Kto był w trumnie ?

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
niunia
Indiana Jones

Kto był w trumnie ?

Post autor: niunia »

Tak, jedna z największych zagadek finałowego odcinka jest to kto był w trumie w flashbackach Jacka..
Moim zdaniem mógłbyć to Locke..

Nie są spokrewnieni. Obaj nie mają rodzin, są samotni.. i dlatego na pogrzeb nikt nie przyszedł.
Niewiem już sama, intuicja mi podpowiada, że to może być własnie John..
patus1905
Indiana Jones

Re: Kto był w trumnie ?

Post autor: patus1905 »

aa własnie .. nie kumałam tej sceny, nie mam pojęcia, rzeczywiście pasuje tu Lock bo tylko on nie miał nikogo, ale mam nadzieje ze nie bo Go lubie.
Awatar użytkownika
Piotrek1230
Indiana Jones

Post autor: Piotrek1230 »

Lock tez tak myśle
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

nie wiem dla czego ale mi trumna Sawyerem śmierdziała :P
(nareszcie zdechł może padalec... choc za tekstami bym tęsknil^^)
niunia
Indiana Jones

nie mi sie zdaje, że jakby był to Sawyer to Jack by na niego pogrzeb nie przyjechał.. JUż prędze Kate..
Chociaz nigdy nic nie wiadomo.
Morgoth
Nosferatu

w tej sprawie "kto byl w trumnie" jedyna wskazówka bylo to że Kate powiedziala "Czemu mialabym przychodzic?, no i to ze Jack sie pojawil...
Jak by nie patrzec Sawyer tez nikogo nie ma
niunia
Indiana Jones

Morgoth1993 pisze:Jak by nie patrzec Sawyer tez nikogo nie ma
A własnie nie pamietam dokładnie; Sawyer przypadkiem nie miał dzieci ? :P
powerr
Tyler Durden

Post autor: powerr »

A mi się wydaje że mogła to być Juliet !

Jej siostra miała raka (może już nie żyć), była długo na wyspie więc przyjaciół też nie ma – co może tłumaczyć fakt że nikogo nie było na jej pogrzebie.
No i to zdanie Kate: „Czemu miałabym przychodzić?”

Co wy o tym myślicie :?:
Morgoth
Nosferatu

to moze byc słuszna teoria :D jak wszystkie podane :P
patus1905
Indiana Jones

Post autor: patus1905 »

nie no przeciez siostra juliet zyje , Ben pokazywał aktualny film swiadczacy o tym ... aby przekonac juliet do pozostania na wyspie :-P . a nie chciałabym żeby to był Sawyer- za bardzo go lubie ... taki sarkastyczny cffffaniaczek :mrgreen: . ja mysle ze Lock, albo jakas inna postac (nowa) której jeszcez nie ma w serialu , ale którą niedługo poznamy
Morgoth
Nosferatu

ta jej siostra mogla zginac tak czy owak (nawrot nowotworu czy wypadek samochodowy:P)
ale racja to moze byc ktos jeszcze niepoznany
powerr
Tyler Durden

Spoiler! Prawdopodobne rozwiązanie zagadki!

Znalazłem odpowiedz na pytanie kto był w trumnie :!:
Sami przeczytajcie :

„Jack przychodzi na pogrzeb Johna Lanthama (nazwisko nie potwierdzone w 100%), którego rola nie jest obecnie znana. Wiadomo iż pochodził z Nowego Jorku, jego ciało odnaleziono po godzinie 4PM w budynku 4300 przy Grand Avenue, a badania lekarskie wykazały iż było to samobójstwo. John Lantham miał nastoletniego syna. O tych wydarzeniach Jack dowiaduje się w samolocie z gazety LA Times z dnia 5 kwietnia 2007r. Śmierć ta poruszyła Jacka tak, iż sam chce popełnić samobójstwo. Pogrzeb miał odbyć się 6 kwietnia po południu, lecz nikt nie przyszedł oprócz Jacka. Jack określił zmarłego, że nie jest jego krewnym ani przyjacielem.”
Ostatnio zmieniony 2008-02-12, 20:26 przez powerr, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

właśnie tak ostatnio zacząłem myślec :P że to osoba której jeszcze nie znamy, szkoda ze o tym nie powiedzialem, teraz to troche malo prawdopodobne :P
a ten gosc, mysle ze go zobaczymy na wyspie, mogl to byc nawet BEN (?!) patrzac na rozmiaru (malutkie ) trumny ... ale co to nas teraz ma obchodzic :D
power a ty to wziąłes z artykulu jakiegos gdzie przeprowadzono wywiad ze scenarzysta tak?? (tyle ze stresciles to)??????
niunia
Indiana Jones

to tak jak przypuszczałam. :)

powerr, mogłeś napisać przed wklejeniem tego artykułu, że znajdują się w nim Spoilery ^^
Morgoth
Nosferatu

racja wrecz powinien to wpisac, naszczescie nic strasznego nie wynika z tego tekstu :P
powerr
Tyler Durden

