Step Up - Taniec zmysłów

yrek
Agent Smith

Step Up - Taniec zmysłów

Post autor: yrek »

Obrazek

Gatunek: Melodramat, Muzyczny
Reżyseria: Anne Fletcher
Scenariusz: Melissa Rosenberg, Duane Adler
Zdjęcia: Michael Seresin
Muzyka: Aaron Zigman
Obsada: Channing Tatum, Jenna Dewan, Drew Sidora, Damaine Radcliff

Główny bohater Tyler w skutek konfliktu z prawem sąd orzeka jako karę prace społeczne w Akademii Muzyki i Tańca. Zjawia się tam jako gniewny outsider z wiadrem i mopem w garści, lecz nie przypadkiem ujawnia swoje talenty taneczne przed Norą, która jest pod wrażeniem popisów street dancera postanawia uczynić go swym partnerem. Oboje zauważają, że podczas treningów i jak i po za nimi zaczyna ich coś łączyć. Dzięki uczuciu Tylera do Nory, chłopak zaczyna wierzyć, że może zmienić swoje życie. (filmweb)

O filmie slyszela chyba wiekszosc z nas. Zdania zapewne byly podzielone dlatego kto nie obejrzal mogl tylko wierzyc na slowo. Film nie grzeszy orginalnoscia. Historia o awansach spolecznych, utalentowanych mlodziencach z nizszych klas jak i przewidywalny scenariusz nie jest niczym nowym. Nie oznacza to ze film jest zly. Mimo wszystko obraz bardzo przyjemny i warty obejrzenia. Produkcja nie ma nic w sobie z filmowych gigantow dajacych do myslenia, zmieniajacych nasze postrzeganie na kino i film. To zupelnie inna półka. Bez patosu, prosty. Ale ze wszystkich powierzchownych filmow ten sie wybija.

Dla tych co nie wiedzieli:
Przed obejrzeniem przygotuj sie na przecietne kino ktore juz znasz a efekt powinien byc pozytywny:)
Ostatnio zmieniony 2007-07-20, 15:01 przez yrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Mela0607
Agent Smith

Re: Step Up - Taniec zmysłów

Post autor: Mela0607 »

Jest dobry, jak sam wspomniałeś przyjemnie się go ogląda, ale bez żadnej rewelacji. Fabuła niczym się nie wyróżnia od innych filmów muzycznych, więc nie ma tutaj czegoś nowego co niemogliśmy zobaczyć wcześniej w podobnych produkcjach, ale za to pieknie się ruszają. Spodobało mi się to, że nie oparli sie tylko na szkole, ale i różnych imprezach na których się pojawili i bosko tańczyli! Jak i przyjemnie słucha się soundtracku z tego oto filmu wykonywanego przez takich wykonawców jak Sean Paul, Drew Sidora, Chamillionaire, Samantha Jade, ale jak sami zauważyliście króluje tutaj hip-hop i r&b; jeśli ktos potrafi poczuć taki klimat to film mu się spodoba...
Inspiration
Mad Max

Post autor: Inspiration »

Niestety ja miło czasu przy tym filmie nie spędziłam. Nie potrafiłam przełknąć tak taniej historyjki i kilku bezsensownych wątków wepchniętych do fabuły na siłę. Channing Tatum wygląda tu i gra jak kloc. 'Step Up' miało być o tańcu, ale było go jak na lekarswtwo. Ćwiczenia to dla mnie nie jest taniec, dla reżysera pewnie tak. Jedyny plus to finał czyli ten cały konkurs. Co do soundtracku to jest dobry, ale nic więcej.
Kelis
Forrest Gump

step up

Post autor: Kelis »

To co napisałeś to może prawda może nie, zależy od punktu widzenia. mi film się podobał. A jezcze bardziej mnie ucieszyło że 29 lutego 2008 będzie premiera drugiej części. Słyszałam że film jest jeszcze bardziej muzyczny i taneczny niż pierwsza część.

[ Dodano: 2008-02-22, 13:49 ]
Zapomniałam powiedzieć: jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej to znalazłam taką stronkę:P
http://www.monolith.pl/stepup2/
gosia.
Jack Sparrow

Post autor: gosia. »

Lubię ten film. Nie należy do kina ambitnego, to po prostu taka przeciętna, amerykańska produkcja, ale jednak lubię wracać do tego filmu, zapewnia niezłą rozrywkę, szczególnie, jak ktoś lubi taniec i muzykę hip hop- r'n'b...Podobał mi się soundtrack, to że był w filmie taniec, no i młodzi, przystojni aktorzy..Jak dla mnie to po prostu taki typowo rozrywkowy film dla młodych. :-P
Mariczanka
Jack Sparrow

Post autor: Mariczanka »

Jedyne co mi się podobało w tym filmie to taniec.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”