Skazany na śmierć
Re: Skazany na śmierć
Widziałem na razie pierwszy odcinek trzeciej serii - tragedia. To ma być to brutalne więzienie? I cały odcinek był właściwie o zwiedzaniu Michela więzienia, bo i tak nie ma nic lepszego do roboty. Fabuła bzdurna.
Nie oglądałeś? Nie czytaj!
3x02 - odcinek oceniam podobnie jak poprzedni 1/10. Nie chce się za bardzo powtarzać: wady są nadal te same, opisałem je przy komentarzu dotyczącym 3x01. Mogliby chociaż wykorzystać potencjał T-Baga, dopisać mu więcej dialogów, czy skupić się bardziej na tym bohaterze. Już byłby jakiś plus... A tak mamy bzdurną fabułę, której nic nie niweluje.
3x03 - tym razem będzie 2/10, sukces! Skąd ta ocena? Lepsze tempo, są jakieś relacje między bohaterami i dobre zakończenie: widz teraz przez cały tydzień zastanawia się co też może tkwić w tym pudełku. Ale tak intryga - czy to więzienna, czy pozawięzienna nadal jest marna. Jeśli chodzi o obecne działania FIRMY to twórcy przeholowali. Już nie sposób podchodzić do tego na poważnie...
Ciekaw jestem losów T-Baga. Mam wrażenie, że boss domyśli się dlaczego komórka nie była podłączona do ładowarki. Przecież tylko Teodoro nie wybrał się z nim do fryzjera...
3x02 - odcinek oceniam podobnie jak poprzedni 1/10. Nie chce się za bardzo powtarzać: wady są nadal te same, opisałem je przy komentarzu dotyczącym 3x01. Mogliby chociaż wykorzystać potencjał T-Baga, dopisać mu więcej dialogów, czy skupić się bardziej na tym bohaterze. Już byłby jakiś plus... A tak mamy bzdurną fabułę, której nic nie niweluje.
3x03 - tym razem będzie 2/10, sukces! Skąd ta ocena? Lepsze tempo, są jakieś relacje między bohaterami i dobre zakończenie: widz teraz przez cały tydzień zastanawia się co też może tkwić w tym pudełku. Ale tak intryga - czy to więzienna, czy pozawięzienna nadal jest marna. Jeśli chodzi o obecne działania FIRMY to twórcy przeholowali. Już nie sposób podchodzić do tego na poważnie...
Ciekaw jestem losów T-Baga. Mam wrażenie, że boss domyśli się dlaczego komórka nie była podłączona do ładowarki. Przecież tylko Teodoro nie wybrał się z nim do fryzjera...
-
pauloso
Ten sezon jest lepszy niż poprzedni i na równi z pierwszym a ty Dusqmad widzę, że nie przypadło tobie to do gustu 1 i 2 i 3 oceniam tak 9/10
To jest brutalne więzienie ale nie oznacza, że na każdym kroku ktoś zabija kogoś logiczne.
To jest brutalne więzienie ale nie oznacza, że na każdym kroku ktoś zabija kogoś logiczne.
Spojler!

Se7en?Dusqmad pisze:widz teraz przez cały tydzień zastanawia się co też może tkwić w tym pudełku.
To by było wręcz komicznie; ja nie mam pojęcia co się wszyscy tak uparli na tą jakąkolwiek część ciałapauloso pisze:A może to będzie głowa Sofii.
A według mnie to nie beędzie nic związanego z ich ciałem. 
Spojlery !!!!!!!!!!!!1
Miałem rację co do pudełka i inspiracją Seven
Czwarty odcinek na razie jest najlepszy z trzeciej serii, głównie za sprawą coraz bardziej wariującego agenta Mahone. Te głosy i pojawiający się Świrus wyglądają bardzo interesująco. Ciekaw jestem jak dalej poprowadzona zostanie chyba najciekawsza w trzeciej serii postać.
Miałem rację co do pudełka i inspiracją Seven
genialny-tylko tak mogę go określić
każdy sezon inny, każdy ciekawy i godny polecenia ;-)
Ósmy odcinek Prison Break jest jednym z gorszych i pokazujący dobitnie, że scenarzyści nie mają pojęcia jak dalej kontynuować serial. Granica absurdu została przekroczona wraz z pojawieniem się dwóch helikopterów, które zaczęły ostrzeliwać więzienie. Taa, jestem ciekaw czemu od razu tak nie zrobili, zaoszczędzili by sobie kłopotu. Oczywiście żaden ze strażników nie rozpoznał więźniów wiszących na linie. PB stacza się w dół niczym śnieżna kula.
serial bardzo dobrze zrobiony i mam nadzieję że scenarzyści pociągną go tak jak mode na sukces
dobra bez jaj... serial bardzo mi się spodobał i oglądając wszystkie odcinki nie zauwarzyłem by coś się w nich powtarzało w sensie masło maślane typu LOST.
