W co teraz gracie?

Sprzęt, programy, gry, Internet - wszystko co ma związek z najdoskonalszym wynalazkiem XX wieku.
R.I.P
Jack Sparrow

Re: W co teraz gracie?

Post autor: R.I.P »

heh nie zuwazylem :] jakos odrochowo omijam teksty ponizej :P
gloggy
Vincent Vega

Post autor: gloggy »

Saper - niesamowita grafika, oszałamiająca fabuła, zwalająca z nóg grywalność, o efektach especjalnych i dźwiękowych nie wspominając... Czekam na kontynuację :)
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

teraz przechodzę Kroniki Riddicka i chyba sobie sprawię PoP: Dwa trony. a czekam na Gothica 3, Dark messiaha of m&m i Witchera... tylko coś mi się zdaje, że mój komp może ich nie uciągnąć :/ no i jeszcze przymierzam się do ponownego przejścia Silent storm, tym razem może Axisami ;)
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Obecnie Disciples II Powrót Galleana, ale bardzo mało gram, a to dla tego że czasu nie mam, i prawdę powiedziawszy nie chce mi się :P
susan
Jack Sparrow

Post autor: susan »

nie ma to jak dobre GTA 2 ;-)
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Ja juz któryś miesiąc z rzędu zagrywam sie w Europa Universalis 2. Wiecie: Polska od morza do morza, takie buty. No ale niebawem pewnie zmienie gierke bo wychodzi Europa Universalis 3...

Wczesniej dlugo, dlugo męczyłem Starcrafta....

Moze ktos wie jakie są róznice m-dzy seria HOM&M a Disciples bo planuje zakup a nie chcę póżniej żałować.... Rubenos Ty w to grywasz, podpowiedz mi...

Pozdro!!
Rubenos
Darth Vader

Scourge33 pisze:Moze ktos wie jakie są róznice m-dzy seria HOM&M a Disciples bo planuje zakup a nie chcę póżniej żałować.... Rubenos Ty w to grywasz, podpowiedz mi...
Jeśli wolisz mroczniejszy klimat i ciekawą fabułę, to decyduj się na Disciples. Ogólnie gra jest o wiele bardziej crpg-owa od konkurenta. Oprócz bohatera, awansują również zwykłe jednostki. Zamków i jednostek jest znacznie mniej w porównaniu do konkurenta, ale są one o wiele bardziej zróżnicowane i klimatyczne. Pole walki może okazać się o wiele prostsze w porównaniu z Heroesem, lecz jest to tylko pozorne wrażenie, gdyż zróżnicowanie jednostek i ich umiejętności sprawia, że nie raz trzeba się dwa razy zastanowić zanim wykona się ruch, gdyż konsekwencje tego mogą być tragiczne w skutkach ;). Odnośnie gry multiplayer to radziłbym zdecydowanie serię Heroes. Legendarny tryb hot seat zapewni ci i znajomym rozrywkę na wieele wieczorów :) Sam pamiętam "złote czasy" gdy glebiło się kumpli :D. Jeśli chodzi o grywalność, to pomimo tego co wcześniej pisałem seria Heroes zwycięża. W Disciples nie mogłem grać dłużej niż 2h dziennie gdyż zaczynało wtedy brać nade mną górę znużenie. Ale być może bierze się to z mego "znudzenia"graniem. Od bardzo dawna nie znalazłem pozycji, która mogłaby mnie przykuć do kompa na dłuższy czas.

Ps. Porównywałem najbardziej do siebie zbliżone gry z tych serii tj. Disciples II i Heroes III.
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Rubenos pisze:Ps. Porównywałem najbardziej do siebie zbliżone gry z tych serii tj. Disciples II i Heroes III.
Wiesz to ostatnie zdanie mi wystarcza, bo IIIka to moja ulubiona czesc serii. Czyli pora wybrac sie na zakupy:
Z tego co zdołałem sie zorientowac to musze kupic Disciples II Bunt Elfów (zawiera podstawowke czyli Mroczne proroctwo). Pozniej fabule poszerza dodatek: Disciples II: Powrót Galleana.... Jakims wielkim milosnikiem multiplayera nie jestem: owszem faynie spuscic lomot koledze, ale dobra kampania i ciekawy scenariusz to podstawa, wiec pewnie bede happy....
Bardzo dzieki za pomoc!!
Pozdrawiam!!!

