Azjatycki film. Głównymi bohaterkami są dwie dziewczyny, jedna prowadzi stronę w necie na której rozbiera się przed kamerką, a druga jest tatuatorką. Po wytatuowaniu jakiegoś faceta zaczyna on wierzyć, że jego tatuaże mają jakąś moc, że to jakby jakaś super zbroja. A sama tatuatorka ma tatuaż z liliami i czaszkami. Tyle na bank wyraźnie pamiętam, pomożecie?
Tyler Durden pierwszy jest o statku nie o ubocie, a drugi dzieje się w czasie wojny. Ten "mój" jest podobny do "Statku widmo" lecz ma on jakąś tajemnice z eksperymentem. Jak pamiętam znalazł go jakiś młody człowiek i dziewczyna (płetwonurkowie) i interesują się nim inni.Ale dzięki za chęć pomocy.
Kilka lat temu chyba na tvp2 puszczano taki francuski serial, nie potrawie ustalic jaki mial tytuł. Głownym bohaterem był przystojny brunet z przdlugimi wlosami, miał żonę i małą córeczke. Mial sny w ktorych byłą pokazana czyjaś śmierć, musiał ratować tą osobę. Było coś o dziewczynie rzucającej się pod pociąg. Potem jego małżeństwo się zaczęło rozpadać, było też coś chyba o porwaniu tej córki.. Oglądałam to w wakacje jakieś 3 lata temu. Była bym bardzo wdzięczna osobie która zna tytuł tego serialu.
ej mam pytanie wiecie co to może za film w którym było 2 kolesi i jedna babka. Mieszkali w lesie i im spadały takie karteczki i jak one spadały to oni mogli sobie zażyczyć co tylko chcieli, i zawsze chcieli i piwo i jak sobie zażyczyli to cały las był w butelkach po piwie. i wgl
kinga_ulanska - to jest film 'Manna'
A znacie taki film, co była ruda pani w lokach i jej mąż i pies na statku. Potem coś się chyba zepsuło w statku jednego młodego pana i ten pan przypłynął na statek tamtych. Mąż tamtej kobiety popłynął na statek młodszego od siebie faceta i chciał chyba zobaczyć co mu tam się zepsuło. Młody facet podrywał tą żonatą kobietę i później chyba ją zgwałcił, a zepsuty statek wraz z mężem tamtej kobiety zatapiał się. Kojarzy ktoś?
Szukam jakiś informacji o filmie Jacka Lusińskiego.
Miał chyba wychodzić jakoś niedługo (wiosna/lato?). Ktoś może słyszał coś o tym filmie? Koleżanka mi o nim wspominała ale nie bardzo pamiętam. Jaki to ma tytuł? Ponoć ma mieć ciekawą fabułę więc będę wdzięczna za pomoc
Pamiętam oglądałem kiedyś taki film(było to więcej niż 10 lat temu a film może być jeszcze starszy). Fabuła jest taka : Nowowybrany prezydent USA jedzie sobie na jakąś uroczystość zaprzysiężenia(czy też jakiś bankiecik) a agenci ściągają go do centrum dowodzenia. Okazuje się, że Ziemię atakują kosmici. Pojawia się jakaś wiadomość, której nie są w stanie rozszyfrować. Gadają z Ruskimi, czy uderzyć atomówką. Dość długo się zastanawiają, ostateczne decydują się na uderzenie. Uderzenie nic nie daje a za to kosmici niszczą Moskwę i Waszyngton(stolice państw, które je zaatakowały). I wtedy udaje im się rozszyfrować wiadomość, brzmiącą: ,,Pozwólcie nam zostać waszymi przyjaciółmi".
No więc, co to za film był, bo nie pamiętam??? Potrzebuję tytułu.
Szukam 2 tytuły, obydwa leciały w tvp w latach '90 :
1. Produkcja chyba disneyowska, film familijny sf w niedalekiej przyszłości ( emitowany kiedyś chyba na tvp1 w niedziele ok 10 w ramach filmu fab po filmie animowanym ):
- ulica dużego miasta. zaczyna się ulewa. komputer ( ew. narrator ) stwierdza że jest to kolejny z kwaśnych deszczy i należy założyć pelerynkę oraz że wraz z deszcze spada poziom tlenu więc należy założyć zestaw dotleniający ( na filmie ukazany jako rurka zawieszana pod nosem - coś takiego jak chorym daje się w szpitalach)
- bar. bohater spotyka się z kolegą. zamawiają obiad. aby maszyna wydała obiad musi najpierw zbadać co może a czego nie może jeść. maszyna wyrokuje że nie może jeść czegoś ( bekonu czy tez jajek ) więc prosi o to coś kolegę który dostał normalna porcje.
