Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
flewap
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: flewap »

FILM O PUSTYNI!
Jakiś stary film, widziałem go może kilkanaście lat temu późno w nocy.
Jakaś nastolatka zabłąkała się z chyba młodszym bratem na pustyni. Potem kąpali się nago w jakiejś oazie. Tam podglądał ich jakiś miejscowy murzyn. Później pomagał im zdobywać pożywienie itp. Było fajnie do momentu jak ten murzyn (kompletny dzikus) zaczął wyczyniać jakieś dzikie zaloty do tej nastolatki. Ona się wystraszyła. Schowała się w jakimś budynku, czy w czymś z szybami (chociaż to dziwne na pustyni, ale tak pamiętam). I on całą noc obtańcowywał ten budynek aż ona poszła spać. Później rano okazało się, że murzyn powiesił się na drzewie. Jakiś czas po tym nastolatka z bratem znaleźli się w świecie cywilizowanym i ktoś ich wybawił z tej pustyni. Ale nie oglądałem początku i jestem ciekaw o co tam w ogóle chodziło w tym filmie.
Sprawa będzie trudna, bo to raczej nie jest znany film.:/ :)
trecer1
Forrest Gump

Post autor: trecer1 »

Witam :)

Poszukuję pewnego filmu i już kompletnie zgłupiałem co to za film. Nie wiele mogę o nim powiedzieć - ponieważ nie obejrzałem całego a właśnie w celu dokończenia chcę go znaleźć.... bo strasznie mi się spodobał.

W filmie jedną z głównych albo i główną role gra bardzo napakowany murzyn, strasznie podobny do Ving`a Rhamesa (być może i to on, jednak po jego obsadach nie mogę odnaleźć tego filmu).

Scenę jaką pamiętam to, taki motyw, że stoi samochodem na światłach i podchodzi do niego bardzo ładna murzynka która przynosi mu jakąś marynarkę czy coś w tym stylu. Coś tam gadają i potem już razem działają, ona mu pomaga.
O ile się nie mylę to poszukują jego syna, lub morderców jego syna czy coś w tym rodzaju.

Jeżeli ktoś może pomóc, był bym bardzo wdzięczny! Film chyba nie należy do najnowszych - jednak nie jestem pewny.
dria
Forrest Gump

Nie pamietam tytulow kilku filmow:

Post autor: dria »

1) czasy bardzo dawne, moze sredniowiecze, kojarze duzo czerwieni, jakis mezczyzna zajmuje sie sprawa klucza, powiezane to jest z lista nazwisk ludzi, mieszkajacych w osadzie/wiosce... wiecej nie pamietam :(

2) stary film, kilka osob i gruba kasa, ktora zostala skradziona, byc moze w zlocie, jeden kradnie drugiemu, drugi oszukuje, w koncu pieniadze zgarnia starszy dziadek (?). jedna scene pamietam, ze wlasnie ten dziadek, zeby ukryc zloto i je wywiezc pomalowal je farba tak, aby imitowaly zelazo (?)...

3) smieszny film. czterech kolesi (w tym jeden blondyn - jakby przywodca, i czarny) kradnie kase, na koniec pomaga im jakas policjantka (?) (albo oszukali ja jakos, ze byli juz na granicy, kiedy mozna bylo ich zlapac), konczy sie tak, ze ida z lotniska (?) w bialych garniturach.. :D

[ Dodano: 2010-01-14, 22:07 ]
sexwithjoker pisze:
bubble pisze: 4. to jest chyba horror thriller ktory rowniez widzialam kilka lat temu na tvp1. wiec jet dziewczyna ktora ma przyjaciolke i one obie sa dziwne maja takie same tatuaze i w pewnym momencie ta przyjaciolka rzuca sie z dachu ( z powodu jakiegos chlopaka chyba) ta dziewczyna poznaje chlopaka z ktorym sie przespała i wgl a pozniej a imprezie dowiaduje sie ze ten chlopak razem z kolegami maja zeszyt w ktorym zapisuja z jakimi dziewczynami sie przespali i ile punktow dostaja. i wtedy ta dziewczyna wpada w szal i zacyna rozwalac cala impreze ma taka dziwna moc tak jakby. i na koncu chyba ona ginie, ale pod koniec ratuje tego chlopaka odpychajac go ta sila od siebie.
"Carrie" (1976)?
Shannel
Forrest Gump

Post autor: Shannel »

