Skazany na śmierć

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Skazany na śmierć

Post autor: BlackDog »

Polska nazwa serialu - "Skazany na śmierć", nie przypadła mi do gustu, a więc w temacie zamieszczam nazwę oryginalną.

Po pierwszych dwóch odcinkach serialu mam wrażenie, że będzie to coś lepszego od LOSTa. Szczególnie spodobała mi się gra aktorów, chyba jeszcze w żadnym serialu (no może poza "Z Archiwum X") nie widziałem tak dobrych kreacji aktorskich. Dodatkowo, wciągająca fabuła i dobry scenariusz.

To dopiero początek, zobaczymy co będzie dalej...
Ostatnio zmieniony 2007-05-07, 16:28 przez BlackDog, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Re: Skazany na śmierć

Post autor: skiszony »

świetne! świetne!
wszystkie szczegóły przemyślane, 100 zwrotów akcji na minutę, wciągająca i zaskakująca fabuła, charakterystyczni aktorzy i ładna pani doktor ;)

oglądamy! oglądamy!
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

A ja powiem, ze to pierwszy serial jaki oglądam z zainteresowaniem od lat! Prócz Oficerów i Fali zbrodni... polska nazwa też mi sie nie spodobała, wiec używam anglojęzycznej i oryginalnej :-) Ta kczy owak siedziałam z przeproszeniem na kupie gówna przez dwie godziny zastanawiając się co dalej i w serial już sie zakochałam :-D A nerw mnie taki opanował kilka razy podczas emisji, ze herbatkę z melisy musiałam popijać ;-)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Serial bardzo mi się podoba. Cały czas coś się dzieje. Ktoś miał fajny pomysł na scenariusz. Aktualnie jestem juz na dalszych odcinkach ale początek jest najlepszy. Polsat jak to polsat nadał głupi tytuł i jeszcze fatalne tłumaczenie.(chociaż nic nie pobije ich tłumaczenia Piratów z Karibów). Ale przynajmniej się postarali i Prison Breka został dobrze rozreklamowany.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Genialny serial. Z zasady nie oglądam żadnych tasiemców, ale w tym przypadku uczynię wyjątek, gdyż Polsat postarał się o bardzo czas emisji. Trudno było wybrać lepiej, w niedzielny wieczór zawsze znajdzie się kilka chwil.

Serial strasznie trzyma w napięciu, dawno nie oglądałem czegoś, co tak potrafi wciskać w fotel.
Aquariia pisze:Ale przynajmniej się postarali i Prison Breka został dobrze rozreklamowany.
I to mi właśnie doskwiera. Dobrze rozreklamowany film/serial/program = dużo reklam w trakcie emisji. Przy tych pierwszych odcinkach walili z dwururki - reklamy -> polecane filmy i znowu reklamy :diabel2:
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

Serial zapowiada się świetnie. Genialny scenariusz, ciekawi bohaterowie, aktorstwo jak w mało, którym serialu i ciekawa fabuła. Co również ważne "Prison Break" trzyma w napięciu.

Szkoda tylko, że Polsat będzie emitował po jednym odcinku serialu tygodniowo. Już się przyzwyczaiłem, że w telewizji puszczają po dwa odcinki tych popularniejszych seriali.
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Mi też się bardzo 'Prison Break' podoba i nawet do tego stopnia, że gdy dowiedziałam się, że będzie emitowany w Polsacie polecałam go komu tylko się dało :P Szczególnie, że 1 seria jest o wiele lepsza od 2.
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Trzeba przyznać że seriale przeżywają renesans: po znakomitym (może nawet fenomenalnym) LOST kolejny ciekawy tytuł... Zdziwił mnie mimo wszystko ten ruch POLSATu; widocznie jeszcze nie poddali sie TVNowi...
Brawa za kreacje aktorskie i barwność bohaterów... Zastanawia mnie tylko czy Wentworth Miller poradzi sobie z tą życiową rolą: czy scenarzyści postawili na twardego, zawsze wiedzącego co robić macho czy też na bohatera troszeczkę zagubionego wewnętrznie... Myślę ze powinni pójść tym drugim tropem....
O rany widze że powoli zaczynam oglądać tasiemce: albo niewieścieję, albo seriale rzeczywiście są coraz lepsze....
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

A ja jestem ostrożny w ocenie. Raz, że to dopiero trzy odcinki, dwa czytałem wiele negatywnych opinii zwłaszcza o drugim sezonie. A jak dla mnie wcale jakoś nadzwyczajnie sktorzy nie grają.
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

cudooooo !!! :) heh widziałam tylko jeden odcinek i już się zakochałam, nie w aktorze (hehe chociaż nie jest zły) ale w całym filmie, a mianowicie w jego fabule :) juz się nie mogę doczekać jutrzejszego odcinka :) albo nie jejku już dzisiejszego :P ech chłopak będzie miał teraz problem z tym swoim kolegą z celi :P
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Podobno pierwszych 5 odcinków jest zajebiste i można nieźle sie bawić oglądając , a reszta juz cuchnie... Ktoś coś na ten temat wie?
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

A ja od tych wszystkich nowszych emitowanych seriali "odbiłem się" i żadnego nie oglądam. Forma seriali niezbyt za mną przemawia. Wolę by historia była ciekawa, aczkolwiek krótka niż by jej wątki ciągnęły się w nieskończoność.
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

