Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Dayel
Forrest Gump

Azjatycki film o tatuatorce

Post autor: Dayel »

Azjatycki film. Głównymi bohaterkami są dwie dziewczyny, jedna prowadzi stronę w necie na której rozbiera się przed kamerką, a druga jest tatuatorką. Po wytatuowaniu jakiegoś faceta zaczyna on wierzyć, że jego tatuaże mają jakąś moc, że to jakby jakaś super zbroja. A sama tatuatorka ma tatuaż z liliami i czaszkami. Tyle na bank wyraźnie pamiętam, pomożecie?

[ Dodano: 2010-04-17, 12:52 ]
Już wiem co to za film :)
Spider Lilies :]
http://www.filmweb.pl/f396104/Ci+qing,2007
yrek
Agent Smith

Re: Co to za film?

Post autor: yrek »

pidor, może to "statek widmo" lub "ciśnienie" ?
pidor
Forrest Gump

Post autor: pidor »

Tyler Durden pierwszy jest o statku nie o ubocie, a drugi dzieje się w czasie wojny. Ten "mój" jest podobny do "Statku widmo" lecz ma on jakąś tajemnice z eksperymentem. Jak pamiętam znalazł go jakiś młody człowiek i dziewczyna (płetwonurkowie) i interesują się nim inni.Ale dzięki za chęć pomocy.
yrek
Agent Smith

hmm kojarzy mi się jeszcze "błękitna głębia" ale to nie jest horror a film przygodowy
ImKoc
Forrest Gump

Post autor: ImKoc »

Kilka lat temu chyba na tvp2 puszczano taki francuski serial, nie potrawie ustalic jaki mial tytuł. Głownym bohaterem był przystojny brunet z przdlugimi wlosami, miał żonę i małą córeczke. Mial sny w ktorych byłą pokazana czyjaś śmierć, musiał ratować tą osobę. Było coś o dziewczynie rzucającej się pod pociąg. Potem jego małżeństwo się zaczęło rozpadać, było też coś chyba o porwaniu tej córki.. Oglądałam to w wakacje jakieś 3 lata temu. Była bym bardzo wdzięczna osobie która zna tytuł tego serialu.
yrek
Agent Smith

http://www.filmweb.pl/f402071/David+Nolande,2006 Takowy przychodzi mi na myśl ale on byl na "jedynce"
ImKoc
Forrest Gump

Post autor: ImKoc »

Ooo! Własnie o to chodzi. Dzięki wielkie. No z 2 nie trafiłam heh.
kinga_ulanska
Forrest Gump

Post autor: kinga_ulanska »

ej mam pytanie wiecie co to może za film w którym było 2 kolesi i jedna babka. Mieszkali w lesie i im spadały takie karteczki i jak one spadały to oni mogli sobie zażyczyć co tylko chcieli, i zawsze chcieli i piwo i jak sobie zażyczyli to cały las był w butelkach po piwie. i wgl

z góry dziękuję ;)
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

kinga_ulanska - to jest film 'Manna'
A znacie taki film, co była ruda pani w lokach i jej mąż i pies na statku. Potem coś się chyba zepsuło w statku jednego młodego pana i ten pan przypłynął na statek tamtych. Mąż tamtej kobiety popłynął na statek młodszego od siebie faceta i chciał chyba zobaczyć co mu tam się zepsuło. Młody facet podrywał tą żonatą kobietę i później chyba ją zgwałcił, a zepsuty statek wraz z mężem tamtej kobiety zatapiał się. Kojarzy ktoś?
pidor
Forrest Gump

Post autor: pidor »

Tyler Durden masz wiedze ale to też nie te filmy lecz dzięki
dziurawiec
Forrest Gump

Post autor: dziurawiec »

Szukam jakiś informacji o filmie Jacka Lusińskiego.
Miał chyba wychodzić jakoś niedługo (wiosna/lato?). Ktoś może słyszał coś o tym filmie? Koleżanka mi o nim wspominała ale nie bardzo pamiętam. Jaki to ma tytuł? Ponoć ma mieć ciekawą fabułę więc będę wdzięczna za pomoc
joniasz
Forrest Gump

fil o kosmitach

Post autor: joniasz »

