Mexican

Mela0607
Agent Smith

Mexican

Post autor: Mela0607 »

Plakat:
Obrazek
Info o filmie:
Reżyseria: Gore Verbinski
Scenariusz: J.H. Wyman
Zdjęcia: Dariusz Wolski
Muzyka: Alan Silvestri
Obsada: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini
Produkcja: USA
Gatunek: Komedia kryminalna
Opis:
Jerry Welbach postanawia zmienić swoje życie i skończyć z gangsterską przeszłością. Niemały udział ma w tym jego dziewczyna, Samantha. Zanim jednak przejdzie na "emeryturę", musi przemycić przez granice pewien zabytkowy pistolet. Nie jest to proste zadanie tym bardziej, że na broni ciąży tajemnicza klątwa... Źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
A co mi tam... Film oglądałam już kilka razy, a teraz znów mogłam zobaczyć w TV, więc jestem świezo po seansie. Jak pierwszy raz oglądałam ten film to spodobał mi się Brad, ale później zwracałam uwagę na treść, która jest zawiła, ale świetna, jak w każdej komedii są zabawne sytuacje, czy też zdarzenia, tutaj działo się to niemal cały czas, jak i śmieszne dialogi pomiędzy Jerry'm, a meksykanami, czy też Sam i Leroy'em, można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć z ich rozmów, które dotyczyły wszystkiego z czym mieli problemy. Jeśli chodzi o reżysera to chyba nie muszę tu dużo pisać skoro wyreżyserował takie filmy jaki "Piraci z Karaibów" wszystkie częsci i "The Ring", albo "Polowanie na mysz" równiez świetna komedia. Ja tam film polecam mozna przyjemnie spędzić czas jak i nieźle się zabawić.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Re: Mexican

Post autor: Issa »

Ostatnio przy doborze filmu bardziej patrzę na obsadę niż na fabułę. Wiem, że jest to krzywdzące i szufladkowanie, więc postaram się nad tym popracować. W każdym razie, gdy zobaczyłam obok siebie nazwiska Brada i Julii, pomyślałam sobie, że muszę zobaczyć ten film.
Niestety, przeoczyłam początek i zaczęłam oglądać od rozmowy w biurze szefa. Mam nadzieję, że niewiele przeoczyłam. Fabuła rzeczywiście jest trochę zagmatwana i, prawdę mówiąc, niewiele teraz czaję... Mam więc powód, by obejrzeć ten film jeszcze raz. Zabawę miałam dobrą, dosyć często podśmiewałam się. Film jest ciekawy, z dużą dawką humoru jak na komedię przystało i zapewnia świetną rozrywkę. Cudownie było się zrelaksować przy tym filmie. Chociaż jakoś bardzo mnie nie zachwycił, to polecam dla poprawienia sobie humoru i nacieszenia oka Bradem Pittem 8-)
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

Issa pisze:Ostatnio przy doborze filmu bardziej patrzę na obsadę niż na fabułę. Wiem, że jest to krzywdzące i szufladkowanie, więc postaram się nad tym popracować.
Nie na temat, ale co tam. Większość osób tak robi, nie ma sensu się tym przejmować.
Awatar użytkownika
blek
Mad Max

Post autor: blek »

Trafiłam na niego przypadkiem wczoraj i obejrzałam po raz drugi. Film całkiem ciekawy, zagmatwana fabuła tak jak mówicie. Podobały mi się te wstawki z historią dotyczącą rewolweru, no i dialogi były zabawne, 'el wozo' haha ;D Na pewno nie mój ulubiony ale z typu tych, które lubię obejrzeć. No i dzięki niemu się kiedyś do Brada Pitta przekonałam ;p
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Taka przyjemna komedyjka. Wciągnęła mnie fabuła do tego stopnia, że mimo iż zasypiałąm już w fotelu, to wytrwałam do końca. I nie żałuję. Oczywiście dobry Brad Pitt (i jakiś taki przystojny...? ;) ) i Julia Roberts, chociaż ona mi się nie za bardzo podobała. Ale jest to kolejna aktorka, której nie lubię. Zaczynam myśleć, że mam więcej aktorów na czarnej liście, niż tych ulubionych ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komedia”