Hobbit
Hobbit
Zdecydowanie najlepsza książka jaką czytałem, dzieję się tam od bodajże 3 rozdziału aż do końca... w ogóle nie wiem jak wymyślono takie coś na wydarzenia przed LOTRem, historyjka Gandalfa Bilba i krasnoludków jest tak wciągająca że gdy już złapiesz się za tą książkę to jej nie odłożysz.
- MarQuess_Axel93
- Indiana Jones
Re: Hobbit
Nie czytałem ale słyszałem ze jest świetna . Jak bylem w Barcelonie to mój kuzynek ciągle to czytał czy to w metrze czy samolocie ale czytał .Opowiadał mi co to nie ten główny bohater ale tak mnie to nie interesowało . xD
Ja przeczytałem 1/3 taj książki i musiałem oddać kumplowi.
Podobała mi się nawet.
Wciągająca fabuła.
Podobała mi się nawet.
Wciągająca fabuła.
w większości bibliotek powinna być możliwość wypożyczenia tej książki skoro nawet w mojej szkolnej jest o.O a fabuła... dosłownie jest bardzo wciągająca, nudnych rozdziałów jest koło 3/4 na koło 20, w tym pod koniec książki... miód dla wyobraźni... mikobro zachęcam ci ę żebyś poszperał po miejskich bibliotekach 
Hobbit, dość ciekawa książka. Przeczytałem ją dawno temu. Może znowu zaczne ją czytać tak dla przypomnienia.
Hobbit to bardzo fajna ksiazka jak juz sie wczytacie to przeczytacie ja w jakies dwa dni.
Podobala mi sie koncowa bitwa Krasnoludy Ludzie Elfy VS Gobliny i Wargowie albo jak byli w podziemiu dla goblinow czy tam trollow to tam wlasnie Bilbo znalazl pierscien moglbym tak jeszcze wymieniac no ale chyba nie opowiem tu calej ksiazki
Podobala mi sie koncowa bitwa Krasnoludy Ludzie Elfy VS Gobliny i Wargowie albo jak byli w podziemiu dla goblinow czy tam trollow to tam wlasnie Bilbo znalazl pierscien moglbym tak jeszcze wymieniac no ale chyba nie opowiem tu calej ksiazki
"Bitwa Pięciu Armii" była dla mnie także najciekawszym momentem... Był to punkt kulminacyjny (co prawda to nie dramat, ale...
) tej książki, gdzie całe napięcie się skumulowało i na ostatnim wyrazie rozdziału całe się rozładowało. Akcja z trolami i podmianą głosu także była bardzo ciekawa... i fajna
Umieszczono ją nawet we Władcy Pierścieni" Drużyna Pierścienia, gdy podczas urodzin Bilbo opowiadał dzieciom historię 
Bardzo fajny element był z tym smokiem i rozmowami z nim^^ Dobrze że Sauron się wtedy nie przebudził, bo jakby się do Ereboru wbiło 9 Nazguli...
Bardzo fajny element był z tym smokiem i rozmowami z nim^^ Dobrze że Sauron się wtedy nie przebudził, bo jakby się do Ereboru wbiło 9 Nazguli...
Przeczytałem to w 6 klasie podstawówki po "Władcy Pierścieni" i to był błąd. Po Trylogii Tolkiena "Hobbit" nie zrobił na mnie większego wrażania. Ale książkę oceniam pozytywnie: WP dla młodszych czytelników. Dobra pozycja na początki czytania.