Kto był w trumnie ?
Kto był w trumnie ?
Tak, jedna z największych zagadek finałowego odcinka jest to kto był w trumie w flashbackach Jacka..
Moim zdaniem mógłbyć to Locke..
Nie są spokrewnieni. Obaj nie mają rodzin, są samotni.. i dlatego na pogrzeb nikt nie przyszedł.
Niewiem już sama, intuicja mi podpowiada, że to może być własnie John..
Moim zdaniem mógłbyć to Locke..
Nie są spokrewnieni. Obaj nie mają rodzin, są samotni.. i dlatego na pogrzeb nikt nie przyszedł.
Niewiem już sama, intuicja mi podpowiada, że to może być własnie John..
Re: Kto był w trumnie ?
aa własnie .. nie kumałam tej sceny, nie mam pojęcia, rzeczywiście pasuje tu Lock bo tylko on nie miał nikogo, ale mam nadzieje ze nie bo Go lubie.
nie wiem dla czego ale mi trumna Sawyerem śmierdziała 
(nareszcie zdechł może padalec... choc za tekstami bym tęsknil^^)
(nareszcie zdechł może padalec... choc za tekstami bym tęsknil^^)
nie mi sie zdaje, że jakby był to Sawyer to Jack by na niego pogrzeb nie przyjechał.. JUż prędze Kate..
Chociaz nigdy nic nie wiadomo.
Chociaz nigdy nic nie wiadomo.
w tej sprawie "kto byl w trumnie" jedyna wskazówka bylo to że Kate powiedziala "Czemu mialabym przychodzic?, no i to ze Jack sie pojawil...
Jak by nie patrzec Sawyer tez nikogo nie ma
Jak by nie patrzec Sawyer tez nikogo nie ma
A własnie nie pamietam dokładnie; Sawyer przypadkiem nie miał dzieci ?Morgoth1993 pisze:Jak by nie patrzec Sawyer tez nikogo nie ma
A mi się wydaje że mogła to być Juliet !
Jej siostra miała raka (może już nie żyć), była długo na wyspie więc przyjaciół też nie ma – co może tłumaczyć fakt że nikogo nie było na jej pogrzebie.
No i to zdanie Kate: „Czemu miałabym przychodzić?”
Co wy o tym myślicie
Jej siostra miała raka (może już nie żyć), była długo na wyspie więc przyjaciół też nie ma – co może tłumaczyć fakt że nikogo nie było na jej pogrzebie.
No i to zdanie Kate: „Czemu miałabym przychodzić?”
Co wy o tym myślicie
to moze byc słuszna teoria
jak wszystkie podane 
nie no przeciez siostra juliet zyje , Ben pokazywał aktualny film swiadczacy o tym ... aby przekonac juliet do pozostania na wyspie
. a nie chciałabym żeby to był Sawyer- za bardzo go lubie ... taki sarkastyczny cffffaniaczek
. ja mysle ze Lock, albo jakas inna postac (nowa) której jeszcez nie ma w serialu , ale którą niedługo poznamy
ta jej siostra mogla zginac tak czy owak (nawrot nowotworu czy wypadek samochodowy:P)
ale racja to moze byc ktos jeszcze niepoznany
ale racja to moze byc ktos jeszcze niepoznany
Spoiler! Prawdopodobne rozwiązanie zagadki!
Znalazłem odpowiedz na pytanie kto był w trumnie
Sami przeczytajcie :
„Jack przychodzi na pogrzeb Johna Lanthama (nazwisko nie potwierdzone w 100%), którego rola nie jest obecnie znana. Wiadomo iż pochodził z Nowego Jorku, jego ciało odnaleziono po godzinie 4PM w budynku 4300 przy Grand Avenue, a badania lekarskie wykazały iż było to samobójstwo. John Lantham miał nastoletniego syna. O tych wydarzeniach Jack dowiaduje się w samolocie z gazety LA Times z dnia 5 kwietnia 2007r. Śmierć ta poruszyła Jacka tak, iż sam chce popełnić samobójstwo. Pogrzeb miał odbyć się 6 kwietnia po południu, lecz nikt nie przyszedł oprócz Jacka. Jack określił zmarłego, że nie jest jego krewnym ani przyjacielem.”
Znalazłem odpowiedz na pytanie kto był w trumnie
Sami przeczytajcie :
„Jack przychodzi na pogrzeb Johna Lanthama (nazwisko nie potwierdzone w 100%), którego rola nie jest obecnie znana. Wiadomo iż pochodził z Nowego Jorku, jego ciało odnaleziono po godzinie 4PM w budynku 4300 przy Grand Avenue, a badania lekarskie wykazały iż było to samobójstwo. John Lantham miał nastoletniego syna. O tych wydarzeniach Jack dowiaduje się w samolocie z gazety LA Times z dnia 5 kwietnia 2007r. Śmierć ta poruszyła Jacka tak, iż sam chce popełnić samobójstwo. Pogrzeb miał odbyć się 6 kwietnia po południu, lecz nikt nie przyszedł oprócz Jacka. Jack określił zmarłego, że nie jest jego krewnym ani przyjacielem.”
