Co to za film?
- MGaździcki
- Agent Smith
Re: Co to za film?
A nie było to czasem "Krótkie spięcie"?
Mnie też się wydaje, że to "Krótkie spięcie": http://www.filmweb.pl/f95065/Kr%C3%B3tk ... 99cie,1986
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
johny quest-ion
- Forrest Gump
HELL P POMOCY!
Widziałem kilka lat temu aniomowany filmik na Canal lpus.. części ciała śpiącego faceta biegaja na białym tle wygłupiają się, dłoń grzebie w nosie itp.. na koniec koleś się budzi i widzi w lustrze chaotycznie poukładane kończyny na twarzy po czym odwraca się i z tyłu głowy ma tyłek. Śmieszne
ale nie pamiętam ani autora ani tytułu.. Pomożecie?
Widziałem kilka lat temu aniomowany filmik na Canal lpus.. części ciała śpiącego faceta biegaja na białym tle wygłupiają się, dłoń grzebie w nosie itp.. na koniec koleś się budzi i widzi w lustrze chaotycznie poukładane kończyny na twarzy po czym odwraca się i z tyłu głowy ma tyłek. Śmieszne
Witam
Dawno temu ogladalem glupi film ale chcialby znac jego tytul bo nie moge skojarzyc za nic a szukalem juz dosc dlugo. Fabula jest mneij wiecej taka ze jakis nastolatek zakochuje sie w sasiadce wyprowadza sie nawet z chaty na jej ogrodek (albo to jego ogrodek bo teraz juz nei moge skojarzyc ;/ ) ma taka ksiazke w ktorej sa wszystkie metody jak poderwac dziewczyne i jedzie pokolei wg ksiazki.. ma takiego kumpla ktory bawi sie elektrycznymi "zabawkami" albo arbuzem. a główny bohater w koncu sie denerwuje i przewraca ksiazke na koniec a tam pisze ze zdobedzie dziewczyne jesli pokloci sie z jej rodzicami no i tak sie stalo
oni sie tam na koniec ciesza ze soba koles mowi ze 5 razy czytal kamaasutre a jego kolega od arbuza zakochuje sie w jakiejs starszej pani. Prosilbym o pomoc bo nie lubie jak czegos nie wiem
pozdrawiam
Dawno temu ogladalem glupi film ale chcialby znac jego tytul bo nie moge skojarzyc za nic a szukalem juz dosc dlugo. Fabula jest mneij wiecej taka ze jakis nastolatek zakochuje sie w sasiadce wyprowadza sie nawet z chaty na jej ogrodek (albo to jego ogrodek bo teraz juz nei moge skojarzyc ;/ ) ma taka ksiazke w ktorej sa wszystkie metody jak poderwac dziewczyne i jedzie pokolei wg ksiazki.. ma takiego kumpla ktory bawi sie elektrycznymi "zabawkami" albo arbuzem. a główny bohater w koncu sie denerwuje i przewraca ksiazke na koniec a tam pisze ze zdobedzie dziewczyne jesli pokloci sie z jej rodzicami no i tak sie stalo
Witam.
Oglądałem dawno temu polski film-komedię, bodajże godzinną. Niewiele pamiętam, ale był motyw, że główny bohater opowiadał chyba o swoim krewnym, który przechodząc obok tabliczki z niemieckim napisem ACHTUNG MINEN, nie znając języka myślał, że tu leży jakiś człowiek, co miał na imię ACHTUNG, a na nazwisko MINEN. I tu cytat też nie dokładnie zapamiętany: „I poszedł dalej. Tylko guziki po nim zostały, bo były blaszane...” czy coś takiego.
Proszę o podpowiedzi jaki to tytuł, bo od dawna mnie to gryzie
Pozdrawiam
Oglądałem dawno temu polski film-komedię, bodajże godzinną. Niewiele pamiętam, ale był motyw, że główny bohater opowiadał chyba o swoim krewnym, który przechodząc obok tabliczki z niemieckim napisem ACHTUNG MINEN, nie znając języka myślał, że tu leży jakiś człowiek, co miał na imię ACHTUNG, a na nazwisko MINEN. I tu cytat też nie dokładnie zapamiętany: „I poszedł dalej. Tylko guziki po nim zostały, bo były blaszane...” czy coś takiego.