PS. A z Europa Universalis miales stycznosc? Wiem ze to calkowicie inny produkt, ale jesli jestes znudzony strategiami to moglaby byc jakas odmiana...
Rubenos
Darth Vader

Scourge33 pisze:PS. A z Europa Universalis miales stycznosc? Wiem ze to calkowicie inny produkt, ale jesli jestes znudzony strategiami to moglaby byc jakas odmiana...
Grałem dawno, dawno temu, bodajże jeszcze w gimnazjum :) Ze znajomymi mieliśmy wtedy swoistą manię na punkcie tej gry. ;) Może jak będę miał więcej czasu tj. na feriach postaram się ponownie w to zagrać, o ile mi znajomy nie pożyczy Rome'a. :)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Mnie ostatnio znów wzięło na Diablo 2 - w ciągu dwóch wieczorów doprowadziłem bohatera do 21 poziomu. Później gdy przyszedł czas snu przed oczami ciągle migała mi mapa, otwierały się skrzynie z cennymi przedmiotami, biegały hordy potworów – przedawkowałem jednym słowem ;). Myślałem, że już zupełnie wyrosłem z gier, a jednak od czasu do czasu mogą mnie one wciągnąć na krótszą metę.

Wracam też do Heroes III, ale ta gra nie jest już dla mnie tym, czym była dawniej. Godzina dwie i już kończy się zabawa.

W ogóle wszystkie nowe gry przestały mnie interesować. Nawet NFS Carbon leży nietknięty od dobrego tygodnia.
Rubenos
Darth Vader

A ja czy chcę czy nie w nowe gry raczej nie pogram ano dlatego, że kompik już trochę leciwy. Ale nie narzekam. :) Planescape Torment jest dla mnie jak najbardziej wystarczający. :D
KeniG
Indiana Jones

Post autor: KeniG »

A właśnie są do niego jakieś modyfikacje mody czy coś w stym stylu :) ktoś się podjoł modowania tej gry?
Rubenos
Darth Vader

Chyba jedynie drobne usprawnienia w stylu dodatkowych broni, czy zbroi. Może jeszcze jakiś mod wprowadzający rzeczy/zadania ostatecznie usunięte przez twórców w końcowej wersji gry. Jeśli chodzi o amatorskie mody dodające co nieco w fabule, to nie słyszałem. Może bali się ingerować w doskonałość? ;)

A ja obecnie katuję Aliens vs Predator 2. Kampania Marine nad wyraz ciekawa, tylko niestety krótka.
KeniG
Indiana Jones

A jakieś mody do BG2 są może?:)
Rubenos pisze:Kampania Marine nad wyraz ciekawa, tylko niestety krótka
To największa wada tej gry za krótkie kampanie ale za to niezwykle klimatyczne tylko ta ostatnia walka i zakończenie mi nie pasowało :| takie nijakie :|
Rubenos
Darth Vader

KeniG pisze:A jakieś mody do BG2 są może?:)
Pytanie retoryczne? ;) Jest OGROM modów.
Tutaj jest lista z niemal wszystkimi:
http://ob.globtel.pl/donthon/oig/phpBB2 ... 05&start=0
KeniG pisze:To największa wada tej gry za krótkie kampanie ale za to niezwykle klimatyczne tylko ta ostatnia walka i zakończenie mi nie pasowało :| takie nijakie :|
Ja wolałem takie zakończenie niż np. że wróciłby po tą dzierlatkę i żyliby długo i szczęśliwie. ;)
Najbardziej podobały mi się początkowe misje, zwłaszcza ta w której po poznaniu losu swej zmarłej towarzyszki goni nas horda obcych. Krótko mówiąc: Marines rullez. :)
KeniG
Indiana Jones

Rubenos pisze:Ja wolałem takie zakończenie niż np. że wróciłby po tą dzierlatkę i żyliby długo i szczęśliwie.
Mi nie chodzi czy pozytywne czy negatywne ale wydało mi się nijkie i szczerze powiedziawszy miałem gdzieś to czy ona umrze czy nie za mało rozbudowali jej "wątek" ogólnie cała fabuła tej kampani mogłaby być bardziej rozbudowana. Ale trzeba przyznać że te 3 kampanie świetnie się "zazembiają"
Rubenos
Darth Vader

