Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Re: Co to za film?

Post autor: MGaździcki »

A nie było to czasem "Krótkie spięcie"?
gralia
Forrest Gump

Post autor: gralia »

Mnie też się wydaje, że to "Krótkie spięcie": http://www.filmweb.pl/f95065/Kr%C3%B3tk ... 99cie,1986
Pozdrawiam
johny quest-ion
Forrest Gump

Post autor: johny quest-ion »

HELL P POMOCY!
Widziałem kilka lat temu aniomowany filmik na Canal lpus.. części ciała śpiącego faceta biegaja na białym tle wygłupiają się, dłoń grzebie w nosie itp.. na koniec koleś się budzi i widzi w lustrze chaotycznie poukładane kończyny na twarzy po czym odwraca się i z tyłu głowy ma tyłek. Śmieszne :) ale nie pamiętam ani autora ani tytułu.. Pomożecie?
patero88
Forrest Gump

Post autor: patero88 »

Witam
Dawno temu ogladalem glupi film ale chcialby znac jego tytul bo nie moge skojarzyc za nic a szukalem juz dosc dlugo. Fabula jest mneij wiecej taka ze jakis nastolatek zakochuje sie w sasiadce wyprowadza sie nawet z chaty na jej ogrodek (albo to jego ogrodek bo teraz juz nei moge skojarzyc ;/ ) ma taka ksiazke w ktorej sa wszystkie metody jak poderwac dziewczyne i jedzie pokolei wg ksiazki.. ma takiego kumpla ktory bawi sie elektrycznymi "zabawkami" albo arbuzem. a główny bohater w koncu sie denerwuje i przewraca ksiazke na koniec a tam pisze ze zdobedzie dziewczyne jesli pokloci sie z jej rodzicami no i tak sie stalo :P oni sie tam na koniec ciesza ze soba koles mowi ze 5 razy czytal kamaasutre a jego kolega od arbuza zakochuje sie w jakiejs starszej pani. Prosilbym o pomoc bo nie lubie jak czegos nie wiem :) pozdrawiam
slawek.f
Forrest Gump

Post autor: slawek.f »

Witam.
Oglądałem dawno temu polski film-komedię, bodajże godzinną. Niewiele pamiętam, ale był motyw, że główny bohater opowiadał chyba o swoim krewnym, który przechodząc obok tabliczki z niemieckim napisem ACHTUNG MINEN, nie znając języka myślał, że tu leży jakiś człowiek, co miał na imię ACHTUNG, a na nazwisko MINEN. I tu cytat też nie dokładnie zapamiętany: „I poszedł dalej. Tylko guziki po nim zostały, bo były blaszane...” czy coś takiego.
Proszę o podpowiedzi jaki to tytuł, bo od dawna mnie to gryzie ;)
Pozdrawiam
wafel196
Forrest Gump

szukam filmu

Post autor: wafel196 »

szukam filmu w ktorym glowny bohatrer uprawial sport Bowls. bohater ten bral udzial w mistrzostwach swiata i jego ulubionym zagraniem byl trik z papierkiem na ktorym miala sie zaczymac kula posze o nazwe tego filmu dziei
resident
Forrest Gump

Post autor: resident »

Witam!
Poszukuje tytulu filmu.
Pamietam z niego tyle ze dwoch braci blizniakow rozdzielono w dziecinstwie i oni sie spotkali jak juz dorosli chyba walczac ze soba.
Grali ich chyba jacys kulturysci.
Jezeli ktos kojazy to prosze o odpowiedz.
hispo
Forrest Gump

szukam tytułu filmu

Post autor: hispo »

Mam taki problem, że widziałem kiedyś polski film, nie pamiętam całej fabuły a jedynie kilka scen ale coś mi mówi, że film był niezły.

Zaczyna się to to mniej więcej tak, że gdzieś w średniowieczu do brudnej i biednej wsi wjeżdża zakuty w zbroję rycerz. Chłopstwo zza zatrzaśniętych okiennic obserwuje jak rycerz zatrzymuje się na środku zabłoconego traktu i... zwala się z siodła. Chłopi ratują rannego rycerza który chyba na czas rekonwalescencji zostaje we wsi...

tyle pamiętam - zapamiętałem głównie klimat tego filmu - to nie jest wieś z Sienkiewicza, jest na prawdę brudno, śmierdząco, chłopi mówią bardzo niewiele, wogóle chyba mało się w tym filmie mówiło, niektórzy "bohaterowie" wręcz wydają się nienormalni czy niedorozwinięci - klimat zdawał się porażać naturalizmem. Tak to w każdym razie zapamiętałem.