Proszę o podpowiedzi jaki to tytuł, bo od dawna mnie to gryzie
Pozdrawiam
szukam filmu
szukam filmu w ktorym glowny bohatrer uprawial sport Bowls. bohater ten bral udzial w mistrzostwach swiata i jego ulubionym zagraniem byl trik z papierkiem na ktorym miala sie zaczymac kula posze o nazwe tego filmu dziei
Witam!
Poszukuje tytulu filmu.
Pamietam z niego tyle ze dwoch braci blizniakow rozdzielono w dziecinstwie i oni sie spotkali jak juz dorosli chyba walczac ze soba.
Grali ich chyba jacys kulturysci.
Jezeli ktos kojazy to prosze o odpowiedz.
Poszukuje tytulu filmu.
Pamietam z niego tyle ze dwoch braci blizniakow rozdzielono w dziecinstwie i oni sie spotkali jak juz dorosli chyba walczac ze soba.
Grali ich chyba jacys kulturysci.
Jezeli ktos kojazy to prosze o odpowiedz.
szukam tytułu filmu
Mam taki problem, że widziałem kiedyś polski film, nie pamiętam całej fabuły a jedynie kilka scen ale coś mi mówi, że film był niezły.
Zaczyna się to to mniej więcej tak, że gdzieś w średniowieczu do brudnej i biednej wsi wjeżdża zakuty w zbroję rycerz. Chłopstwo zza zatrzaśniętych okiennic obserwuje jak rycerz zatrzymuje się na środku zabłoconego traktu i... zwala się z siodła. Chłopi ratują rannego rycerza który chyba na czas rekonwalescencji zostaje we wsi...
tyle pamiętam - zapamiętałem głównie klimat tego filmu - to nie jest wieś z Sienkiewicza, jest na prawdę brudno, śmierdząco, chłopi mówią bardzo niewiele, wogóle chyba mało się w tym filmie mówiło, niektórzy "bohaterowie" wręcz wydają się nienormalni czy niedorozwinięci - klimat zdawał się porażać naturalizmem. Tak to w każdym razie zapamiętałem.
Gdyby ktoś wiedział o jaki film może chodzić byłbym wdzięczny za info
Zaczyna się to to mniej więcej tak, że gdzieś w średniowieczu do brudnej i biednej wsi wjeżdża zakuty w zbroję rycerz. Chłopstwo zza zatrzaśniętych okiennic obserwuje jak rycerz zatrzymuje się na środku zabłoconego traktu i... zwala się z siodła. Chłopi ratują rannego rycerza który chyba na czas rekonwalescencji zostaje we wsi...
tyle pamiętam - zapamiętałem głównie klimat tego filmu - to nie jest wieś z Sienkiewicza, jest na prawdę brudno, śmierdząco, chłopi mówią bardzo niewiele, wogóle chyba mało się w tym filmie mówiło, niektórzy "bohaterowie" wręcz wydają się nienormalni czy niedorozwinięci - klimat zdawał się porażać naturalizmem. Tak to w każdym razie zapamiętałem.
Gdyby ktoś wiedział o jaki film może chodzić byłbym wdzięczny za info
co to za film?
Hej! Kiedyś oglądałam film o bokserze, który ma problemy z alkoholem. Poza tym wychowuje (stara się) swojego małego synka.... coś w tym stylu - kojarzycie może? Dzięki
Hej! Kiedyś oglądałam film o bokserze, który ma problemy z alkoholem. Poza tym wychowuje (stara się) swojego małego synka.... coś w tym stylu - kojarzycie może? Dzięki
Witam
Mam problem i zwracam się do Was
Mam nadzieję, że mi pomożecie 
W telewizji jakieś pół roku temu leciał film, co babka była opętana i ukazywały się jej takie zniekształcone nietoperze. Była scena, kiedy jechała samochodem do nowego domu bodajrze i ta babka widziała tą zjawę. Jej mąż myślał, że ona ma guza mózgu, ale sie okazało, że jest zdrowa. W szpitalu rysowała w notesiku obrazy tej zjawy. Później ona, czy jej mąż po jej śmierci, podróżował po ludziach, którzy mieli podobne schorzenie i tam jeden koleś opisywał, że słyszał jakiś pisk z umywalki i głos, który mu powiedział, ze ma sie nie bać, i że iluś tam ludzi zginie.