Witam kilka lat temu oglądałam taki film w tv i od dłuższego czasu mnie to męczy wiec proszę o pomoc!
Jakaś komedia romantyczna chyba. Kobieta nie wiem czy szukała czy prezentowała sposób na faceta komentowała wszystko do widza. Ignorowała tego gościa i przewidywała jego ruchy że zadzwoni itd Pamiętam tyle że było coś takiego że wszystko wiedziała jak się potoczy ale nie przewidziała końca spotkali się w jakimś pubie myślała ze zaś będzie po jej myśli a on coś tam jej powiedział nie tak jak przewidziała... Beznadziejnie to opisałam ale nie pamiętam tego lepiej;/
trecer1
Forrest Gump

Post autor: trecer1 »

Shannel pisze:Witam kilka lat temu oglądałam taki film w tv i od dłuższego czasu mnie to męczy wiec proszę o pomoc!
Jakaś komedia romantyczna chyba. Kobieta nie wiem czy szukała czy prezentowała sposób na faceta komentowała wszystko do widza. Ignorowała tego gościa i przewidywała jego ruchy że zadzwoni itd Pamiętam tyle że było coś takiego że wszystko wiedziała jak się potoczy ale nie przewidziała końca spotkali się w jakimś pubie myślała ze zaś będzie po jej myśli a on coś tam jej powiedział nie tak jak przewidziała... Beznadziejnie to opisałam ale nie pamiętam tego lepiej;/
Czy to nie to: http://www.filmweb.pl/FilmReview?id=38301&review.id=678
Shannel
Forrest Gump

Post autor: Shannel »

Nie to nie to.. Facet był na pewno murzynem;p Kobieta chyba mulatką. To było coś w stylu jak owinąć sobie faceta wokół palca, że wystarczy Go olewac a On będzie za nią biegał i wydzwaniał.
pinky
Forrest Gump

Co to za film?

Post autor: pinky »

Męczy mnie ostatnio taki film:
Wydawało mi się, że to "Śniadanie u Tiffaniego", ale to nie to. Choć może mieć z nim coś wspólnego, skoro mi się tak wydawało. Komedia, dość stara, ale pamiętam tylko jedną scenę. Zakochani (nowożeńcy?) pojechali nad Niagarę i tam w hotelu zaczęli się kochać. Ona w pewnym momencie powiedziała mu, żeby popatrzył na Niagarę, więc on się odwrócił i wtedy "strzeliło" mu w kręgosłupie do tego stopnia, że odwieźli go do szpitala bo nie mógł się ruszyć.
:)
Help! :)
Wioletta
Forrest Gump

Post autor: Wioletta »

Witam!
Mam problem ze znalezieniem tytułu filmu,z którego pamiętam tylko tyle,że pewna Pani kupiła dom(czy już dawno w nim mieszkała)i była bardzo zapracowana a chciała ładnie urządzić ogród i w związku z tym zatrudniła specjalistę w tej dziedzinie i tylko tyle z tego filmu pamiętam.Bardzo proszę o pomoc i z góry Wszystkim dziękuję.Pozdrawiam.
pati_93
Forrest Gump

Co to za film? Pomocy! ;)

Post autor: pati_93 »

Film mówił o dwóch dziewczynach które chciały pojechać na koncert jakiegoś zespołu , gdy jechały jedna z nich zostawiła kosmetyczkę z pieniędzmi w pociągu , dlatego nie mają pieniędzy na bilety na ten właśnie koncert. Później odnajdują dom jednego z członków tego zespołu ,nagle zauważają że jeden z członków zespołu wychodzi pijany i kłóci się z kolegą . Hmm jak dobrze pamiętam to jeszcze tam było że te dziewczyny poszły za nim , później było chyba coś z komisariatem ale tak dokładnie nie pamiętam xD . O jeszcze było coś takiego że ta dziewczyna mieszkała z matką i wszystkim mówiła że jej tata chyba umarł czy coś takiego , a później się okazuje że ten jej tata mieszka w tym mieście gdzie odbywa się ten koncert ,i wiem że jest taka scena że śledzi ją i jej koleżankę i pamiętam też że miał takiego jakiegoś psa xD

Nie mogę sobie przypomnieć jaki to tytuł filmu.Pomocy!! ;-)
djmati11
Forrest Gump

Post autor: djmati11 »

pati_93, poszukaj czegoś o nazwie podobnej do: "KONCERT"

Ja natomiast szukam filmu w którym jakiś wariat znalazł kulę (złotą) i jej fragment, bo nie była pełna. Ta kula miała połączyć dwa światy zła i naszej planety i wywołać zamieszanie powodując więcej zła na całym świecie. Żeby scalić tę kulę porwali księżniczkę, bo tylko ona mogła to zrobić. Ktoś potem ją uratował i nie doszło do scalenia.