Pamiętam oglądałem kiedyś taki film(było to więcej niż 10 lat temu a film może być jeszcze starszy). Fabuła jest taka : Nowowybrany prezydent USA jedzie sobie na jakąś uroczystość zaprzysiężenia(czy też jakiś bankiecik) a agenci ściągają go do centrum dowodzenia. Okazuje się, że Ziemię atakują kosmici. Pojawia się jakaś wiadomość, której nie są w stanie rozszyfrować. Gadają z Ruskimi, czy uderzyć atomówką. Dość długo się zastanawiają, ostateczne decydują się na uderzenie. Uderzenie nic nie daje a za to kosmici niszczą Moskwę i Waszyngton(stolice państw, które je zaatakowały). I wtedy udaje im się rozszyfrować wiadomość, brzmiącą: ,,Pozwólcie nam zostać waszymi przyjaciółmi".

No więc, co to za film był, bo nie pamiętam??? Potrzebuję tytułu.
nagano
Forrest Gump

Post autor: nagano »

Witam,

Szukam 2 tytuły, obydwa leciały w tvp w latach '90 :

1. Produkcja chyba disneyowska, film familijny sf w niedalekiej przyszłości ( emitowany kiedyś chyba na tvp1 w niedziele ok 10 w ramach filmu fab po filmie animowanym ):
- ulica dużego miasta. zaczyna się ulewa. komputer ( ew. narrator ) stwierdza że jest to kolejny z kwaśnych deszczy i należy założyć pelerynkę oraz że wraz z deszcze spada poziom tlenu więc należy założyć zestaw dotleniający ( na filmie ukazany jako rurka zawieszana pod nosem - coś takiego jak chorym daje się w szpitalach)
- bar. bohater spotyka się z kolegą. zamawiają obiad. aby maszyna wydała obiad musi najpierw zbadać co może a czego nie może jeść. maszyna wyrokuje że nie może jeść czegoś ( bekonu czy tez jajek ) więc prosi o to coś kolegę który dostał normalna porcje.

2. na film składa się 10 albo 12 różnych epizodów opowiadających o grupie ludzi tzw. "zielonych" ( emitowany chyba o 20 na jedynce lub dwójce - chyba także w niedzielę, ew. sobotę)
- ep. 1 ( napewno - pilot serii ). awaria elektrowni atomowej. pręty chłodzące rdzeń nie chcą się opuścić. jedna osoba schodzi do reaktora i chłodzi pręty gaśnicą... pręty opuszczają się
- ep. ( nie pamiętam który ) ktoś założył park dla myśliwych ze zwierzętami do upolowania. "zieloni" się o tym dowiadują i chcą uratować zwierzęta. końcówka: noc. dwóch z grupy "zielonych" jedzie jakąś ciężarówką ( ew traktor z przyczepa ) ze snopkami siana. po zapaleniu snopka wyrzucają je w równych odstępach tworząc pas startowy. na zaimprowizowany pas startowy ląduje samolot transportowy, pakuje wszystkie zwierzęta, i odlatuje

z góry dzięki za odpowiedź
ayuki_driver_mo
Forrest Gump

WAŻNE_CO TO ZA FILM_ SCIENCE_FICTION

Post autor: ayuki_driver_mo »

Witam wszsytkich serdecznie.
Proszę Was o pomoc. Szukam tytułu filmy, który widziałem jako mały chłopiec w Pałacu Młodzieży w Katowicach w latach 1991 - 1997.
Film był z gatunku science fiction.
Pamiętam, że na początku tego filmu rozbił się samolot coś ala samolot myśliwski, f16 coś ala. Na jego pokładzie był ojciec pilot i syn siedział za nim. Rozbili się na jakiejś obcej planecie. Tej katastrofy nie przeżył ojciec, a syn zaczął żyć na tej planecie. Bo bardzo któtkim czasie, okazało się, że nie jest tam sam. Zaczął obserwować jakoś poczware i chciał ją zniszczyć. Pamiętam między innym, że ta poczwara kąpała się w jakimś jeziorze i on to jezioro podlił bo to był jakiś olej a nie woda, ale ta poczwara wyszła z tej płonące cieczy. W końcu ten chłopak zaprzyjaźnił się z tą poczwarą. Dalej okazało się, że ta poczwara będzie miała dziecko, ale w momencie porodu ona sama zginie - tak poporstu ta poczwara funkcjonowała. Ten młody chłopak odebrał ten poród i wychowywał tego małego stworka i zaczął uczyć go języka ludzkiego. Ta planeta na której się rozbił ten chłopak z tym ojcem to planeta która w większości była skamieniała.
Proszę o pomoc.
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Jakub.
budzik3
Forrest Gump