Wybaczcie, że piszę potocznym językiem i strasznie chaotycznie, mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam 
P.S. Resident, wiem o jakim filmie mówisz (chyba), wydaje mi się, że tego 'kulturystę' grał Sylvester Stallone, ale pewności nie mam. Może Ci to pomoże
W telewizji jakieś pół roku temu leciał film, co babka była opętana i ukazywały się jej takie zniekształcone nietoperze. Była scena, kiedy jechała samochodem do nowego domu bodajrze i ta babka widziała tą zjawę. Jej mąż myślał, że ona ma guza mózgu, ale sie okazało, że jest zdrowa. W szpitalu rysowała w notesiku obrazy tej zjawy. Później ona, czy jej mąż po jej śmierci, podróżował po ludziach, którzy mieli podobne schorzenie i tam jeden koleś opisywał, że słyszał jakiś pisk z umywalki i głos, który mu powiedział, ze ma sie nie bać, i że iluś tam ludzi zginie.
Wybaczcie, że piszę potocznym językiem i strasznie chaotycznie, mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi
P.S. Resident, wiem o jakim filmie mówisz (chyba), wydaje mi się, że tego 'kulturystę' grał Sylvester Stallone, ale pewności nie mam. Może Ci to pomoże
Chyba troszkę zniekształciłaś fabułę w opisie, ale wydaje mi się że to Przepowiednia
A całkiem możliwe, że trochę fabułę zniekształciłam, bo już to dawno widziałam 
Tak, to jest 'Przepowiednia', dziękuję serdecznie
A znacie może jakiś film, w którym ukazana jest 'pozytywna' postać szatana?
Tak, to jest 'Przepowiednia', dziękuję serdecznie
Hejka mam wielki problem. Oglądałem kiedyś chyba to było na tvp1 albo 2 film i nie pamiętam tytułu. to chyba była włoska albo francuska produkcja ale głowy nie dam sobie uciąć za to ale n pewno był to komedio dramat. Akcja dzieje się na wsi jest wielkie gospodarstwo które ma ogromny sad i trudnią się sprzedażą jabłek. Gospodarz jest umierający i ściąga przed śmiercią całą rodzinę. ma chyba syna który się przeniósł do miasta i tam pracuje albo studiuje. Jak przyjechał do tego ojca przed śmiercią ojciec kazał mu się zaopiekować tym gospodarstwem z tym sadem. On nie chciał na początku ale potem się zgodził i rozkręcił to podupadające gospodarstwo tak że ogromne kolejki się ustawiały żeby kupić tam jabłka a umierający ojciec ozdrowiał. Oczywiście mogłem coś przekręcić bo nie pamiętam zbyt dokładnie bo to w akademiku na studiach oglądałem. Byłbym wdzięczny za nakierowanie mnie na tytuł tego filmu. z góry dzięki.
P.S fajnie że jest takie forum
P.S fajnie że jest takie forum
-
adamczeski
- Forrest Gump
Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.
Widziałem ten film jako dzieciak, więc może coś pokręciłem, ale nie widziałem więcej filmów o podobnej fabule, więc byłbym wdzięczny jakby ktoś podzielił się wiedzą o tytule tego filmu.
Widziałem ten film jako dzieciak, więc może coś pokręciłem, ale nie widziałem więcej filmów o podobnej fabule, więc byłbym wdzięczny jakby ktoś podzielił się wiedzą o tytule tego filmu.