Film trochę zalatuje Tomb Raiderem....
kiwi22
Forrest Gump

Post autor: kiwi22 »

Ja natomiast poszukuję chińskiego filmu chistorycznego. Leciał on na jedynce 4 może 5 lat temu, dokładnie nie pamiętam. To był sylwester albo Boże Narodzenie. Film jest o dziewczynie, która została jedną z konkubin cesarza. Wybrał ją na spędzenie nocy, lecz cos mu sie nie spodobała i kazał sługom trącać ją kijem. Pamiętam też że miała kota i współkonkurentka ugotowała go w garku. W odwetcie za to została zadźganaozdobnym grzebieniem. główna bohaterka zostaje jednak żona cesarza, daje mu dwóch synów, a po jego smierci przejmuje władze, bo nastepca tronu jest za młody :lol: . Co dalej było nie wiem. Czy ktoś wie jaki jest tytuł tego filmu?? :roll:
katarynka_2004
Forrest Gump

Post autor: katarynka_2004 »

matliii pisze:Nie mam pojecia jak się nazywał ten film oglądałem go ze 2 lata temu i teraz tytuł mi jest potrzebny którego nie pamiętam to tak film był coś ala szybcy i wściekli było tak były dwa gangi gang pierwszy harllejowców a drugi to nie pamiętam i jeszcze grupka kolesi na ścigaczach/koleś z tych harllejowców udusił łańcuchem od ściga gościa z drugiego gangu no i wina spadła na kolesia z trzeciej grupy bo on mial motory w których były dragi a motory należały do gościa z harllejowców ale koleś od ścigów nie chciał ich oddać ta właśnie grupa na ścigaczach sie pózniej ukrywała przed policją i tym drugim gangiem i kombinowała kto go mógł zabić potem skapowali i chcieli gościa z harllejowców i jego motory z dragami wydac policji no i koleś od ścigów i koleś od harllejowców i dwóch agentów białas i czarnoskóra pani spotkali sie w garażu z tymi motorami koles od ścigów wczesniej zaminował te motory z dragami juz nie pamiętam poco no i ten agent białas był w zmowie z harllejowcem i jakos tak wyszło ze agentka czarnoskóra wysadziła te moto a ten harllejowiec uciekał na harlleju z nitro a ten od ścigów go gonił ale u harllejowca w baku moto zrobiła sie dziurka i ciekła za nim benzyna która sie zapaliła no i doszedł płomień do baku i wyje....bało go hehe wiem że tragicznie to napisałem heh ale nigdy nie byłem dobry w opowiadaniach myślę że kto oglądał to skapuje o jaki film chodzi prosze o tytuł filmu z góry dzięki za język przepraszam ale jest późno i ledwo widze ;)
Może to jest "TORQUE: JAZDA NA KRAWĘDZI"
staszekk pisze:Witam forumowiczów!

