będzie to w bardzo zaskakujący sposób i te lata 1991 a 1992 te słupy - może jakieś przeskoki w czasie jak w Lost xP. Wizyta u 'tajemniczej perskiej pani' bardzo zaskakująca czyżby okazało się to wszystko prawdą... ? Odcinek bardzo dobry. Oceniam na 6/6
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:24 przez Matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Post autor: Cate13 »

01x10 - A561984

Zgadzam się, odcinek był naprawdę niesamowity i cały czas trzymał w napięciu. Nie będę się zbyt rozpisywać bo Matthew powiedział już wszystko co sama chciałam napisać, nic dodać, nic ująć :-) scenarzyści coraz bardziej zagęszczają akcję zadając kolejne pytania i chwała im za to bo jak dla mnie jest coraz lepiej :-D
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:24 przez Cate13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Początkowo planowano, że seria powróci z kolejnymi epizodami już na początku stycznia. Tak jednak się nie stanie. Stacja ABC zdecydowała się przedłużyć ten okres aż do… 4 marca 2010 roku.

Przeniesienie serialu na późniejsze miesiące pozwoli na ‘ominięcie’ Olimpiady, a co za tym idzie brak dodatkowej utraty oglądalności. Podobno ma to również na celu zapewnienie twórcom więcej czasu na dopracowanie fabuły, z powodu której "FlashForward" traci widownię.

źródło
Bagwell
Mad Max

Post autor: Bagwell »

Początkowo planowano, że seria powróci z kolejnymi epizodami już na początku stycznia. Tak jednak się nie stanie. Stacja ABC zdecydowała się przedłużyć ten okres aż do… 4 marca 2010 roku.
Żalosne zachwoanie z ich strony wlasnie zaczalem ogladac ten serial starsznie mnie zaciekwawil a tu wyskakuja z takim czyms :/
Ostatnio zmieniony 2015-05-10, 23:23 przez Bagwell, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Też mi się to nie za bardzo spodobało, fakt, że trzeba czekać na odc 11 ponad 2miesiące to trochę przegięcie, no ale może dzięki takiej dłuższej przerwie scenarzyści porządnie się wezmą za fabułę i będą nas dalej tak zaskakiwać :D na szczęście w tym czasie wystartuje finał Lostów więc może szybciej zleci ten czas :)
Ostatnio zmieniony 2015-05-10, 23:23 przez Cate13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Na wiosnę kolejne 14 odcinków

Stacja ABC jakiś czas temu potwierdziła, że Flash Forward po obecnej przerwie pojawi się w marcu z kolejnymi czternastoma odcinkami, co w ogólnym rozrachunku daje nam pełny, 24-odcinkowy sezon.

Nic tylko czekać.

źródło
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Stacja ABC jakiś czas temu potwierdziła, że Flash Forward po obecnej przerwie pojawi się w marcu z kolejnymi czternastoma odcinkami
Ojj tyle czekania, aż już zapomniałam co było w poprzednich odcinkach :( ale coś czuję, że to oczekiwanie będzie tego warte ;) czytałam gdzieś, że finał sezonu jest przewidziany na 29 kwietnia czyli datę, którą bohaterowie widzieli w swoich wizjach, będzie ciekawie :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-10, 23:25 przez Cate13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Ojj tyle czekania, aż już zapomniałam co było w poprzednich odcinkach
Mam nadzieję, że wrócą z mocnym scenariuszem. Skoro wystawili nas na takie długie oczekiwanie - wymagam jeszcze więcej :) Mówisz 29 kwietnia ? No to może być ciekawie ...
Ostatnio zmieniony 2015-05-10, 23:26 przez weird0ther, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Kod: Zaznacz cały

http://www.buddytv.com/closedquiz/closed-quiz.aspx?quiz=100000031
Quiz - który Wam powie, jaką postacią jesteście we FF :)

Obrazek

- wiedziałam ^^
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Nice Ben ^^ mi wyszło
Obrazek
Fajnie, lubię tą postać :D za pierwszym razem, nie wiedzieć czemu, wyszedł mi Mark ale pewnie coś musiałam nie tak zaznaczyć w quizie :D
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Obrazek
Załamało mnie completnie :D... ale to może dobrze ^^
Beezqp
Agent Smith

Post autor: Beezqp »

01x09 - Believe

Jak dla mnie ten odcinek był piękny, jeden z najlepszych. Bardzo głęboki i z olbrzymim przekazem. Co z tego, że bez akcji? Zaraz skojarzył mi się z pierwszym odcinkiem o Locke'u, Walkabout. Odcinek o tym, jak wiara potrafi zmienić życie człowieka. Chory, pozbawiony nadziei Bryce o krok od samobójstwa nagle doświadcza wizji - wizji, która go zupełnie odmienia, ratuje mu życie. Piękna scena, kiedy wyczerpany chemioterapią, ledwo widzi na oczy ale nadal uczy się języka przekonany o tym, że za 5 miesięcy porozmawia z dziewczyną, która stała się jego nadzieją. Świetny epizod!
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:23 przez Beezqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Beezqp
Agent Smith

Post autor: Beezqp »

01x10 - A561984

Już nie będę się rozwodził nad samą akcją... Po lekturze tego odcinka zacząłem sobie zadawać pytanie: gdzie był Demetri w czasie rozbłysku? Jechał w samochodzie razem z Markiem i nagle zniknął, pojawiając się dopiero dużo, dużo później. Przecież nie wyfrunął nagle na drugi koniec ulicy, zwłaszcza że na krótko przed błyskiem zapiął pasy :>
Ostatnio zmieniony 2015-05-09, 04:24 przez Beezqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
setin
Jack Sparrow

Post autor: setin »

Jak do tej pory obejrzałam wszystkie, czekam na wznowienie z nadzieją że będzie lepiej. Niekonsekwencja - akurat w tym serialu to mi najbardziej przeszkadza. I czemu do jasnej ciasnej muszę znosić emocjonalne problemy alkoholika. Czy naprawdę nie można była stworzyć lepszego bohatera?
ODPOWIEDZ