PRISON BREAK
10/10
PRISON BREAK
10/10Re: Skazany na śmierć
Mogą się spoilery trafić
III sezon "Prison Break" uważam za popelinę po poprzednich sezonach, a nawet gwałt, który zniesmaczyliby T-Baga. Fabuła naciągana jak stringi piętnastolatki na zapaśnika sumo, totalne zmiany w obsadzie: starych sprawdzonych bohaterów zastąpił jeden czarnoskóry, który włada więzieniem (większej głupoty w "Modzie na sukces" nie uświadczysz) i przystojniaczek w modnej koszuli; zaprzepaszczono potencjał T-Baga, który uratował sezon II, dość znacznie odbiegający jakością od pierwszego. Kiedyś pisałem, że przy takich bohaterach to ja nie potrzebuję fabuły. Nie kłamałem. III sezon oglądałem odcinek po odcinku, zniesmaczony, zdruzgotany, ale brnąłem dalej. I wiecie co? Strasznie się z tego powodu cieszę. Twórcy, którzy nie mieli czasu na pisanie scenariusza, bo dniami i nocami liczyli dolary, postarali się i odwalili wspaniały finał. Przypomniał mi on jak świetnie się bawiłem przy oglądaniu dwóch poprzednich serii. Od pierwszej, do ostatniej minuty to stary, dobry "Prison Break". Dzieje się dużo, jest ciekawie, a wszyscy bohaterowie są w swoim żywiole. Michael przestaje bawić się w wodnika i elektryka, a zaczyna robić to co robi najlepiej – wyprzedzać o krok inteligentnych przeciwników.
Świetne zakończenie! Michael 'Mściciel' Scofield z origami i spluwą na siedzeniu pasażera, T-Bag na piedestale, zaskakujący Mahone... Po takim spektaklu chcę wrócić do gry. Jeśli czeka nas czwarty sezon to będzie to powrót do formy. Nie siedzę we wszystkich nowinkach o PB, ale głowę sobie daję uciąć, że oglądalność PB drastycznie spadła. I bardzo dobrze, bo bez tego nikt nie zgotowałby nam takiego finału.
III sezon "Prison Break" uważam za popelinę po poprzednich sezonach, a nawet gwałt, który zniesmaczyliby T-Baga. Fabuła naciągana jak stringi piętnastolatki na zapaśnika sumo, totalne zmiany w obsadzie: starych sprawdzonych bohaterów zastąpił jeden czarnoskóry, który włada więzieniem (większej głupoty w "Modzie na sukces" nie uświadczysz) i przystojniaczek w modnej koszuli; zaprzepaszczono potencjał T-Baga, który uratował sezon II, dość znacznie odbiegający jakością od pierwszego. Kiedyś pisałem, że przy takich bohaterach to ja nie potrzebuję fabuły. Nie kłamałem. III sezon oglądałem odcinek po odcinku, zniesmaczony, zdruzgotany, ale brnąłem dalej. I wiecie co? Strasznie się z tego powodu cieszę. Twórcy, którzy nie mieli czasu na pisanie scenariusza, bo dniami i nocami liczyli dolary, postarali się i odwalili wspaniały finał. Przypomniał mi on jak świetnie się bawiłem przy oglądaniu dwóch poprzednich serii. Od pierwszej, do ostatniej minuty to stary, dobry "Prison Break". Dzieje się dużo, jest ciekawie, a wszyscy bohaterowie są w swoim żywiole. Michael przestaje bawić się w wodnika i elektryka, a zaczyna robić to co robi najlepiej – wyprzedzać o krok inteligentnych przeciwników.
Świetne zakończenie! Michael 'Mściciel' Scofield z origami i spluwą na siedzeniu pasażera, T-Bag na piedestale, zaskakujący Mahone... Po takim spektaklu chcę wrócić do gry. Jeśli czeka nas czwarty sezon to będzie to powrót do formy. Nie siedzę we wszystkich nowinkach o PB, ale głowę sobie daję uciąć, że oglądalność PB drastycznie spadła. I bardzo dobrze, bo bez tego nikt nie zgotowałby nam takiego finału.