Gdyby ktoś wiedział o jaki film może chodzić byłbym wdzięczny za info :)
haska
Forrest Gump

Post autor: haska »

co to za film?
Hej! Kiedyś oglądałam film o bokserze, który ma problemy z alkoholem. Poza tym wychowuje (stara się) swojego małego synka.... coś w tym stylu - kojarzycie może? Dzięki
kati
Forrest Gump

Post autor: kati »

Witam :) Mam problem i zwracam się do Was ;) Mam nadzieję, że mi pomożecie :D

W telewizji jakieś pół roku temu leciał film, co babka była opętana i ukazywały się jej takie zniekształcone nietoperze. Była scena, kiedy jechała samochodem do nowego domu bodajrze i ta babka widziała tą zjawę. Jej mąż myślał, że ona ma guza mózgu, ale sie okazało, że jest zdrowa. W szpitalu rysowała w notesiku obrazy tej zjawy. Później ona, czy jej mąż po jej śmierci, podróżował po ludziach, którzy mieli podobne schorzenie i tam jeden koleś opisywał, że słyszał jakiś pisk z umywalki i głos, który mu powiedział, ze ma sie nie bać, i że iluś tam ludzi zginie.

Wybaczcie, że piszę potocznym językiem i strasznie chaotycznie, mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi :P Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam ;)

P.S. Resident, wiem o jakim filmie mówisz (chyba), wydaje mi się, że tego 'kulturystę' grał Sylvester Stallone, ale pewności nie mam. Może Ci to pomoże ;)
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Chyba troszkę zniekształciłaś fabułę w opisie, ale wydaje mi się że to Przepowiednia
kati
Forrest Gump

Post autor: kati »

A całkiem możliwe, że trochę fabułę zniekształciłam, bo już to dawno widziałam :P

Tak, to jest 'Przepowiednia', dziękuję serdecznie :D A znacie może jakiś film, w którym ukazana jest 'pozytywna' postać szatana?
IvenHo
Forrest Gump

Post autor: IvenHo »

Hejka mam wielki problem. Oglądałem kiedyś chyba to było na tvp1 albo 2 film i nie pamiętam tytułu. to chyba była włoska albo francuska produkcja ale głowy nie dam sobie uciąć za to ale n pewno był to komedio dramat. Akcja dzieje się na wsi jest wielkie gospodarstwo które ma ogromny sad i trudnią się sprzedażą jabłek. Gospodarz jest umierający i ściąga przed śmiercią całą rodzinę. ma chyba syna który się przeniósł do miasta i tam pracuje albo studiuje. Jak przyjechał do tego ojca przed śmiercią ojciec kazał mu się zaopiekować tym gospodarstwem z tym sadem. On nie chciał na początku ale potem się zgodził i rozkręcił to podupadające gospodarstwo tak że ogromne kolejki się ustawiały żeby kupić tam jabłka a umierający ojciec ozdrowiał. Oczywiście mogłem coś przekręcić bo nie pamiętam zbyt dokładnie bo to w akademiku na studiach oglądałem. Byłbym wdzięczny za nakierowanie mnie na tytuł tego filmu. z góry dzięki.
P.S fajnie że jest takie forum
adamczeski
Forrest Gump

Post autor: adamczeski »

Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.

Widziałem ten film jako dzieciak, więc może coś pokręciłem, ale nie widziałem więcej filmów o podobnej fabule, więc byłbym wdzięczny jakby ktoś podzielił się wiedzą o tytule tego filmu.
gonia22myszka
Forrest Gump

Post autor: gonia22myszka »

Hej poszukuję tytułu filmu. Film z główną i podwójną rolą Stevena Baldwina. Film opowiadał o człowieku sklonowanym przy narodzinach. Jeden z nich "dobry" porządny człowiek ma rodzinę i dzieci a drugi "zły" pracuje dla jakichś ludzi i zabija. Film składał się z dwóch części pomóżcie błągam zależy mi na nim:))

[ Dodano: 2008-10-09, 11:26 ]
adamczeski pisze:Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.
Czy w tym filmie była dziewczyna która pomagała temu chłopakowi?? Jeżeli tak to jest to film o portrecie Rembrandta i z tego co pamiętam to chłopak przy wszystkich malował go w sądzie aa i pamiętam, że oczy Rembrandta malował ze zdjęcia swojego taty czy coś atkiego. Zaraz poszukam tego filmu
adamczeski
Forrest Gump

gonia22myszka pisze:Czy w tym filmie była dziewczyna która pomagała temu chłopakowi?? Jeżeli tak to jest to film o portrecie Rembrandta i z tego co pamiętam to chłopak przy wszystkich malował go w sądzie aa i pamiętam, że oczy Rembrandta malował ze zdjęcia swojego taty czy coś atkiego. Zaraz poszukam tego filmu
Było coś takiego . . . Wlasnie myślałem, że to portret Rembrandta, ale nie byłem pewien i nie chciałem wyleciec jak "Filip z konopi". Myślę, że mowa o tym samym filmie.
gonia22myszka
Forrest Gump

Re: Prosze o tytuł filmu...

