Pytania

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Pytania

Post autor: Dusqmad »

W tym temacie możemy zadawać jakieś pytania, na które odpowiedzi poszukujemy.

Jak pobrać całą stronę internetową? Potrzebuję kilka zapisać i na spokojnie przeglądnąć na swoim komputerze. Nie chodzi mi o jeden plik z konkretnymi informacjami, tylko całość.

Z góry dziękuję jeśli ktokolwiek będzie mi mógł pomóc.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Re: Pytania

Post autor: KhAn »

Michał a ty chcesz pobrać całą stronę z neta a nie jest twoja? Jeżeli tak to nie wiem czy da się tak zrobić. Jeżeli nie oto chodzi to wytłumacz bardziej co konkretnie byś chciał a postaram Ci pomóc.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

KhAn pisze:Michał a ty chcesz pobrać całą stronę z neta a nie jest twoja?
Dokładnie.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

To coś takiego jest niemożliwe, przynajmniej ja nie słyszałem o czymś takim a troche zajmowałem się językiem html. Jedyne co można zrobić to zobaczyć na źródło strony ale nawet jakbyś przekopiował wszystko to co tam jest i wkleił do notatnika to i tak Ci nie pomoże bo nie będziesz miał wogóle layoutu ani żadnej grafiki no chyba, że będziesz pokolei ściągał. A że tak spytam do czego Ci jest to potrzebne?? Coś chcesz się nauczyć, dowiedzieć czy tylko tak popatrzeć? Bo jak coś chcesz się dowiedzieć albo coś cię zainteresowało to napisz na forum albo na gg do mnie to postaram Ci pomóc w tym i wytłumaczyć jak będe w stanie. Zależy co będziesz chciał no chyba, że masz jakieś inne intencje w tym :-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

KhAn pisze:A że tak spytam do czego Ci jest to potrzebne?? Coś chcesz się nauczyć, dowiedzieć czy tylko tak popatrzeć?
Poczytać, jako że nie dysponuje dostępem do Internetu w swoim komputerze.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

No to jak chcesz sie nauczyć i poczytać html to czemu nie ściągniesz jakiś kursów na kompa?? Na internecie dużo jest tego. Ciężko będzie Ci nauczyć się html na patrzeniu w same znaki z notatnika bo wiele stron jest robionych w html i php jednocześnie i to utrudnia sprawę.
Tutaj masz 2 stronki, które polecam:
Helion
boo.pl
Wrzuć sobie to w worda i nagraj na dyskietke i będziesz miał do poczytania w domu troche :-) A jeżeli potrzebujesz coś konkretnego to pisz to znajdę i jak sam będe wiedział to pomogę.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Mi nie o to chodzi - po prostu chcę sobie poczytać na swoim kompie zawartość strony (artykuły itd) i szukam bardziej wydajnego sposobu na pobieranie, niż bawienie się w zapisywanie kilkunastu podstron.
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

http://www.download.net.pl/c53/Pobieranie-stron-WWW/

Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale na podanej stronie masz programy, które służą do zapisywania całych stron internetowych, a potem do przeglądania ich w trybie offline. Website Extractor jest przyjazny w obsłudze, ale niestety to wersja tylko Shareware. ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Dziękuję, o to chodziło.

Teleporta nawet znalazłem na jakiejś płytce pełną wersję, pozostaje jeszcze rozgryźć obsługę :)
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

No to teraz kapiszi oco chodzi :-P i znalazłem dla Ciebie taki program ;-) Już Ci tłumacze wszystko co i jak:
1. Ściągnij program z tej stronki Teleport Pro
2. Następnie zainstaluj na kompie :-P
3. Później wchodzisz w niego i wchodzisz w menu górnym w "Project" i dalej w "New Starting Adress".
4. Następnie w URL wpisujesz cały adres czyli np. http://www.filmowo.net i dajesz ok.
5. Następnie poniżej klikasz w niebieską strzałkę i powinno Ci się wszystko ściągać (nawet osobny folder ze zdjęciami się robi) a wcześniej poprosi Cię gdzie na dysku to zapisać.