Dziś zupełnie przypadkiem przypomniałem sobie o świetnym filmie, dramacie obyczajowym, o kobiecie, matce ok. 10-letniego dziecka, która po odejściu męża (czy coś takiego) zwariowała, i podpaliła dom... Pamiętam jeszcze, że zabrali ją do zakładu, przeprowadzili lobotomię, a na końcu jakiś człowiek, chyba jej syn, zawiózł ją do parku w samej koszuli nocnej i kazał jej iść w śniegu, w środku zimy. Więcej nie pamiętam, mam nadzieję, że ktoś będzie potrafił mi pomóc :)
Ten opis jest dokładnie taki sam jak jeden z odcinków serialu "Dowody zbrodni" :P
blackjackvt pisze:Jak nazywa się film w którym chłopak opchodzący z biedniejszej rodziny chcąc oświadczyć się dziewczynie która wcześniej wyjechała do hollywood. Po drodze spotyka kilku ludzi z krórymi przeżywa wiele zabawnych perypeti (samochód zostaje rozwalony przez pociąg, pózniej na farmie córka farmera sprawia że ten uznaje ich za demony) Film kończy się bodajże na koncercie grópy Swollen members. Świetny film niestety niepamiętam, jak on się nazywał:( z góry dziękuję za pomoc
Ten film to na pewno "Jazda na maksa"
yrek pisze:Forumowicze wspomóżcie po raz kolejny
Szukam filmu (byl juz emitowany w tv bodajze na polsacie) w ktorym glownym watkiem byla muzyka. Jesli dobrze pamietam grupa pracownikow jakiejs fabryki (chyba w Irlandi) zaczela stepować i/lub spiewać albo grać na jakichś instrumentach. Historia ta chyba jest na faktach.
"Faceci w butach"?
axeler7 pisze:Witam.Odświeżę temat. Szukam tytułu filmu. Amerykańska komedia w której chłopak pożycza znajomej pieniądze na naprawę samochodu w zamian za to by ona udawała jego dziewczynę przez 2 tygodnie. Później on staję się gwiazdą szkoły,później jednak ta dziewczyna wyznaję całej szkole tą "udawaną" miłośc jednak wszystko dobrze się kończy jak to w komedii romantycznej :] To nie dla mnie ale liczę na pomoc ;-)
Na pewno "Miłość jest za darmo" :)
Alonless pisze:Szukam komedii romantycznej o kolesiu który miał problemy ze znalezieniem dziewczyny ponieważ jego dziewczyny wracały do byłych, a gdy już znalazł z którą chciał się ożenić pojawiła, się dziewczyna która mu wyjaśniła dlaczego od niego dziewczyny odchodziły -Otóż " Nie podejmował ryzyka a potem już było za późno"
Oczywiście dziewczyna miała gdzieś wyjechać w dniu ślubu (z taką jedną dziewczyną..jakaś blondyna) tego gostka ale ślubu nie było bo przyszedł były chłopak panny młodej i ona do niego wróciła więc gostek poszedł do tej dziewczyny co mu o tym ryzyku powiedziała i praktycznie to był koniec tego filmu ( happy ending lol)
jeśli to pomoże to ona śpiewała w jakimś małym pubie/knajpie/klubie bez podkładu muzycznego
chyba się to nazywało klub słowika...ale mogę się mylić na koniec filmu on jej grał na fortepianie/pianinie kiedy ona śpiewała żeby miała podkład muzyczny...
Była jeszcze scena że a dziewczyna co śpiewała w tamtym klubie (chyba klubie) nocowała u tego gościa bo była poprzedniej nocy trochę...wstawiona , i musiała się pod łóżko schować bo tego gostka dziewczyna co miał się z nią ożenić przyszła
ktoś kojarzy ten film? jak nie, to mogę wpisać więcej informacji ponieważ naprawdę chciałbym tytuł tego filmu..szukałem w wielkiej bazie danych filmów ale nie znalazłem >.<
Prawdopodobnie chodzi ci o film "Nieudacznik"
sexwithjoker pisze:4. to jest chyba horror thriller ktory rowniez widzialam kilka lat temu na tvp1. wiec jet dziewczyna ktora ma przyjaciolke i one obie sa dziwne maja takie same tatuaze i w pewnym momencie ta przyjaciolka rzuca sie z dachu ( z powodu jakiegos chlopaka chyba) ta dziewczyna poznaje chlopaka z ktorym sie przespała i wgl a pozniej a imprezie dowiaduje sie ze ten chlopak razem z kolegami maja zeszyt w ktorym zapisuja z jakimi dziewczynami sie przespali i ile punktow dostaja. i wtedy ta dziewczyna wpada w szal i zacyna rozwalac cala impreze ma taka dziwna moc tak jakby. i na koncu chyba ona ginie, ale pod koniec ratuje tego chlopaka odpychajac go ta sila od siebie.
Furia: Carrie 2
trecer1 pisze:W filmie jedną z głównych albo i główną role gra bardzo napakowany murzyn, strasznie podobny do Ving`a Rhamesa (być może i to on, jednak po jego obsadach nie mogę odnaleźć tego filmu).

