W co teraz gracie?
Re: W co teraz gracie?
heh nie zuwazylem :] jakos odrochowo omijam teksty ponizej 
Saper - niesamowita grafika, oszałamiająca fabuła, zwalająca z nóg grywalność, o efektach especjalnych i dźwiękowych nie wspominając... Czekam na kontynuację 
teraz przechodzę Kroniki Riddicka i chyba sobie sprawię PoP: Dwa trony. a czekam na Gothica 3, Dark messiaha of m&m i Witchera... tylko coś mi się zdaje, że mój komp może ich nie uciągnąć
no i jeszcze przymierzam się do ponownego przejścia Silent storm, tym razem może Axisami 
Obecnie Disciples II Powrót Galleana, ale bardzo mało gram, a to dla tego że czasu nie mam, i prawdę powiedziawszy nie chce mi się 
nie ma to jak dobre GTA 2 ;-)
Ja juz któryś miesiąc z rzędu zagrywam sie w Europa Universalis 2. Wiecie: Polska od morza do morza, takie buty. No ale niebawem pewnie zmienie gierke bo wychodzi Europa Universalis 3...
Wczesniej dlugo, dlugo męczyłem Starcrafta....
Moze ktos wie jakie są róznice m-dzy seria HOM&M a Disciples bo planuje zakup a nie chcę póżniej żałować.... Rubenos Ty w to grywasz, podpowiedz mi...
Pozdro!!
Wczesniej dlugo, dlugo męczyłem Starcrafta....
Moze ktos wie jakie są róznice m-dzy seria HOM&M a Disciples bo planuje zakup a nie chcę póżniej żałować.... Rubenos Ty w to grywasz, podpowiedz mi...
Pozdro!!
Jeśli wolisz mroczniejszy klimat i ciekawą fabułę, to decyduj się na Disciples. Ogólnie gra jest o wiele bardziej crpg-owa od konkurenta. Oprócz bohatera, awansują również zwykłe jednostki. Zamków i jednostek jest znacznie mniej w porównaniu do konkurenta, ale są one o wiele bardziej zróżnicowane i klimatyczne. Pole walki może okazać się o wiele prostsze w porównaniu z Heroesem, lecz jest to tylko pozorne wrażenie, gdyż zróżnicowanie jednostek i ich umiejętności sprawia, że nie raz trzeba się dwa razy zastanowić zanim wykona się ruch, gdyż konsekwencje tego mogą być tragiczne w skutkachScourge33 pisze:Moze ktos wie jakie są róznice m-dzy seria HOM&M a Disciples bo planuje zakup a nie chcę póżniej żałować.... Rubenos Ty w to grywasz, podpowiedz mi...
Ps. Porównywałem najbardziej do siebie zbliżone gry z tych serii tj. Disciples II i Heroes III.
Wiesz to ostatnie zdanie mi wystarcza, bo IIIka to moja ulubiona czesc serii. Czyli pora wybrac sie na zakupy:Rubenos pisze:Ps. Porównywałem najbardziej do siebie zbliżone gry z tych serii tj. Disciples II i Heroes III.
Z tego co zdołałem sie zorientowac to musze kupic Disciples II Bunt Elfów (zawiera podstawowke czyli Mroczne proroctwo). Pozniej fabule poszerza dodatek: Disciples II: Powrót Galleana.... Jakims wielkim milosnikiem multiplayera nie jestem: owszem faynie spuscic lomot koledze, ale dobra kampania i ciekawy scenariusz to podstawa, wiec pewnie bede happy....
Bardzo dzieki za pomoc!!
Pozdrawiam!!!
PS. A z Europa Universalis miales stycznosc? Wiem ze to calkowicie inny produkt, ale jesli jestes znudzony strategiami to moglaby byc jakas odmiana...
Grałem dawno, dawno temu, bodajże jeszcze w gimnazjumScourge33 pisze:PS. A z Europa Universalis miales stycznosc? Wiem ze to calkowicie inny produkt, ale jesli jestes znudzony strategiami to moglaby byc jakas odmiana...
Mnie ostatnio znów wzięło na Diablo 2 - w ciągu dwóch wieczorów doprowadziłem bohatera do 21 poziomu. Później gdy przyszedł czas snu przed oczami ciągle migała mi mapa, otwierały się skrzynie z cennymi przedmiotami, biegały hordy potworów – przedawkowałem jednym słowem
. Myślałem, że już zupełnie wyrosłem z gier, a jednak od czasu do czasu mogą mnie one wciągnąć na krótszą metę.
Wracam też do Heroes III, ale ta gra nie jest już dla mnie tym, czym była dawniej. Godzina dwie i już kończy się zabawa.
W ogóle wszystkie nowe gry przestały mnie interesować. Nawet NFS Carbon leży nietknięty od dobrego tygodnia.
Wracam też do Heroes III, ale ta gra nie jest już dla mnie tym, czym była dawniej. Godzina dwie i już kończy się zabawa.
W ogóle wszystkie nowe gry przestały mnie interesować. Nawet NFS Carbon leży nietknięty od dobrego tygodnia.
A ja czy chcę czy nie w nowe gry raczej nie pogram ano dlatego, że kompik już trochę leciwy. Ale nie narzekam.
Planescape Torment jest dla mnie jak najbardziej wystarczający. 
A właśnie są do niego jakieś modyfikacje mody czy coś w stym stylu
ktoś się podjoł modowania tej gry?