-
gonia22myszka
- Forrest Gump
Hej poszukuję tytułu filmu. Film z główną i podwójną rolą Stevena Baldwina. Film opowiadał o człowieku sklonowanym przy narodzinach. Jeden z nich "dobry" porządny człowiek ma rodzinę i dzieci a drugi "zły" pracuje dla jakichś ludzi i zabija. Film składał się z dwóch części pomóżcie błągam zależy mi na nim:))
[ Dodano: 2008-10-09, 11:26 ]
[ Dodano: 2008-10-09, 11:26 ]
Czy w tym filmie była dziewczyna która pomagała temu chłopakowi?? Jeżeli tak to jest to film o portrecie Rembrandta i z tego co pamiętam to chłopak przy wszystkich malował go w sądzie aa i pamiętam, że oczy Rembrandta malował ze zdjęcia swojego taty czy coś atkiego. Zaraz poszukam tego filmuadamczeski pisze:Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.
-
adamczeski
- Forrest Gump
Było coś takiego . . . Wlasnie myślałem, że to portret Rembrandta, ale nie byłem pewien i nie chciałem wyleciec jak "Filip z konopi". Myślę, że mowa o tym samym filmie.gonia22myszka pisze:Czy w tym filmie była dziewczyna która pomagała temu chłopakowi?? Jeżeli tak to jest to film o portrecie Rembrandta i z tego co pamiętam to chłopak przy wszystkich malował go w sądzie aa i pamiętam, że oczy Rembrandta malował ze zdjęcia swojego taty czy coś atkiego. Zaraz poszukam tego filmu
-
gonia22myszka
- Forrest Gump
Re: Prosze o tytuł filmu...
Wydaję mi się ze to mogło być "Zgodnie z obietnicą" Ale tam była czwórka dzieci i ojciec który o nie walczył. Nie wiem czy o to chodziło.yamo pisze:Pilnie szukam tytułu filmu o ktorym napisze pare slow. niestety byl on w telewzizji tak dawno i bylem zaletwie kilkulatkiem ze nie pamietam jegop tytulu. a rzecz ma sie nastepujaco. byl to film o 3 mlodych chlopcach ktorzy bodajze za jakies przewiienie trafili do sierocinca. tam znecano sie nad nimi i bito ich zwlacsa taka jedna gruba opokeunka o robila. pamietam takze ze gdy wychodzili byli to byli kalekami. bardzo porsze o tytul jezeli ktos ten film pamieta. bede bardzo widzieczny i z gory dziekuje za onformacje
[ Dodano: 2008-10-09, 12:26 ]
Kurcze znaleźć nie mogęadamczeski pisze: Było coś takiego . . . Wlasnie myślałem, że to portret Rembrandta, ale nie byłem pewien i nie chciałem wyleciec jak "Filip z konopi". Myślę, że mowa o tym samym filmie.
-
adamczeski
- Forrest Gump
Luz, poczekam.gonia22myszka pisze:Kurcze znaleźć nie mogę ale obiecuję, że znajdę bo sama bym zobaczyła ten film.
-
gonia22myszka
- Forrest Gump
Znalazłam http://www.filmweb.pl/f6430/Incognito,1997/opisy tu masz link co do opisu filmu:D Tytuł "Incognito" pozdrawiam aaa i ten film co ja szukałam z Baldwinem też już znalazłam:D "Zwierciadło zbrodni" dla ciekawskich hihi:D buziaki:*:)adamczeski pisze:Ogladałem kilka lat temu film, ale nie pamietam tytułu. Fabuła filmu była związana z sztuką malarstwa i chodziło o skopiowanie portretu, który zaginął. Kustosze sztuki dotarli do jakiegoś chłopaka, który miał go skopiować i tak to zrobił, że eksperci nie mogli dojść czy to kopia czy oryginał.
