Info o filmie:
Reżyseria: Gore Verbinski
Scenariusz: J.H. Wyman
Zdjęcia: Dariusz Wolski
Muzyka: Alan Silvestri
Obsada: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini
Produkcja: USA
Gatunek: Komedia kryminalna
Opis:
Jerry Welbach postanawia zmienić swoje życie i skończyć z gangsterską przeszłością. Niemały udział ma w tym jego dziewczyna, Samantha. Zanim jednak przejdzie na "emeryturę", musi przemycić przez granice pewien zabytkowy pistolet. Nie jest to proste zadanie tym bardziej, że na broni ciąży tajemnicza klątwa... Źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
A co mi tam... Film oglądałam już kilka razy, a teraz znów mogłam zobaczyć w TV, więc jestem świezo po seansie. Jak pierwszy raz oglądałam ten film to spodobał mi się Brad, ale później zwracałam uwagę na treść, która jest zawiła, ale świetna, jak w każdej komedii są zabawne sytuacje, czy też zdarzenia, tutaj działo się to niemal cały czas, jak i śmieszne dialogi pomiędzy Jerry'm, a meksykanami, czy też Sam i Leroy'em, można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć z ich rozmów, które dotyczyły wszystkiego z czym mieli problemy. Jeśli chodzi o reżysera to chyba nie muszę tu dużo pisać skoro wyreżyserował takie filmy jaki "Piraci z Karaibów" wszystkie częsci i "The Ring", albo "Polowanie na mysz" równiez świetna komedia. Ja tam film polecam mozna przyjemnie spędzić czas jak i nieźle się zabawić.