Chyba jedynie drobne usprawnienia w stylu dodatkowych broni, czy zbroi. Może jeszcze jakiś mod wprowadzający rzeczy/zadania ostatecznie usunięte przez twórców w końcowej wersji gry. Jeśli chodzi o amatorskie mody dodające co nieco w fabule, to nie słyszałem. Może bali się ingerować w doskonałość? 
A ja obecnie katuję Aliens vs Predator 2. Kampania Marine nad wyraz ciekawa, tylko niestety krótka.
A ja obecnie katuję Aliens vs Predator 2. Kampania Marine nad wyraz ciekawa, tylko niestety krótka.
A jakieś mody do BG2 są może?:)
takie nijakie 
To największa wada tej gry za krótkie kampanie ale za to niezwykle klimatyczne tylko ta ostatnia walka i zakończenie mi nie pasowałoRubenos pisze:Kampania Marine nad wyraz ciekawa, tylko niestety krótka
Pytanie retoryczne?KeniG pisze:A jakieś mody do BG2 są może?:)
Tutaj jest lista z niemal wszystkimi:
http://ob.globtel.pl/donthon/oig/phpBB2 ... 05&start=0
Ja wolałem takie zakończenie niż np. że wróciłby po tą dzierlatkę i żyliby długo i szczęśliwie.KeniG pisze:To największa wada tej gry za krótkie kampanie ale za to niezwykle klimatyczne tylko ta ostatnia walka i zakończenie mi nie pasowałotakie nijakie
Najbardziej podobały mi się początkowe misje, zwłaszcza ta w której po poznaniu losu swej zmarłej towarzyszki goni nas horda obcych. Krótko mówiąc: Marines rullez.
Mi nie chodzi czy pozytywne czy negatywne ale wydało mi się nijkie i szczerze powiedziawszy miałem gdzieś to czy ona umrze czy nie za mało rozbudowali jej "wątek" ogólnie cała fabuła tej kampani mogłaby być bardziej rozbudowana. Ale trzeba przyznać że te 3 kampanie świetnie się "zazembiają"Rubenos pisze:Ja wolałem takie zakończenie niż np. że wróciłby po tą dzierlatkę i żyliby długo i szczęśliwie.
Ee no nie oczekujmy po shooterku jakieś rozbudowanej fabuły. W końcu to tylko pretekst do dalszej rozwałki.KeniG pisze:Mi nie chodzi czy pozytywne czy negatywne ale wydało mi się nijkie i szczerze powiedziawszy miałem gdzieś to czy ona umrze czy nie za mało rozbudowali jej "wątek" ogólnie cała fabuła tej kampani mogłaby być bardziej rozbudowana.
Nie no braku powiązania klimatycznie i fabularnie z filmami nie można grze zażucić niektóre sceny wygladają wręcz jakby były żywcem z filmu wyjęte
i jedynie troche przerobione. Gra jest świetna mimo tych za krótkich kampani 
jakoś ten poczatek zapmiętałem i jeszcze ten płonący pojazd który na nas "wyskakuje" kampania ludzka jest pełna takich fajnym motywów.
A no właśnie pocztątek najlepszy. Mi się podobało zaraz na początku jak zostajemu odcieńci od kumpli i penetrujemy baze ślady walki itp a później wychodzimu na plac i na "radarze" widzimy wrogów szukamy ich adrenalinka skacze aż się okazuje że alieny są w budynkuRubenos pisze:Najbardziej podobały mi się początkowe misje, zwłaszcza ta w której po poznaniu losu swej zmarłej towarzyszki goni nas horda obcych. Krótko mówiąc: Marines rullez.
Ten fragment przechodziłem kiedyś w demówce i był mi bardzo dobrze znany. Ale w demie były emocje, oj były.KeniG pisze:A no właśnie pocztątek najlepszy. Mi się podobało zaraz na początku jak zostajemu odcieńci od kumpli i penetrujemy baze ślady walki itp a później wychodzimu na plac i na "radarze" widzimy wrogów szukamy ich adrenalinka skacze aż się okazuje że alieny są w budynkujakoś ten poczatek zapmiętałem i jeszcze ten płonący pojazd który na nas "wyskakuje" kampania ludzka jest pełna takich fajnym motywów.
Na dłuższą metę mogą denerwować respawnujący się wprost za graczem wrogowie, ale można przywyknąć. Z drugiej strony, co tak nie zaskoczy gracza jak atak od tyłu...
Ja na szczęście w demko nie pykałem bo kompa wtedy miałem za słabegoRubenos pisze:Ten fragment przechodziłem kiedyś w demówce i był mi bardzo dobrze znany. Ale w demie były emocje
Mi to jakoś nie przeszkadzałoRubenos pisze:Na dłuższą metę mogą denerwować respawnujący się wprost za graczem wrogowie, ale można przywyknąć. Z drugiej strony, co tak nie zaskoczy gracza jak atak od tyłu...
Gram w warcrafta III i NFS underground 2
Najbardziej lubię grać w Punishera.
Oczywiście nie zapominając o S.W.A.T.
Oczywiście nie zapominając o S.W.A.T.
Zaczynam grę w Delta Force: Black Hawk Down.
Ja jednak w nic nie gram, ale ostatnio chłopaki namówiły mnie bym zagrała w CS'a zagrałam raz, ale nawet niezłe to było
hehe
Omg, CS. Kolega mnie tym męczy. Piszemy na gg, a on nagle wypada z tekstem, że idzie grać w CS'a. Jeszcze mnie do tego namawiał i wysyłał linki do youtube. Mam dość po prostu. Ale może i fajna gra. On mnie do niej zniechęcił, za bardzo nachalny był.