Obecnie czytam
Re: Obecnie czytam
ja obecnie czytam: "Czarna niedziela" - Thomas Harris
Muszę przyznać, że nawet niezła. . .
Muszę przyznać, że nawet niezła. . .
A ja aktualnie czytam "Śnieg" Orhana Pamuka
"Historia Irlandii" Breandan O hEithir [don't ask how to read it ;d)
-
blue berry
- Tyler Durden
A ja teraz czytam sobie "Lucy Crown" Irwina Shawa! Bardzo dobra książka, chociaż przeżuciłam raptem kilka kartek 
No a ja w końcu dorwałem "The Call of Cthulhu" mistrza Lovecrafta 
Wcześniej przeczytałem tylko "Dagon" i pojedyncze opowiadania rozsiane szerokim łukiem po internecie.
Wcześniej przeczytałem tylko "Dagon" i pojedyncze opowiadania rozsiane szerokim łukiem po internecie.
Zaczynam "Dziecko Rosemary" Iry Levin.
A ja zaczynam kolejną powieść Joanny Chmielewskiej - Upiorny legat.
Na razie zapowiada się dobrze, już zaciekawia.
Nie napisałam, że przeczytałam też po raz drugi My, dzieci z dworca Zoo. I nadal uważam tę książkę za bardzo interesującą i pouczającą. Dzięki niej bardzo wiele zrozumiałam i na pewno jeszcze do niej będę powracać.
Na razie zapowiada się dobrze, już zaciekawia.
Nie napisałam, że przeczytałam też po raz drugi My, dzieci z dworca Zoo. I nadal uważam tę książkę za bardzo interesującą i pouczającą. Dzięki niej bardzo wiele zrozumiałam i na pewno jeszcze do niej będę powracać.
Obecnie czytam "Zbrodnia i kara" Fiodora Dosotojewskiego. Przyznam, że na początku książka nie jest ciekawa, ale jak już się akcja rozkręca i dochodzi do zabójstwa a później do przesłuchania to książka jest genialna 
Obecnie czytam Folwark zwierzęcy. Powinnam przeczytać jeszcze Rok 1984 ale nie wiem czy znajde czas.
Już nie mogę doczekać się czerwca czyli końca mojego nauczania j. polskiego(mam nadzieję). Wtedy będe czytać to co mi się podoba. Nie mówie tu o Orwellu bo jego książki nie są jeszcze takie złe.
Nie wiem jak Ty, ale ja planuję skończyć przygód z nauczaniem j. polskiego 9 maja po ustnej
A folwark zwierzęcy, to strasznie głupia książka, ale czyta sie lekko 
Nie wiem dokładnie kiedy mam ustną ale też gdzieś koło tego. A później studia techniczne a tam nie ma czegoś takiego jak j.polski (alleluja) Hmm chyba, że matury nie zdam. Ale bądźmy optymistami. Zdecydowałam, że nie czytam Orwella tego na maturze i tak nie będzie, po co sobie głowę zawracać.
"Opetanie" Izabeli Szolc zaczynam czytać..........po "Szatanie" Smitha to będzie jakaś odmiana
"Uciekinier" Stephena Kinga - spora różnica w porównaniu z filmem, czyta się nieźle - wartka akcja i świetny bohater w stylu tych z filmów Carpentera.
Co do "Dziecka Rosemary": Dobra książka. Bardzo podobało mi się przedstawienie przez autora motywu "wyboru" na końcu powieści. Kto czytał, ten wie o co chodzi.
Pozostaje mi jeszcze obejrzeć dzieło Polańskiego.
Ostatnio ponadto przeczytałem "Strażniczkę Istnień" Feliksa Kresa, niezłą książkę fantasy. Na plus autorowi z całą pewnością należy zaliczyć tworzenie ciekawych postaci, oraz ciekawie prowadzoną akcję.
Obecnie będę chyba zaczynać "Lalkę" Prusa.
Ostatnio ponadto przeczytałem "Strażniczkę Istnień" Feliksa Kresa, niezłą książkę fantasy. Na plus autorowi z całą pewnością należy zaliczyć tworzenie ciekawych postaci, oraz ciekawie prowadzoną akcję.
Obecnie będę chyba zaczynać "Lalkę" Prusa.
"Lalkę" czytaj, świetna książka.
Lalke też fajnie mi się czytało. Teraz czytam Mistrza i Małgorzatę. Wkońcu jakaś ciekawa lektura.
ja obecnie czytam : Dorota Terakowska - tam gdzie spadaja anioly
Tez niedawno sięgnęłam po tę książkę ;-)iskierka pisze:ja obecnie czytam : Dorota Terakowska - tam gdzie spadaja anioly
Ja juz jestem po Lalce i teraz mam Zbrodnie i Kare 
O jedna z lepszych lektór,niby klasyka więc powinno być nudne ale mnie takie historie wciągają, zresztą w ostatniej klasie liceum są najlepsze lektury, (łącznie ze wspanieniami z obozów stalinowskich i nazistowskich) oprócz "Nad Niemnem" dla mnie to straszna "padaka". Nie wiem w której klasie jesteś ale ja bym jeszcze polecał na poważnie zainteresować się "Jądrem Ciemności" ja miałem to w LO naprawde coś niesamowitego jedna z moich ulubionych "szkolnych książek"KhAn pisze:Zbrodnie i Kare
KeniG nie martw się
Jądro Ciemności też będe miał ale pod koniec roku szkolnego ;-) narazie pochłaniam Zbrodnie i Kare 
-
blue berry
- Tyler Durden
A ja teraz czytam "Nostalgię anioła" Alice Sebold. Po przeczytaniu "Szczęściary" tejże autorki pokochałam jej twórczość, odwagę i szczerość ( Szczęściara jest autobiograficzna). "Nostalgia anioła" jest już normalną powieścią, pisaną w pierwszej osobie pod postacią nieżyjącej Susie, która została zgwałcona i zamordowna.
Też czytałem jakieś dwa miesiace temu i ogólnie bardzo dobra powieść (z pewnymi "ale"). Ciekawe co Peter z tego zrobi, mam nadzieję, że film na miarę "Niebiańskich istot".blue berry pisze:A ja teraz czytam "Nostalgię anioła" Alice Sebold
Ja czynię postępy w poznawaniu twórczości Shakespeare'a poprzez czytanie "Hamleta".
Ja czytam po raz wtóry "Siekierezadę" Edwarda Stachury i za każdym razem ta książka zachwyca mnie bardziej.