Post autor: budzik3 »

dziurawiec - Chodzi ci zapewne o film "Piksele" który ma się ukazać 28 maja. Polska komedia, fabuła rzeczywiście zapowiada się ciekawie bo o dziennikarzach czyli jak niby niewinne zdjęcia zostają opisywane w gazetach jako skandale/sensacje itd. Anna Cieślak w roli głównej, jako fotoreporterka, która chce zrobić "zdjęcie życia" i oczywiście różne sytuacje, które z tego wynikną. Wystarczy poszukać trochę w internecie, a tu dorzucam stronkę, która może kogoś bardziej zainteresuje.

http://www.facebook.com/PIKSELE.FILM
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

pidor, sprawdź tutaj http://www.imdb.com/title/tt0247993/

Bowow, pytasz o "Martwą ciszę", zobacz tutaj http://www.filmweb.pl/f7572/Martwa+cisza,1989

ayuki_driver_mo, możliwe, że chodzi Ci o film "Mój własny wróg", sprawdź tutaj http://www.filmweb.pl/f7800/M%C3%B3j+w% ... 3%B3g,1985
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

oo to jest to, dziękuje bardzo Aletheia ;)
dziurawiec
Forrest Gump

Post autor: dziurawiec »

Dzięki budzi3! Strona jest świetna, naprawdę dużo ciekawostek tam znalazłam i mnóstwo informacji o filmie. Jakby ktoś się zainteresował "Pikselami" to polecam, warto tu zajrzeć http://www.facebook.com/PIKSELE.FILM Jeszcze raz dzięki.
druszko
Forrest Gump

Post autor: druszko »

Witam poszukuje dwóch westernów. W pierwszym akcja toczy się w wiosce w której mieszkają najniebezpieczniejsi leworwerowcy, nie wolno im już zabijać ponieważ mają jakąś kare czy pokute. Tylko że zjawia się tam jakaś banda no i jednak zaczynają zabijać.
A z drugiego to wiem tylko tyle że facet, chyba główny bohater dostał kilka kulek w plecy i blizny po nich tworzyły okrąg.
stalker
Forrest Gump

tworzenie bomby atomowej?

Post autor: stalker »

poszukuje filmu o tworzeniu bomby atomowej, film jest z ok. lat 70., wyprodukowany najprawdopodobniej w USA. Film opisuje jak najlepsi ruscy naukowcy tworzą bombę atomową.
Jeżeli ktoś by znał tytuł to bardzo proszę o podanie.
elolol
Forrest Gump

Post autor: elolol »

Poszukuje filmu oglądałem go dość dawno ok 3 lata temu w tv. Pamiętam tylko że była tam taki naukowiec - profesor w jakimś uniwersytecie i zawiesił pewnogo dnia zadanie do rozwiązania na gazetce. Zobaczył później, że miesza coś przy tym woźny (młody chłopak) i go przegonił jednak zauważył że to zadanie było już prawie do końca przez niego rozwiązane. Później go odnalazł i okazał się woźny szkolny być geniuszem chyba z zakresu chemii. Była też tak akcja że zaprosił wiare by przedyskutowali problem a ten woźny bez problemu go rozwiązał.

Bardzo mi zależy pozdrawiam.
Bates
Indiana Jones

Post autor: Bates »

elolol, wydaje mi się, że chodzi Ci o "Buntownika z wyboru"
http://www.filmweb.pl/f21/Buntownik+z+wyboru,1997
elolol
Forrest Gump

Post autor: elolol »

dzięki wielkie
siasia
Forrest Gump

Post autor: siasia »

witam.
mam wielką prośbę o podanie mi tytułu serialu, który dość dawno temu leciał na TV4, o ile mnie pamięć nie myli.
Głównym tematem było ratowanie czyjegoś życia poprzez podróże w czasie. pamiętam tylko moment, w którym gościu ubrany cały w pomarańczowy kombinezon wchodził do takiego wielkiej kuli, gdzieś w jakimś laboratorium...
nic więcej nie pamiętam... pomoże ktoś??
ODPOWIEDZ