Przeczucie

Mela0607
Agent Smith

Przeczucie

Post autor: Mela0607 »

Plakat:
Obrazek
Info o Filmie:
Reżyseria: Mennan Yapo
Scenariusz: Bill Kelly
Zdjęcia Torsten: Lippstock
Produkcja: USA
Gatunek: Dramat, Thriller, Fantasy
Obsada: Sandra Bullock, Julian McMahon
Opis:
Linda traci męża w wypadku samochodowym. Jest w szoku, ale w jeszcze większą psychozę wpada, kiedy następnego dnia jej mąż pojawia się w domu cały i zdrowy. Kobieta podejrzewa, że wcześniej doznała jakiegoś złudzenia. Zaczyna ją prześladować upiorne przeczucie, że tragedia, która była jej wizją, nastąpi naprawdę. Za wszelką cenę stara się, by nie doszła ona do skutku.
Moja Opinia:
Osobiście mi się film bardzo podobał mimo tych negatywnych uwag na jego temat... z jednej strony wydaje nam się, ze wszystko dzieje się w realu, a zaś z drugiej mamy odczucia iż ta cała sytuacja w filmie jest niemożliwa i zbytnio przesadzona... Nie jest to film psychologiczny tak też nie moze być dla ludzi inteligentnych tylko dla przeciętnego człowieka... reżyser pewnie chciał uchwycić film, który wydaje się być trudny, jednakże taki nie jest... wystarczy tylko chwilę nad nim pomyśleć i się skupić... osoby, które nie doceniają tego filmu chyba nie potrafią się nad nim bliżej zastanowić i zacząć go interpretować, a nie od razu mówić, że jest beznadziejny czy nudny... Co do obsady to muszę przyznać, że Sandra mnie tu mile zaskoczyła, znamy ją w szczególności z komedii, a tutaj dała naprawdę rewelacyjny popis... jeśli chodzi o jej filmowego męża Julian'a McMohan to nie mogę o nim dużo powiedzieć, ponieważ po "Fantastycznej czwórce" nie widziałam z nim innego filmu, ale był całkiem niezły...
Moja Ocena: 8/10
ble
Tyler Durden

Re: Przeczucie

Post autor: ble »

Hm. Ot taki film do obejrzenia. Faktycznie, z pozoru wydaje się być jakiś trudny i skomplikowany, ale jak dobrze Mela powiedziała, trzeba troszęczkę pomyśleć. Właściwie to końcówka była trochę bez sensu, ale całość ok. No i Peter Stormare jako psychiatra... :-D

A swoją drogą to okropne, dążyć do czegoś, by się nie wydarzyło, a w rezultacie te wszystkie nasze kroki prowadzą właśnie do tego.
Awatar użytkownika
Dolly
Mad Max

Post autor: Dolly »

Dla mnie, to film ciekawy, rzeczywiście wydaje się skomplikowany a wcale taki nie jest... ot film psychologiczny... nawet fajny i wciągający. Zaskakujący. Pozytywnie. MYślę, że mimo wszytstko jest on i dla ludzi inteligentnych i tych przeciętniejszych... interesująca fabuła, niebanalny pomysł. Tak, to jeden z trudniejszych filmów psychologicznych. BYłam na nim w kinie i bardzo mi się spodobał. MOmentami nawet przechodziły mnie lekki dreszcze... to wielki plus. No i niezastąpiona Sandra Bullock. POlecam, naprawdę ambitny film. Wielu się ze mną nie zgodzi, jednak to moje osobiste zdanie, do którego mam prawo. ocena 5 -
AmciuPamciu
Forrest Gump

Post autor: AmciuPamciu »

Zawsze myliłam Sandrę Bullock z Julią Roberts ale po oglądnięciu tego filmu chyba już mi sie to nie zdarzy. Trafiłam na niego przez zupełny przypadek ze zdecydowanie sceptycznym nastawieniem. Jednak zostałam mile zaskoczona. Nie nazwałabym go psychologicznym. Po prostu był trochę skomplikowany. I nader wszystko nie rozumiem tytułu. Uważam że najlepszym aspektem tego filu jest Sandra. Naprawdę pokazała się z tej lepszej strony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”