Morgoth1993 pisze:power a ty to wziąłes z artykulu jakiegos gdzie przeprowadzono wywiad ze scenarzysta tak?? (tyle ze stresciles to)??????
Nie nie brałem tego z wywiadu, natknąłem się na to jak szukałem odpowiedzi na pytanie z twojej zagadki (o domu pogrzebowym) chyba na Lostpedi ale nie jestem pewien.
Możliwe że ktoś to wyczytał w jakimś wywiadzie :!:
niunia pisze:powerr, mogłeś napisać przed wklejeniem tego artykułu, że znajdują się w nim Spoilery ^^
Sorki o tym nie pomyślałem :-(
Następnym razem się poprawię ;-)
Awatar użytkownika
MarQuess_Axel93
Indiana Jones

Post autor: MarQuess_Axel93 »

Wtedy mnie zamurowało ale na 99% to Lock
mouse888
Jack Sparrow

Post autor: mouse888 »

Ale Lock nie chciał wracać do domu. Chciał zostać na wyspie, bo dzięki niej mógł chodzić. Czyżby zabrali go z wyspy siłą?

:roll:
powerr pisze:a badania lekarskie wykazały iż było to samobójstwo
Załóżmy że to jednak Lock. Czemu popełnił samobójstwo. Bo znów nie mógł chodzić? - bardzo prawdopodobne. Ale czemu Jack chciał z tego powodu popełnić samobójstwo.
powerr pisze:Śmierć ta poruszyła Jacka tak, iż sam chce popełnić samobójstwo.
Przecież nie lubili się. W pierwszym odcinku czwartej serii chciał go nawet zabić i zrobiłby to gdyby rewolwer był naładowany.

Mam nadzieję że wszystko się niedługo wyjaśni w czwartej serii.
Morgoth
Nosferatu

nie wiemy nawet tego czy osoba w tej trumnie jest jedną z oso z "Oceanic Six" , zapewne dopiero go poznamy w tym sezonie...
Albert
Jack Sparrow

Post autor: Albert »

Po ostatnim odcinku, wymyśliłem, że w trumnie mógł być Ben :mrgreen: Nie miał rodziny, był sam. Kate powiedziała "Po co miałam przychodzić"
zaryczka
Vincent Vega

Post autor: zaryczka »

Przylecieli po Bena. Może jak jest ta szóstka ocalałych to jeszcze z nimi Ben powrócił. I potem zmarł na tego nowotwora bo powrócił. I przyszedł tylko Jack.
Tak sobie wymysliłem :)
Szarley
Mad Max

Post autor: Szarley »

Mmmm.... ja bym był ostrożny jeśli chodzi o tekst wklejony przez powerr, (a jeśli to spoiler, to masz przechlapane bracie :evil: :) ).
Myslę raczej o Benie. Takie moje skojarzenie. To co działo się na wyspie, było pojedynkiem między Jackiem a Benem. Ben chciał zostać, Jack nie. Wreszcie pod koniec retrospekcji, Jack potwierdza to, w co wierzył Ben, a Ben wierzył w to, że pragnie być na wyspie. Tak jak Jack :arrow: z opóźnieniem, ale zawsze. Więc przyszedł sobie na ten pogrzeb. Żeadnej rodziny, nikogo.
A może po jego śmeirci, Jack uświadomił sobie, że jedynym wyjściem, jedyną ucieczką od przerażającej rzeczywistosci będzie śmierć? Skoro tyle razy leciał samolotem i nie rozbił się, czego pragnął, nie rozbił się na Wyspie, może tylko w śmierci widział wolność?....
mouse888
Jack Sparrow

Post autor: mouse888 »

Jeśli ktoś oglądał już odcinek 4x03 to może spokojnie czytać
Ci którzy jeszcze nie oglądali i nie chcą sobie zepsuć radości z oglądania niech nie czytają

Już wiemy że w trumnie nie był Ben. Jak widać on nadal żyje i pracuje dla niego Sayid.
Więc niektórzy z forumowiczów się mylili.
Lady M.
Forrest Gump

Post autor: Lady M. »

Jak dla mnie...na początku myslałam- Michael..(zostawił nastoletniego syna) inne osoby przychodzące mi do głowy to Locke.
Morgoth
Nosferatu

zauważ że nie wiemy w jakim czasie Sayid odwiedził Bena a w jakim czasie Jack był w zakładzie pogrzebowym... nic pewnego
ODPOWIEDZ