Co się stało z Claire?

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Morgoth
Nosferatu

Co się stało z Claire?

Post autor: Morgoth »

Wszyscy to z pewnością widzieliśmy. Claire była w chatce Jacoba i nie zachowywała się jak osoba normalna (czy żywa), osobiście miałem wrażenie że widzę jej ducha, bez zmartwień, po śmierci. Moim zdaniem Christian nie byłby w stanie niczego zrobić swojej córce, jak wiemy Jacob, Christian, Potwór, to wszystko ma ze sobą jakiś związek. Myślę, że Dym w jakiś sposób pozbawił ją życia (inaczej niż Eko, tzn. nie tak brutalnie), przyjmując że istnienie tych wszystkich osób, które rzeczywiście nie mogły się znajdować tam gdzie je widzieliśmy (jak np Walt) przypuszczam że Potwór wszedł w ciało Claire i albo zaabsorbował jej duszę, aby móc się pokazywać w jej postaci, albo przejął nad nią kontrolę(co jest dla mnie mniej prawdopodobne :P).

A wy jak myślicie, co się stało z Claire, po tym jak "zabrał" ją jej ojciec?
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Re: Co się stało z Claire?

Post autor: laska_sw »

Może wcale nie umarła. Może ojciec jej wszystko powiedział i chciała zostać na wyspie bo nic by nie robiła w normalnym życiu. Ale zostaje jedna rzecz - dlaczego zostawiła Aarona?!
Morgoth
Nosferatu

co do jednej rzeczy jestem pewny: cokolwiek by jej ojciec nie powiedział, matka swego dziecka nie zostawi samego w dżungli ("ojciec[matka też :P] zrobi wszystko dla swojego dziecka". Co do tego żyje/ nie żyje, jej zachowanie w chatce było conajmniej dziwne, zachowywała się jakby nic się nie wydarzyło, to jej "Hi John" brzmiało jakby byli przyjaciólmi z przedszkola, a nie ocalałymi katastrofę lotniczą rozbitkowie. Jej zachowanie wygląda jakby była po niezłej dawce narkotyku ^^ takie nieobecne
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Post autor: laska_sw »

albo musiała zostać na wyspie bo takie jest jej przeznaczenie i musiała zostawić dziecko. a może ma być żoną Jackoba??? :D
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

dla mnie to trochę skomplikowane. w chatce Claire była spokojna, "robiła" co kazał jej ojciec.
ale w śnie Kate nie pozwoliła jej zabrać Aarona z powrotem na wyspę. może to był tylko sen, ale w Lost sny się sprawdzają ;-)
Morgoth
Nosferatu

(Co do tego snu, jest to najstraszniejszy sen jaki mogę sobie wyobrazić... zawału bym dostał :D)
Sny... tutaj nie są to sny, to są proroctwa ;)
Żona Jacoba... jak dla mnie jest to niedorzeczne xD
Ale jej zachowanie, podczas proroctwa podczas snu Kate... Wygląda na to że Aaron ze względu na miejsce gdzie się urodził byłby... niezwykły. Mieliśmy dużo przykładów takich dzieci (Walt, John). Może Aaron miałby jakiś niekorzystny wpływ na Wyspę, może dokonałby jakichś olbrzymich zmian... kto wie... Ale wygląda na to że "proroctwo" "jasnowidza" u którego była w retrospekcjach się sprawdza : "Ona nie może go wychowywać"
.pasztecik.
Tyler Durden

Post autor: .pasztecik. »

Tematu Claire nie poruszę, bo tak czytam wasze posty i głupieję :-D Ale co do Aarona i snu Kate mogę się wypowiedzieć. Claire wyglądała w nim na nieźle przestraszoną. Bała się o Aarona jakby miało mu grozić niebezpieczeństwo na wyspie, a nie jakby miał je sam Aaron spowodować.
Morgoth
Nosferatu

.pasztecik. pisze:Bała się o Aarona jakby miało mu grozić niebezpieczeństwo na wyspie,
racja, przecież Bentham mówił Jackowi (i innym pewnie też) że na Wyspie działy (i pewnie nadal dzieją) się złe rzeczy, może właśnie o tym mówiła Claire^^
Menvalor
Tyler Durden

Post autor: Menvalor »

Moim zdaniem Claire nie żyje.Mogła zginąć wtedy gdy ludzie Keamego wysadzili jej chatę , później była jakaś taka ogłupiała i w ogóle , tak samo jak później ciągle Miles się w nią wpatrywał a przecież mógł porozumiewać się z duchami itd. no i na końcu te jej tajemnicze zniknięcie i odnalezienie jej przez Locke'a w chatce Jacoba... jak dla mnie to wystarczające argumenty aby sądzić ,że Claire nie żyje :-/ :-P
.pasztecik.
Tyler Durden

A Sawyer rozmawiał z duchem? Czy już wtedy była Dymem/Jacobem (!)
Morgoth
Nosferatu

co do tego ze przeżyła wybuch chatki to jestem przekonany że przeżyła, nie mamy żadnych dowodów na to że duchy mają jakiś fizyczny wpływ na otoczenie (Jacob to coś innego... :D... Czarny Dym jak żonglował panem Eko... to też nie jest duch chyba xD), tak czy siak, jeszcze wtedy raczej żyła, może pokażą później jak zginęła... chyba że żyje... to by była inna sprawa... a Jacob by był dealerem narkotyków... xD
Yashimo
Jack Sparrow

Post autor: Yashimo »

Według mnie żyje ale jest w stanie takim jak Walt, Christian Shepard, czy choćby braciszek murzynka Eko.
Menvalor
Tyler Durden

Post autor: Menvalor »

Yashimo pisze:Według mnie żyje ale jest w stanie takim jak Walt, Christian Shepard, czy choćby braciszek murzynka Eko.
Hehe skoro byłaby w takim stanie jak papa Christian :-D i Yeemi to była by raczej martwa ^^ to ,że jest być może duchem wcale nie znaczy ,że jej inni nie mogą widzieć czy dotykać bo w tym serialu wszystko jest możliwe ;-)
.pasztecik.
Tyler Durden

Menvalor, racja. Choć dla mnie to maleńkie przegięcie by było.
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

Nie mam pojęcia co się z nią stało ale myślę, że jednak nie żyje tylko nie wiem w jaki sposób umarła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teorie”