-
adamczeski
- Forrest Gump
dziękuję, właśnie o ten film mi chodziło...
co za los, mam tytuł, ale nigdzie nie mogę go znaleźć
.
co za los, mam tytuł, ale nigdzie nie mogę go znaleźć
-
gonia22myszka
- Forrest Gump
Nie ma za co:) Ja też znaleźć nie mogę ale cóż trzeba wypożyczalnie odwiedzić:)))adamczeski pisze:dziękuję, właśnie o ten film mi chodziło...
Poszukuje Filmu :)
Pamietam z niego tylko pare akcji Film byl o dwoch braciach ktorzy trenowali karate lecz starszy brat przepisal sie do innego klubu pozniej wlamali sie do jakiegos domu i go zabili upozorowali samobojstwo na koszu w sali gimnstaycznej natomiast mlodszy brat zaplanowal sobie za niego zemste
Zna ktos moze tytul filmu?
Zna ktos moze tytul filmu?
Witam wszystkich!
Od kilku dni męczy mnie świadomość, że nie moge przypomnieć sobie tytułu filmu.
Chodzi mi o parodie kultowego filmu Winnetou.
Jeśli Ktoś zna tytul to będę bardzo wdzięczna.
Od kilku dni męczy mnie świadomość, że nie moge przypomnieć sobie tytułu filmu.
Chodzi mi o parodie kultowego filmu Winnetou.
Jeśli Ktoś zna tytul to będę bardzo wdzięczna.
2 komedie romantyczne
Szukam tytułów 2 filmów.
Pierwszy to komedia romantyczna. Jest tam organizatorka ślubów i ona poznaje strażaka. Pamiętam że on ma 2 braci i ona myslała ze on jest z taką laską a potem się okazało że to jego brat. no i ogolnie na końcu byli razem. to lecialo kiedys na jedynce.
A drugi to też (chyba) komedia romantyczna, którą oglądałam kilka lat temu. Pamietam ze była tam kobieta i facet, którzy byli sąsiadami. I się nienawidzili (pamietam ze jej pies zawsze mu obsikiwał gazete albo buty(niepamiętam dokładnie)). I oprócz tego oni ze sobą czatowali ale nie wiedzieli ze to są oni. I on miał nick "beznadzieja", a ona "beznadzieja1" czy cos w tym stylu. W kazdym bądz razie na koncu byli razem. Wiecej nie pamietam.
Prosze, jesli wiecie co to za flmy napiszczie
z góry dzieki
Pierwszy to komedia romantyczna. Jest tam organizatorka ślubów i ona poznaje strażaka. Pamiętam że on ma 2 braci i ona myslała ze on jest z taką laską a potem się okazało że to jego brat. no i ogolnie na końcu byli razem. to lecialo kiedys na jedynce.
A drugi to też (chyba) komedia romantyczna, którą oglądałam kilka lat temu. Pamietam ze była tam kobieta i facet, którzy byli sąsiadami. I się nienawidzili (pamietam ze jej pies zawsze mu obsikiwał gazete albo buty(niepamiętam dokładnie)). I oprócz tego oni ze sobą czatowali ale nie wiedzieli ze to są oni. I on miał nick "beznadzieja", a ona "beznadzieja1" czy cos w tym stylu. W kazdym bądz razie na koncu byli razem. Wiecej nie pamietam.
Prosze, jesli wiecie co to za flmy napiszczie
z góry dzieki
-
claudinka161
- Forrest Gump
Szukam tytułu pewnego filmu, baaardzo mi na tym zależy i będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Tyle co pamiętam to to, że jest to film o dwóch parach jakiś ludzi, którzy wracają do domu i odbijają z autostrady poszukując krótszej drogi. Trafiają na moment kiedy ktoś zabija szefa jednego z gangów. Potem zostają zamieszani w wojnę dwóch gangów. Akcja toczy się w mrocznej dzielnicy. Jest to chyba thriller, bo sceny sa mocne, chwilami przerażające z tego co pamiętam. To wszystkie szczegóły jakie znam.
Jest to film z lat 1980-1995. Z góry dziękuję za każdą pomoc! Pzdr
Jest to film z lat 1980-1995. Z góry dziękuję za każdą pomoc! Pzdr