No ja oglądam tylko serial o jakim traktuje ten topic. w sumie to jakby sie zastanowić to w życiu naprawdę mało ich oglądałam... Teraz jednak mam ochotę na odrobinę bycie "nieoryginalnym" ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Rubenos pisze:A ja od tych wszystkich nowszych emitowanych seriali "odbiłem się" i żadnego nie oglądam. Forma seriali niezbyt za mną przemawia.
Stary wielki błąd popełniasz. Ja też unikam seriali z podobnych przyczyn (nie widziałem ani jednego LOSTa), ale to jest kapitalne. Jakiż ja wczoraj niedosyt czułem gdy zaczęły się wyświetlać napisy, żal, że Polsat ograniczył się tylko do jednego odcinka tygodniowo. Ten serial trzyma w napięciu bardziej niż wszystko co dotąd widziałem: mnóstwo zwrotów akcji, świetni bohaterowie, fabuła... Spróbuj, ostatecznie to tylko godzina, zawsze możesz mnie namierzyć jak się nie spodoba ;).
ble
Tyler Durden

Fajne jest to, że większość wyjaśnia się niemal od razu a nie po 5 następnych odcinkach
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Ee, ja juz chyba skończyłam z serialem :-D wczoraj miałam do wyboru poczytać, obejrzeć Prison Break, wybrałam książkę. nie wiem, seriale kurde mnie nie trzymają, a zapowiadało się pięknie :-( chociaż już troche żałuję, bo w szkole sie nasłuchałam, ze dobry odcinek był, chyba w niedzielę kolejną obejrzę :-) Moze ktoś tak po łepkach mi streścić ten odcinek?
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Dusqmad pisze:Stary wielki błąd popełniasz. Ja też unikam seriali z podobnych przyczyn (nie widziałem ani jednego LOSTa), ale to jest kapitalne. Jakiż ja wczoraj niedosyt czułem gdy zaczęły się wyświetlać napisy, żal, że Polsat ograniczył się tylko do jednego odcinka tygodniowo. Ten serial trzyma w napięciu bardziej niż wszystko co dotąd widziałem: mnóstwo zwrotów akcji, świetni bohaterowie, fabuła... Spróbuj, ostatecznie to tylko godzina, zawsze możesz mnie namierzyć jak się nie spodoba ;) .
Powiem ci, że przed emisją jak go reklamowali nawet miałem chęć go obejrzeć. Tyle, że przegapiłem pierwszy odcinek i jakoś niezbyt mi godzina odpowiada. Wolałbym późniejszą. ;) A skoro przegapiłem już te trzy odcinki, to troszkę dziwnie zaczynać oglądać.
Azgaroth
Tyler Durden

Szkoda tylko, że więzienne realnia są tak złagodzone, jakby to był dom wczasowy. :roll:
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Rubenos; rozumiem, też tak mam. Przegapię 10 fimu, czy jeden odcinek serialu i już nie widzę sensu w zasiadaniu przed telewizorem. Musi być od początku do końca bez żadnych dziur w chronologii.

Azgaroth; słuszny zarzut. Prawda jest taka, że główny bohater przy trzecim odcinku nie miałby już takiej pięknej twarzy, a i problemy z siedzeniem mogłyby zaczynać występować. Pomijając to nie przypominam sobie, abym słyszał w serialu jakieś przekleństwa, a jeśli już to śladowe ilości - dziwne, zważając na więzienne realia.
ble
Tyler Durden

No cóż... Za dużo wymagacie :P
Azgaroth
Tyler Durden

Za dużo nie sądze.

Faktycznie nie ma przekleństw, co jest idiotyczne patrząc na miejsce akcji. Do listy zarzutów dołoże jeszcze ciapowatego i nijakiego głównego bohatera i jego braciszka sprawiającego wrażenie półinteligenta. Co mi się wydaje, że z biegiem czasu (i odcinków) lista będzie się wydłużać.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Ten serial jest zarąbisty 8-) ;-) polecam wszystkim!!! Nie wiedziałem, że będzie tak w stanie mnie wciągnąć i dawno nie widziałem tak cudownego filmu;-) fabuła i te zwroty akcji no coś pięknego ;-) przy tym filmie nie ma ani minuty nudy 8-) polecam obie serie do oglądnięcia ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Obawy Azgarotha już tydzień temu zaczynały się przekładać na serial. W piątym odcinku raziła mnie końcówka. Za bardzo namieszano z tą przeprowadzką, przez co zakończenie było niczym happy end. Finał tej przeprowadzki mógłby być początkiem szóstego odcinka - wtedy machina dozowania napięcia działałaby bez zarzutu.
Azgaroth
Tyler Durden

Ale dzisiejszy odcinek muszę przyznać był świetny, ciekawy i brutalny. :)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Popieram, nawet nie wiem czy to nie był najlepszy ze wszystkich dotychczasowych. Dobrze, że dali więcej zboka - to obok Ambrucciego mój ulubiony bohater w filmie. Aktor który go gra bije na głowę pięknisia w roli głównej i całą resztę obsady. Świetną gadkę odnośnie upału puścił do strażnika wskazując na czarnego gościa:
- Ten facet jeszcze dziś rano był biały!
ODPOWIEDZ