Scenę jaką pamiętam to, taki motyw, że stoi samochodem na światłach i podchodzi do niego bardzo ładna murzynka która przynosi mu jakąś marynarkę czy coś w tym stylu. Coś tam gadają i potem już razem działają, ona mu pomaga.
O ile się nie mylę to poszukują jego syna, lub morderców jego syna czy coś w tym rodzaju.
Może chodzi ci o "Od kołyski aż po grób", tylko, że zamiast syna była córka:)
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

dria ! dziękuje ! dokładnie chodziło mi o 'furia; carrie 2' ale dzięki Tobie to znalazłam <333 niestety nie potrafie Ci pomóc bo nic mi twoje filmy nie mówią ;< dzięki jeszcze raz ;** a numer 1 to niestety nie kod merkury ;< ale i tak Wam dziękuje ;d ;**

[ Dodano: 2010-01-28, 23:52 ]
katarynka_2004 również bardzo dziękuje za fatygę i wgl ;d ;** <33
coin
Forrest Gump

Post autor: coin »

Kilka lat temu oglądałam taki film... Pomożecie? :)
Pamiętam tylko fragmenty fabuły - to było o dwóch dziewczynach, które mieszkały w szkole z internatem. Zupełne odludzie, myślę, że gdzieś w okolicach Wielkiej Brytanii, bo pogoda była charakterystyczna dla tego rejonu :) Był tam jakiś wątek, że jedna z nich zakochała się w drugiej i zaczęła ubierać się jak chłopak. I na koniec taka specyficzna scena - dziewczyna skoczyła z dachu i przemieniła się w orła. Albo innego dużego ptaka :) Będę wdzięczna za pomoc
levija
Forrest Gump

Żyjący żywopłot???

Post autor: levija »

Hej! Szukam filmu, w którym żywopłot biega w formie zwierzaków! To jakiś film o hotelu, który na końcu wysadzają. Ktoś wie może co to za film??
rad21
Forrest Gump

Post autor: rad21 »

hej!mam pytanie zna ktoś film tylko przypomina mi się kawałek że jedna dziewczyna ma przyjaciela ale ma już swojego narzeczonego i biorą ślub ,pużniej mają przyjęcie ona kładzie małe swoje dzieci spac a ten przyjaciel przychodzi i bierze poduszke i dusi je ,ta matka ich, chcą się zemści zabija ze swojej listy osoby a pużniej znajduje tego przyaciela domyśliła się że to on bo jest uniej w domu i go upija i zawiązuje go na krzesełku na dworzu i go też udusiła ,niewiem leciało to na tv4 lub na puls prosze o pomoc
kiwi22
Forrest Gump

Post autor: kiwi22 »

pati_93 pisze:Film mówił o dwóch dziewczynach które chciały pojechać na koncert jakiegoś zespołu , gdy jechały jedna z nich zostawiła kosmetyczkę z pieniędzmi w pociągu , dlatego nie mają pieniędzy na bilety na ten właśnie koncert. Później odnajdują dom jednego z członków tego zespołu ,nagle zauważają że jeden z członków zespołu wychodzi pijany i kłóci się z kolegą . Hmm jak dobrze pamiętam to jeszcze tam było że te dziewczyny poszły za nim , później było chyba coś z komisariatem ale tak dokładnie nie pamiętam xD . O jeszcze było coś takiego że ta dziewczyna mieszkała z matką i wszystkim mówiła że jej tata chyba umarł czy coś takiego , a później się okazuje że ten jej tata mieszka w tym mieście gdzie odbywa się ten koncert ,i wiem że jest taka scena że śledzi ją i jej koleżankę i pamiętam też że miał takiego jakiegoś psa xD
To zapewne jest film z Lindsay Lohan " wyznania małoletniej gwiazdy"
ziolek
Forrest Gump

Post autor: ziolek »

Oglądałem jakiś czas temu film w którym:
Główna bohaterka mieszka w USA ma kasy jak lodu super koleżanki itp. jej matka zmarła a ojciec związał się z inną która właśnie się przeprowadza, gdy przyjeżdżają rzeczy macochy do domu dziewczyna wyrzuca wszystkie rzeczy z klifu (czy coś takiego ) ojciec się wkurzył i wysłał ją do szkoły i internatem do Anglii gdzie wogóle nie może się dostosować.Później zaczyna się zmieniać wstępuje do drużyny (nie wiem jak się ten sport nazywa ale piłkę łapie się w takie siatki na kiju i rzuca się do bramki no i na sam koniec dowiaduje się że do tej szkoły chodziła jaj mama. To tyle za pomoc będę wdzięczny do już od 4 miesięcy szukam tego filmu i nic :(
pozdrawiam :)
Kazia
Forrest Gump

Post autor: Kazia »