KeniG pisze:Mi nie chodzi czy pozytywne czy negatywne ale wydało mi się nijkie i szczerze powiedziawszy miałem gdzieś to czy ona umrze czy nie za mało rozbudowali jej "wątek" ogólnie cała fabuła tej kampani mogłaby być bardziej rozbudowana.
Ee no nie oczekujmy po shooterku jakieś rozbudowanej fabuły. W końcu to tylko pretekst do dalszej rozwałki. ;) Wydaje mi się, że twórcy chcieli się mocno stylizować fabularnie na filmach z ww drapieżcami, co jak dla mnie wyszło im z dosyć udanym skutkiem.
KeniG
Indiana Jones

Nie no braku powiązania klimatycznie i fabularnie z filmami nie można grze zażucić niektóre sceny wygladają wręcz jakby były żywcem z filmu wyjęte :) i jedynie troche przerobione. Gra jest świetna mimo tych za krótkich kampani :D
Rubenos pisze:Najbardziej podobały mi się początkowe misje, zwłaszcza ta w której po poznaniu losu swej zmarłej towarzyszki goni nas horda obcych. Krótko mówiąc: Marines rullez.
A no właśnie pocztątek najlepszy. Mi się podobało zaraz na początku jak zostajemu odcieńci od kumpli i penetrujemy baze ślady walki itp a później wychodzimu na plac i na "radarze" widzimy wrogów szukamy ich adrenalinka skacze aż się okazuje że alieny są w budynku :) jakoś ten poczatek zapmiętałem i jeszcze ten płonący pojazd który na nas "wyskakuje" kampania ludzka jest pełna takich fajnym motywów.
Rubenos
Darth Vader

KeniG pisze:A no właśnie pocztątek najlepszy. Mi się podobało zaraz na początku jak zostajemu odcieńci od kumpli i penetrujemy baze ślady walki itp a później wychodzimu na plac i na "radarze" widzimy wrogów szukamy ich adrenalinka skacze aż się okazuje że alieny są w budynku :) jakoś ten poczatek zapmiętałem i jeszcze ten płonący pojazd który na nas "wyskakuje" kampania ludzka jest pełna takich fajnym motywów.
Ten fragment przechodziłem kiedyś w demówce i był mi bardzo dobrze znany. Ale w demie były emocje, oj były. :D
Na dłuższą metę mogą denerwować respawnujący się wprost za graczem wrogowie, ale można przywyknąć. Z drugiej strony, co tak nie zaskoczy gracza jak atak od tyłu...
KeniG
Indiana Jones

Rubenos pisze:Ten fragment przechodziłem kiedyś w demówce i był mi bardzo dobrze znany. Ale w demie były emocje
Ja na szczęście w demko nie pykałem bo kompa wtedy miałem za słabego :)
Rubenos pisze:Na dłuższą metę mogą denerwować respawnujący się wprost za graczem wrogowie, ale można przywyknąć. Z drugiej strony, co tak nie zaskoczy gracza jak atak od tyłu...
Mi to jakoś nie przeszkadzało :) Poza tym to alieny i predatory one z założenia mają się pojawiać z nikąd :D Więc na to można przymknąć oko ;)
iskierka
Terminator

Post autor: iskierka »

Gram w warcrafta III i NFS underground 2
Moshi
Forrest Gump

Post autor: Moshi »

Najbardziej lubię grać w Punishera. :-D
Oczywiście nie zapominając o S.W.A.T.
Rubenos
Darth Vader

Zaczynam grę w Delta Force: Black Hawk Down.
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Ja jednak w nic nie gram, ale ostatnio chłopaki namówiły mnie bym zagrała w CS'a zagrałam raz, ale nawet niezłe to było :P hehe
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Omg, CS. Kolega mnie tym męczy. Piszemy na gg, a on nagle wypada z tekstem, że idzie grać w CS'a. Jeszcze mnie do tego namawiał i wysyłał linki do youtube. Mam dość po prostu. Ale może i fajna gra. On mnie do niej zniechęcił, za bardzo nachalny był.
ODPOWIEDZ