Czy sezon III Prison Break skończył się po 13 odcinkach? Jeśli tak, to czy jest to prawdziwy koniec serialu? Jeśli tak, to zabieram się za oglądanie, a jesli to jeszcze nie koniec to chyba sobię odpuszczę oglądanie. 
^Trzeci sezon kończy się po 13 odcinkach.Jeszcze nie wiadomo, czy będzie czwarta seria, ale jest taka możliwość;]
A co do serialu: uwielbiam go! Być może nie jest idealny i posiada wpadki, ale ja jakoś tego nie zauważam ;] Każdy odcinek jest dla mnie tak samo emocjonujący i ciekawy.
UWAGA! SPOILER!
Ostatni odcinek trzeciej serii według mnie świetny.Żądny zemsty Michael w samochodzie, załamany Bellick ,trzymające w napięciu terroryzowanie Sucre'a przez strażników podstępny T-Bag już planujący jak odmienić Sonę, Lincoln i Sofia....I ta muzyka...!
A T-Bag to niezły drań xD Ale aktor, który go gra jest fenomenalny.
A co do serialu: uwielbiam go! Być może nie jest idealny i posiada wpadki, ale ja jakoś tego nie zauważam ;] Każdy odcinek jest dla mnie tak samo emocjonujący i ciekawy.
UWAGA! SPOILER!
Ostatni odcinek trzeciej serii według mnie świetny.Żądny zemsty Michael w samochodzie, załamany Bellick ,trzymające w napięciu terroryzowanie Sucre'a przez strażników podstępny T-Bag już planujący jak odmienić Sonę, Lincoln i Sofia....I ta muzyka...!
A T-Bag to niezły drań xD Ale aktor, który go gra jest fenomenalny.
Tak łatwo to nie maMiodzio pisze:Jeśli tak, to czy jest to prawdziwy koniec serialu?
A sama III seria to niestrawny odrzut scenarzysty amatora, oglądam już tylko na zasadzie, że jak już zacząłem to do końca
[ Dodano: 2008-03-04, 15:38 ]
http://www.film.wp.pl/id,85307,title,Am ... 641181.471
Jak widać czwarta seria będzie na 100%
Pierwszy sezon Prison Breaka był bardzo dobry. Kolejne spadły poniżej poziomu i nie wygląda na to, aby coś się w tej kwestii miało zmienić. Oglądam serial dalej z przyzwyczajenia. Ale nie jestem przekonany czy uda mi się wytrwać.
-
Miszka Kozlov
- Terminator
Pandek pisze:^Trzeci sezon kończy się po 13 odcinkach.Jeszcze nie wiadomo, czy będzie czwarta seria, ale jest taka możliwość;]
Wiadomo, będzie. Kręcą od maja
Azgaroth pisze:A sama III seria to niestrawny odrzut scenarzysty amatora, oglądam już tylko na zasadzie, że jak już zacząłem to do końca
Dokładnie tak jak ja.
Gdyby poprzestali na pierwszym sezonie to każdy by miał dobre wspomnienia po tym serialu. Ja przestałam oglądać po drugiej serii. Miały być 3 sezony, a nie wiadomo po co ciągną to dalej.
Prace nad czwartym sezonem rozpoczęły się pod koniec marca. We wrześniu ma być premiera. Osobiście już się nie mogę doczekać, bo seria trzecia narobiła mi niezłego apetytu. Dużo wątków pozostało nierozwiązanych. Najbardziej czekam na zemstę Scofielda - chłop nikogo jeszcze bezpośrednio nie zabił (bo pośrednio tak), więc ciekaw jestem, czy się przeboleje i zabije tą nieszczęsną Gretchen.
Dodam jeszcze, że Miller i Purcell, czyli Scofield i jego serialowy brat, mają podpisany kontrakt na, uwaga!, siedem sezonów Prison Break. Nie wiem jak dla Was, ale mi ta informacja nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie - niesamowicie wręcz pasuje
Dodam jeszcze, że Miller i Purcell, czyli Scofield i jego serialowy brat, mają podpisany kontrakt na, uwaga!, siedem sezonów Prison Break. Nie wiem jak dla Was, ale mi ta informacja nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie - niesamowicie wręcz pasuje