2. na film składa się 10 albo 12 różnych epizodów opowiadających o grupie ludzi tzw. "zielonych" ( emitowany chyba o 20 na jedynce lub dwójce - chyba także w niedzielę, ew. sobotę)
- ep. 1 ( napewno - pilot serii ). awaria elektrowni atomowej. pręty chłodzące rdzeń nie chcą się opuścić. jedna osoba schodzi do reaktora i chłodzi pręty gaśnicą... pręty opuszczają się
- ep. ( nie pamiętam który ) ktoś założył park dla myśliwych ze zwierzętami do upolowania. "zieloni" się o tym dowiadują i chcą uratować zwierzęta. końcówka: noc. dwóch z grupy "zielonych" jedzie jakąś ciężarówką ( ew traktor z przyczepa ) ze snopkami siana. po zapaleniu snopka wyrzucają je w równych odstępach tworząc pas startowy. na zaimprowizowany pas startowy ląduje samolot transportowy, pakuje wszystkie zwierzęta, i odlatuje
Witam wszsytkich serdecznie.
Proszę Was o pomoc. Szukam tytułu filmy, który widziałem jako mały chłopiec w Pałacu Młodzieży w Katowicach w latach 1991 - 1997.
Film był z gatunku science fiction.
Pamiętam, że na początku tego filmu rozbił się samolot coś ala samolot myśliwski, f16 coś ala. Na jego pokładzie był ojciec pilot i syn siedział za nim. Rozbili się na jakiejś obcej planecie. Tej katastrofy nie przeżył ojciec, a syn zaczął żyć na tej planecie. Bo bardzo któtkim czasie, okazało się, że nie jest tam sam. Zaczął obserwować jakoś poczware i chciał ją zniszczyć. Pamiętam między innym, że ta poczwara kąpała się w jakimś jeziorze i on to jezioro podlił bo to był jakiś olej a nie woda, ale ta poczwara wyszła z tej płonące cieczy. W końcu ten chłopak zaprzyjaźnił się z tą poczwarą. Dalej okazało się, że ta poczwara będzie miała dziecko, ale w momencie porodu ona sama zginie - tak poporstu ta poczwara funkcjonowała. Ten młody chłopak odebrał ten poród i wychowywał tego małego stworka i zaczął uczyć go języka ludzkiego. Ta planeta na której się rozbił ten chłopak z tym ojcem to planeta która w większości była skamieniała.
Proszę o pomoc.
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Jakub.
dziurawiec - Chodzi ci zapewne o film "Piksele" który ma się ukazać 28 maja. Polska komedia, fabuła rzeczywiście zapowiada się ciekawie bo o dziennikarzach czyli jak niby niewinne zdjęcia zostają opisywane w gazetach jako skandale/sensacje itd. Anna Cieślak w roli głównej, jako fotoreporterka, która chce zrobić "zdjęcie życia" i oczywiście różne sytuacje, które z tego wynikną. Wystarczy poszukać trochę w internecie, a tu dorzucam stronkę, która może kogoś bardziej zainteresuje.
Dzięki budzi3! Strona jest świetna, naprawdę dużo ciekawostek tam znalazłam i mnóstwo informacji o filmie. Jakby ktoś się zainteresował "Pikselami" to polecam, warto tu zajrzeć http://www.facebook.com/PIKSELE.FILM Jeszcze raz dzięki.
Witam poszukuje dwóch westernów. W pierwszym akcja toczy się w wiosce w której mieszkają najniebezpieczniejsi leworwerowcy, nie wolno im już zabijać ponieważ mają jakąś kare czy pokute. Tylko że zjawia się tam jakaś banda no i jednak zaczynają zabijać.
A z drugiego to wiem tylko tyle że facet, chyba główny bohater dostał kilka kulek w plecy i blizny po nich tworzyły okrąg.
poszukuje filmu o tworzeniu bomby atomowej, film jest z ok. lat 70., wyprodukowany najprawdopodobniej w USA. Film opisuje jak najlepsi ruscy naukowcy tworzą bombę atomową.
Jeżeli ktoś by znał tytuł to bardzo proszę o podanie.
Poszukuje filmu oglądałem go dość dawno ok 3 lata temu w tv. Pamiętam tylko że była tam taki naukowiec - profesor w jakimś uniwersytecie i zawiesił pewnogo dnia zadanie do rozwiązania na gazetce. Zobaczył później, że miesza coś przy tym woźny (młody chłopak) i go przegonił jednak zauważył że to zadanie było już prawie do końca przez niego rozwiązane. Później go odnalazł i okazał się woźny szkolny być geniuszem chyba z zakresu chemii. Była też tak akcja że zaprosił wiare by przedyskutowali problem a ten woźny bez problemu go rozwiązał.
witam.
mam wielką prośbę o podanie mi tytułu serialu, który dość dawno temu leciał na TV4, o ile mnie pamięć nie myli.
Głównym tematem było ratowanie czyjegoś życia poprzez podróże w czasie. pamiętam tylko moment, w którym gościu ubrany cały w pomarańczowy kombinezon wchodził do takiego wielkiej kuli, gdzieś w jakimś laboratorium...
nic więcej nie pamiętam... pomoże ktoś??