Ostatnio zmieniony 2008-02-12, 20:26 przez powerr, łącznie zmieniany 1 raz.
właśnie tak ostatnio zacząłem myślec
że to osoba której jeszcze nie znamy, szkoda ze o tym nie powiedzialem, teraz to troche malo prawdopodobne 
a ten gosc, mysle ze go zobaczymy na wyspie, mogl to byc nawet BEN (?!) patrzac na rozmiaru (malutkie ) trumny ... ale co to nas teraz ma obchodzic
power a ty to wziąłes z artykulu jakiegos gdzie przeprowadzono wywiad ze scenarzysta tak?? (tyle ze stresciles to)??????
a ten gosc, mysle ze go zobaczymy na wyspie, mogl to byc nawet BEN (?!) patrzac na rozmiaru (malutkie ) trumny ... ale co to nas teraz ma obchodzic
power a ty to wziąłes z artykulu jakiegos gdzie przeprowadzono wywiad ze scenarzysta tak?? (tyle ze stresciles to)??????
to tak jak przypuszczałam. 
powerr, mogłeś napisać przed wklejeniem tego artykułu, że znajdują się w nim Spoilery
powerr, mogłeś napisać przed wklejeniem tego artykułu, że znajdują się w nim Spoilery
racja wrecz powinien to wpisac, naszczescie nic strasznego nie wynika z tego tekstu 
Nie nie brałem tego z wywiadu, natknąłem się na to jak szukałem odpowiedzi na pytanie z twojej zagadki (o domu pogrzebowym) chyba na Lostpedi ale nie jestem pewien.Morgoth1993 pisze:power a ty to wziąłes z artykulu jakiegos gdzie przeprowadzono wywiad ze scenarzysta tak?? (tyle ze stresciles to)??????
Możliwe że ktoś to wyczytał w jakimś wywiadzie
Sorki o tym nie pomyślałemniunia pisze:powerr, mogłeś napisać przed wklejeniem tego artykułu, że znajdują się w nim Spoilery
Następnym razem się poprawię ;-)
- MarQuess_Axel93
- Indiana Jones
Wtedy mnie zamurowało ale na 99% to Lock
Ale Lock nie chciał wracać do domu. Chciał zostać na wyspie, bo dzięki niej mógł chodzić. Czyżby zabrali go z wyspy siłą?
Mam nadzieję że wszystko się niedługo wyjaśni w czwartej serii.
Załóżmy że to jednak Lock. Czemu popełnił samobójstwo. Bo znów nie mógł chodzić? - bardzo prawdopodobne. Ale czemu Jack chciał z tego powodu popełnić samobójstwo.powerr pisze:a badania lekarskie wykazały iż było to samobójstwo
Przecież nie lubili się. W pierwszym odcinku czwartej serii chciał go nawet zabić i zrobiłby to gdyby rewolwer był naładowany.powerr pisze:Śmierć ta poruszyła Jacka tak, iż sam chce popełnić samobójstwo.
Mam nadzieję że wszystko się niedługo wyjaśni w czwartej serii.
nie wiemy nawet tego czy osoba w tej trumnie jest jedną z oso z "Oceanic Six" , zapewne dopiero go poznamy w tym sezonie...
Po ostatnim odcinku, wymyśliłem, że w trumnie mógł być Ben
Nie miał rodziny, był sam. Kate powiedziała "Po co miałam przychodzić"
Przylecieli po Bena. Może jak jest ta szóstka ocalałych to jeszcze z nimi Ben powrócił. I potem zmarł na tego nowotwora bo powrócił. I przyszedł tylko Jack.
Tak sobie wymysliłem
Tak sobie wymysliłem
Mmmm.... ja bym był ostrożny jeśli chodzi o tekst wklejony przez powerr, (a jeśli to spoiler, to masz przechlapane bracie
).
Myslę raczej o Benie. Takie moje skojarzenie. To co działo się na wyspie, było pojedynkiem między Jackiem a Benem. Ben chciał zostać, Jack nie. Wreszcie pod koniec retrospekcji, Jack potwierdza to, w co wierzył Ben, a Ben wierzył w to, że pragnie być na wyspie. Tak jak Jack
z opóźnieniem, ale zawsze. Więc przyszedł sobie na ten pogrzeb. Żeadnej rodziny, nikogo.
A może po jego śmeirci, Jack uświadomił sobie, że jedynym wyjściem, jedyną ucieczką od przerażającej rzeczywistosci będzie śmierć? Skoro tyle razy leciał samolotem i nie rozbił się, czego pragnął, nie rozbił się na Wyspie, może tylko w śmierci widział wolność?....
Myslę raczej o Benie. Takie moje skojarzenie. To co działo się na wyspie, było pojedynkiem między Jackiem a Benem. Ben chciał zostać, Jack nie. Wreszcie pod koniec retrospekcji, Jack potwierdza to, w co wierzył Ben, a Ben wierzył w to, że pragnie być na wyspie. Tak jak Jack
A może po jego śmeirci, Jack uświadomił sobie, że jedynym wyjściem, jedyną ucieczką od przerażającej rzeczywistosci będzie śmierć? Skoro tyle razy leciał samolotem i nie rozbił się, czego pragnął, nie rozbił się na Wyspie, może tylko w śmierci widział wolność?....
Jeśli ktoś oglądał już odcinek 4x03 to może spokojnie czytać
Ci którzy jeszcze nie oglądali i nie chcą sobie zepsuć radości z oglądania niech nie czytają
Już wiemy że w trumnie nie był Ben. Jak widać on nadal żyje i pracuje dla niego Sayid.
Więc niektórzy z forumowiczów się mylili.
Ci którzy jeszcze nie oglądali i nie chcą sobie zepsuć radości z oglądania niech nie czytają
Już wiemy że w trumnie nie był Ben. Jak widać on nadal żyje i pracuje dla niego Sayid.
Więc niektórzy z forumowiczów się mylili.
Jak dla mnie...na początku myslałam- Michael..(zostawił nastoletniego syna) inne osoby przychodzące mi do głowy to Locke.
zauważ że nie wiemy w jakim czasie Sayid odwiedził Bena a w jakim czasie Jack był w zakładzie pogrzebowym... nic pewnego