Dziekuje :-P

W razie czego pisz to pomogę jakbyś czegoś nie wiedział ;-)

[ Dodano: 2007-06-08, 17:04 ]
Hehe widzę, że ktoś mnie uprzedził :-P ale ja wytłumaczyłem co i jak :-D :-D powodzenia Michał ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Dziękuję za wyjaśnienie, ale mam jeden problem. Zrobiłem wszystko co należy, a po kliknięciu na strzałkę wyskakuje:
Project Completed. No files were read during the session.
Dalej ów program prawi mi, że może wpisałem zły adres, albo jest jakiś problem z połączeniem. Plik, w którym wszystko zapisałem ma 4KB.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

A co to za strona?? Podaj mi ją i zobacze jak mi się zapisze to Ci wyśle na poczte ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

doors.eu.org - nie musisz pobierać, zobacz tylko jak jest z tym przypadkiem i opisz jak ściągnać. Ta wiedza mi się jeszcze przyda ;)
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

W URL wpisz http://www.doors.eu.org :-) tak wpisywałeś?:> bo ja tak wpisałem i od kopa mi poszło wszystko :-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Tak wpisałem i wyskoczył mi wypomniany komunikat...
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

To nie wiem czemu się tak stało mi normalnie wszystko pobrało bez żadnego kłopou. Jeżeli chcesz to mogę to pobrać i Ci przesłać na maila :-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Nie, dziękuję :). Sam muszę do tego dojść, ta wiedza przyda mi się na przyszłość.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Jak coś to już przesłałem tak na zapas :-P jednak nie musisz z tego korzystać :-P pogrzeb trochę w tym. Nie wiem czemu Ci nie działa jak miw szystko elegancko chodzi ale napewno dojdziesz do tego co się dzieje :-) Powodzenia ;-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Bardzo dziękuję :) Jest jeden mankament - otwiera linki tylko ze strony głównej, bym zobaczył zawartość tych z podstron muszę się już łączyć z siecią.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Aha :-D no to lipa jak cholera sie robi :-/ bo teraz to już nie wiem co począć. Przerąbane to jest jak się stałego neta nie ma bo wtedy trzeba szukać i kombinowac a można dużo prościej jak jest :-)
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Moje pytanie to zarazem prosba.
http://www.youtube.com/watch?v=mLOvmTouFKs
Jakie filmy zawarte sa w tym teledysku?
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

No to jedziemy:
Edward Nożycoręki
Ja cię kocham, a ty śpisz
Szkoła uwodzenia
Duma i uprzedzenie
Orbitowanie bez cukru (chyba)
Co gryzie Gilberta Grape'a
Forrest Gump
Moulin Rouge
Dzień Świstaka
Romeo i Julia
Amelia (nie widziałam ale na Amelię to wygląda)
i chyba śmigła tam z jedna scena ze Stowarzyszenia umarłych poetów ale tego to już nie jestem pewna .

Więcej nie wiem
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Tak, "Amelia" na pewno, dużo fragmentów.

Poza tym:

1 min. 06 sek. Moim zdaniem to "Dziennik Bridget Jones"

1 min. 38 sek., na 80% to mi wygląda na "Million Dollar Hotel". Ta w szarej sukni to chyba Milla Jovovich?

2 min. 50 sek. Harry Potter, tylko który? Trochę poszukałam i wygląda na "Czarę ognia".

Jest też Tom Cruise, tylko skąd? Nie kojarzę.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Ja wsumie wyczaiłem tak jeszcze Edwarda Nozycorękiego. I nie wiem czemu ale wydaje mi się, że jest tam cos z Forest Gump.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Podziekowania od znajomego. Przekazalem mu wszyskie wasze propozycje:)
ODPOWIEDZ