yamo pisze:Pilnie szukam tytułu filmu o ktorym napisze pare slow. niestety byl on w telewzizji tak dawno i bylem zaletwie kilkulatkiem ze nie pamietam jegop tytulu. a rzecz ma sie nastepujaco. byl to film o 3 mlodych chlopcach ktorzy bodajze za jakies przewiienie trafili do sierocinca. tam znecano sie nad nimi i bito ich zwlacsa taka jedna gruba opokeunka o robila. pamietam takze ze gdy wychodzili byli to byli kalekami. bardzo porsze o tytul jezeli ktos ten film pamieta. bede bardzo widzieczny i z gory dziekuje za onformacje :)
Wydaję mi się ze to mogło być "Zgodnie z obietnicą" Ale tam była czwórka dzieci i ojciec który o nie walczył. Nie wiem czy o to chodziło.

[ Dodano: 2008-10-09, 12:26 ]
adamczeski pisze: Było coś takiego . . . Wlasnie myślałem, że to portret Rembrandta, ale nie byłem pewien i nie chciałem wyleciec jak "Filip z konopi". Myślę, że mowa o tym samym filmie.
Kurcze znaleźć nie mogę :-/ ale obiecuję, że znajdę bo sama bym zobaczyła ten film. :-)
adamczeski
Forrest Gump

gonia22myszka pisze:Kurcze znaleźć nie mogę ale obiecuję, że znajdę bo sama bym zobaczyła ten film.
Luz, poczekam.
gonia22myszka
Forrest Gump

adamczeski pisze:Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.
Znalazłam http://www.filmweb.pl/f6430/Incognito,1997/opisy tu masz link co do opisu filmu:D Tytuł "Incognito" pozdrawiam aaa i ten film co ja szukałam z Baldwinem też już znalazłam:D "Zwierciadło zbrodni" dla ciekawskich hihi:D buziaki:*:)
adamczeski
Forrest Gump

dziękuję, właśnie o ten film mi chodziło...

co za los, mam tytuł, ale nigdzie nie mogę go znaleźć :P.
gonia22myszka
Forrest Gump

adamczeski pisze:dziękuję, właśnie o ten film mi chodziło...
Nie ma za co:) Ja też znaleźć nie mogę ale cóż trzeba wypożyczalnie odwiedzić:)))
Maniak91
Forrest Gump

Poszukuje Filmu :)

Post autor: Maniak91 »

Pamietam z niego tylko pare akcji Film byl o dwoch braciach ktorzy trenowali karate lecz starszy brat przepisal sie do innego klubu pozniej wlamali sie do jakiegos domu i go zabili upozorowali samobojstwo na koszu w sali gimnstaycznej natomiast mlodszy brat zaplanowal sobie za niego zemste

Zna ktos moze tytul filmu?
abonka
Forrest Gump

Post autor: abonka »

Witam wszystkich!
Od kilku dni męczy mnie świadomość, że nie moge przypomnieć sobie tytułu filmu. :roll:
Chodzi mi o parodie kultowego filmu Winnetou.
Jeśli Ktoś zna tytul to będę bardzo wdzięczna. :-)
emcia
Forrest Gump

2 komedie romantyczne

Post autor: emcia »

Szukam tytułów 2 filmów.
Pierwszy to komedia romantyczna. Jest tam organizatorka ślubów i ona poznaje strażaka. Pamiętam że on ma 2 braci i ona myslała ze on jest z taką laską a potem się okazało że to jego brat. no i ogolnie na końcu byli razem. to lecialo kiedys na jedynce.

A drugi to też (chyba) komedia romantyczna, którą oglądałam kilka lat temu. Pamietam ze była tam kobieta i facet, którzy byli sąsiadami. I się nienawidzili (pamietam ze jej pies zawsze mu obsikiwał gazete albo buty(niepamiętam dokładnie)). I oprócz tego oni ze sobą czatowali ale nie wiedzieli ze to są oni. I on miał nick "beznadzieja", a ona "beznadzieja1" czy cos w tym stylu. W kazdym bądz razie na koncu byli razem. Wiecej nie pamietam.

Prosze, jesli wiecie co to za flmy napiszczie ;)
z góry dzieki
claudinka161
Forrest Gump

Post autor: claudinka161 »

Szukam tytułu pewnego filmu, baaardzo mi na tym zależy i będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Tyle co pamiętam to to, że jest to film o dwóch parach jakiś ludzi, którzy wracają do domu i odbijają z autostrady poszukując krótszej drogi. Trafiają na moment kiedy ktoś zabija szefa jednego z gangów. Potem zostają zamieszani w wojnę dwóch gangów. Akcja toczy się w mrocznej dzielnicy. Jest to chyba thriller, bo sceny sa mocne, chwilami przerażające z tego co pamiętam. To wszystkie szczegóły jakie znam.
Jest to film z lat 1980-1995. Z góry dziękuję za każdą pomoc! Pzdr :-)
ODPOWIEDZ