Wygląda na to że między Kate a Sawyerem zaczyna się coś budzić...
1x08 Confidence Man
1x08 Confidence Man
Zdecydowanie najlepszy odcinek! Świetne retrospekcje, ukazały geniusz naszego monopolisty. Świetne były te teksty Sawyera, np podczas tortur "Nie przestawaj. Przynajmniej oczyściłem sobie zatoki" Żeby w takiej chwili gadać takie rzeczy xD, albo Jack mówi -Wstawaj!, a on mu odpowiada - "Chcesz sprawdzić kto jest wyższy" ... facet jest rozbrajający xD. Locke całkiem porządnie się tłumaczył, gdy Sayid się go spytał co robił w sobotę o 19
. Wygląda na to że mój strzał nie trafił 
Re: 1x08 Confidence Man
Mam do was dużą prośbę. Jeżeli ktoś z Was ma ten odcinek na dysku (najlepiej nie w wersji z AXN), byłbym bardzo wdzięczny za wykonanie drobnej czynności
Potrzebuje screena z momentu od 12:10 do 12:23. Chodzi głównie o tę scenę i moment, w którym na ekranie widzimy dwie twarze - Sawyera i Kate. A po co mi to? Od jakichś dwóch lat rysuję i ta scena mi się spodobała i pomyślałem, że w sam raz pasuje na rysunek.
Z góry wielkie dzięki
Z góry wielkie dzięki
Dzisiaj trochę się działo, odcinek głównie o naszym Sawyerze, który oczywiście nie powie, że nie ma leków tylko twardziel przeszedł tortury
, trochę 'wykorzystał' Kate, i to jak Sayid wbił mu nuż w tętnice
straszne, ale inni myśleli, że Shannon się udusi, atak astmy teraz zobaczyłem, że to coś strasznego, człowiek nie może wziąć oddechu
ale nasz doktorek
i Sun uratowały ją
, z retrospekcji można wnioskować, że Sawyer był takim trochę kombinatorem
, co do listu na początku odcinka myślimy, że ktoś napisał do niego, że zabił jego rodziców, a na końcu dowiadujemy się, że to on sam napisał go i stał się człowieka którego ścigał, jeszcze do końca nie wiemy kto uderzył Sayida tym kijem czy czymś
, może Locke, a może nasz bohater, na samym końcu Sayid opuszcza plaże, bo złamał przysięgę,ciekawe co go spodka w tej wędrówce.
Po tym odcinku Sawyer stał się bardzo intrygującym bohaterem. Gdy wydaje się, że go rozgryźliśmy i potrafimy go przewidzieć - informacja o tym, że to nie on jest autorem listu sprawia, że całe nasze wyobrażenia o tej postaci legą w gruzach i kryje ona dużo więcej tajemnic niż się zdawało. No i mamy wstęp do kolejnego odcinka o przeszłości Sayida.
- weird0ther
- Darth Vader
Odcinek ukazujący, jak bezradność i brak alternatywy rządzi ludźmi, wywołując w nich prymitywne zachowania i odczucia, a raczej ich brak, kiedy nikt nie miał nic przeciwko, by przywiązać Sawyera i torturować go, by wyciągnąć ważne informacje ... Dowiedzieliśmy się nie co więcej o tym skomplikowanym facecie, co nim kieruje, dlaczego chce by inni go nienawidzili. Krzywda i nienawiść zatruła jego życie, przez co staje się wyjątkowo poharataną postacią
Końcówka usiłująca po raz kolejny i na siłę wyciskać łzy... Postacie ukazane w swoich własnych życiowych ciosach i Said, który chyba jako jedyny jeszcze trzeźwo myśli .