W latach 1990 - 2002 gdzieś oglądałam film coś a'la horror dla młodzieży , dzieci..film mówił coś chyba o kilkoro dzieciach które jakies czarownice zamieniały z zombi czy coś...i pamiętam tylko jedną scenę ...jak te dzieci wychodziły z grobów i miały usta zaszyte ...takie tam...zawsze puszczali to na świeto zmarłych - niby halloween ! jak ten film się nazywał ?
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

ziolek pisze:Oglądałem jakiś czas temu film w którym:
Główna bohaterka mieszka w USA ma kasy jak lodu super koleżanki itp. jej matka zmarła a ojciec związał się z inną która właśnie się przeprowadza, gdy przyjeżdżają rzeczy macochy do domu dziewczyna wyrzuca wszystkie rzeczy z klifu (czy coś takiego ) ojciec się wkurzył i wysłał ją do szkoły i internatem do Anglii gdzie wogóle nie może się dostosować.Później zaczyna się zmieniać wstępuje do drużyny (nie wiem jak się ten sport nazywa ale piłkę łapie się w takie siatki na kiju i rzuca się do bramki no i na sam koniec dowiaduje się że do tej szkoły chodziła jaj mama. To tyle za pomoc będę wdzięczny do już od 4 miesięcy szukam tego filmu i nic :(

'wild child' zapewne http://www.filmweb.pl/f214437/Wild+Chil ... iczka,2008 ;d
ziolek
Forrest Gump

Post autor: ziolek »

sexwithjoker pisze:
ziolek pisze:Oglądałem jakiś czas temu film w którym:

'wild child' zapewne http://www.filmweb.pl/f214437/Wild+Chil ... iczka,2008 ;d
Dzięki jestes WIELKA :*
Ismena
Forrest Gump

moze ktos jednak widzial.....

Post autor: Ismena »

witam, mam bardzo smieszny problem, kilka lat temu obejzalam film, nie pamietam ani aktorow, ani tytulu, ani roku produkcji. ale za to pamietam fabule dokladnie. bardzo chcialabym odnalez ten film.
akcja filmu toczy sie w jednym pokoju, siedzi tam kilku wykladowcyw akademickich, jeden z nich zaczyna snuc "hipotetyczna" opowiesc swojego zycie, ktora zaczyna sie 40 000 lat temu. w obecnych czasach co 10 lat musi sie przeprowadzac, poniewaz niestarzeje sie i wzbudza zainteresowanie. jednym z kolegow uczonych, jak sie pozniej okazuje, jest syn glownego bohatera, staruszek, ktory pod koniec filmu z wrazenia umiera na atak serca .
film jest niesamowity, przynajmniej dla mnie, ale wszelkie proby znalezienia go niepowiodly sie. dlatego moj apel do kinomaniakow, moze ktos go widzial, zna tytul......
przemo98
Forrest Gump

Szukam filmu pomóżcie!!!

Post autor: przemo98 »

Szukam filmu w który był polski.
W tym filmie na końcu Rosyjscy żołnierze przemycali na Polskiej granicy auta luksusowe,i Polacy nie mogli ich zatrzymać.
Jeśli wiecie to powiedzcie jaka to nazwa
yrek
Agent Smith

Re: moze ktos jednak widzial.....

Post autor: yrek »

Ismena pisze:witam, mam bardzo smieszny problem, kilka lat temu obejzalam film, nie pamietam ani aktorow, ani tytulu, ani roku produkcji. ale za to pamietam fabule dokladnie. bardzo chcialabym odnalez ten film.
akcja filmu toczy sie w jednym pokoju, siedzi tam kilku wykladowcyw akademickich, jeden z nich zaczyna snuc "hipotetyczna" opowiesc swojego zycie, ktora zaczyna sie 40 000 lat temu. w obecnych czasach co 10 lat musi sie przeprowadzac, poniewaz niestarzeje sie i wzbudza zainteresowanie. jednym z kolegow uczonych, jak sie pozniej okazuje, jest syn glownego bohatera, staruszek, ktory pod koniec filmu z wrazenia umiera na atak serca .
film jest niesamowity, przynajmniej dla mnie, ale wszelkie proby znalezienia go niepowiodly sie. dlatego moj apel do kinomaniakow, moze ktos go widzial, zna tytul......
To "człowiek z ziemi" swoja drogą bardzo ciekawy film :)
Ismena
Forrest Gump

Post autor: Ismena »

wielkie, wielkie dzieki, :588: :588:
lubie takie filmy, moze zna ktos podobne?
ODPOWIEDZ