Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
afghan
Forrest Gump

Dawno temu na Polsacie...

Post autor: afghan »

Witam,
bez zbędnych wstępów że ciężko, trudno, nie wiem...
proszę Was o pomoc co do:
Film leciał na (uwaga) Polsacie około roku 1993, zaraz po uruchomieniu stacji. Trudno konkretnie przedstawic fabułę, nie jest to klasyczne kino akcji, jakim później Polsat karmił swych widzów. Produkcja amerykańska, może jakieś lata 70, przewija się motyw policji, a może szeryfa - kobieta/mężczyzna? jeżdżących oznakowanym radiowozem/krążownikiem, po jakiejś mieścinie, odwiedzając mieszkańców. Ludzie występujący, żyją w swoim wyizolowanych świecie, specyficzna atmosfera niedopuszczania nikogo z zewnątrz, ich akceptacji. Zdjęcia głównie w niskim kluczu, stłumione barwy. Pamiętam że film puszczano wielokrotnie, zaczynał się o 20:00 i z różnym powodzeniem trwał do końca, albo do 21:00 kiedy to pojawiał się serwis informocyjny, poczym do filmu wracano, bądź też nie. Taki był wówczas Polsat, a kiedy tematem rozmów towarzyskich, stawała się owa nowa stacja telewizyjna, o tym filmie mówiono; "Łojezuu, co to za makabra", "Ale o co tam chodzi", "Boże znowu to puścili, o tym sieryfie"...
Co by nie mówiono, dla mnie film zasłużył na uwagę, bo był inny, a dla kogoś kto miał wówczas 12 lat, było to ważne :)
Drugi film (a już tak za jednym zamachem), również Polsat, leciał często w roku 1995, może jeszcze 1996, tematem zdaje się było coś o wampirach (ALE NIE "Straceni Chłopcy"!!!).
W jednej ze scen unosi się pierze nad łóżkiem, podmuch wiatru wiruje zasłonami, występuje kobieta (ładna), może czarne włosy. W filmie w niektórych scenach chodzi mężczyzna po ciemnych ulicach. Zwiastun mówił coś "czy wampiry potrafią kochać". I oczywiście film często przerywano reklamami. Reklama piwa "EB" (noc, tramwaj, ktoś wchodzi do knajpy pod szyldem "EB"), kojarzyła się często z tym filmem, o którym napisałem.
Szukałem wszędzie, YT, w archiwalnych ramówkach, "co to ktoś zamieścił" akurat tego nie było, zatem umieszczam swe zapytanie TU, i dzięki za wskazówki, nawet te na 50%
cheetos11
Forrest Gump

Pomocy!

Post autor: cheetos11 »

Witam,szukam filmu: Byl emitowany pare lat temu w TVP o facecie niepelnosprawnym bodajze,ktory wozil wozkiem.zlom,akcja dziala sie najpierw w miescie mial chyba malutkie dziecko,ktorym sie zajmowal ,wiem,ze jakis facet z nimi mieszkal. To smutny Polski film,glownym aktorem byl ten co co w filmie "wszyscy jestesmy Chrystusami" gral epizod w izbie wytrzezwien gdzie powiedzial do typa tego alkoholika by sie zamknal gdy wolal synu pomocy. Pamietam,ze pozniej na wies pojechal i ze wzgledu na dziecko jakas rodzina ich przygarnela,pozniej na koniec jakies auto po nich przyjechalo.. Wiem,ze smutny film. Prosze o tytul

[ Dodano: 2012-11-26, 00:45 ]
Dodam tylko,ze mial.jakies klopoty ktos go/ich pobil.. Za ewent bledy przepraszam,pisze z telefonu.
takkk
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: takkk »

Witam, poszukuje filmu. Jest oparty na faktach. 2 przyjaciółki, jedna z nich czatowala z pewnym mezczyzna, gdy sie z nim spotkala - urpowadzil ja. Jej przyjaciolka jej szukala, kiedy siedziala przy moscie i czytala pamietnik czy nagrywala sie, tez zostala uprowadzona przez tego mezczyzne. Trzymano je w lochach, gwalcono, jedna poswiartowal i wrzucil do beczki. Drugiej kazal wejsc do beczki, wtedy ja wypusci do domu. Zamknal beczke i zakopal. Do teraz nie znaleziono beczki. Mezczyzna wszystko nagrywal, jednak tak, ze nikt nie moze dojsc gdzie skad kiedy filmowal, jego tez nie widac. Kasete wrzucil do kubla 50km od miejsca uprowadzenia. Policja ja odnalazla.
Wie ktos moze jaki byl tytul tego filmu ? BARDZO MI NA TYM ZALEZY :>
kancik
Forrest Gump

Szukam filmu mam screenshoty

Post autor: kancik »

Szukam filmu mam screenshoty

Oglądałem pewien program o premierach i w czołówce jest jeden film który pamiętam z trailera, zrobiłem screenshot które można znaleźć pod adresem:
http://imageshack.us/photo/my-images/62/film1d.png/

Z tego co widziałem film zapowiada sie dobrze ale nie pamiętam tytułu :D
Prosze po pomoc i dziekuję!
kaskaav
Forrest Gump

Post autor: kaskaav »

Oglądałam kiedys taki film i nie pamietam tytułu a bardzo mi sie podobał.
jest to film o chłopaku który brał jakis srodek narkotyk to chyba był po którym stawał sie inny zabijał ludzi byłł odważniejszy nawet wydawał sie przystojeniejszy. nagrywał sie codziennie gdy bral ten narkotyk. mial dziewczyne która do niego przyszła akurat w momecie jak dobijal swoja ofiare w łazience . na koncu sie zabil bo nie chciał zabic swojej dziewczyny bo po narkotyku nie mial nad soba kontroli,,,

Znacie ??????? [color=aca899][/color]

zgwałcil tez córke swojej nauczycielki najpierw ja uwiódł kupujac jej piwo bo ona byla niepelnoletnia..
savage
Forrest Gump

co to za film

Post autor: savage »

Pamietam treść,ale nie mogę za nic przypomnieć sobie tytułu filmu,prosze o pomoc.
Film opowiada o próbie zabójstwa na prezydenta Kenediego we śnie.
Pamietam że było labolatorium w którym przeprowadzono badania nad snem,i udowodniono że jeżeli kogoś się zabije we snie , ten ktoś umiera na prawdę.Pamietam imie aktora filmowego Alex Tores,ftóry miał wniknąc w sen prezydenta Kenediego i go zabić.Są tam przedstawione inne próby wniknięcia do czyjegos snu.
Prosze o pomoc,moze ktos wie jaki to film,chetnie bym go sobie jeszcze raz obejżał.
savage.
bartekpete
Forrest Gump

Post autor: bartekpete »

witam poszukuję tytułu filmu gatunek jest akcja|sensacyjny i na początek jest strażak i on ma syna, ginie w pożarze i syn jest już dorosły. Podczas jednej nocy dzięki zorzy polarnej ten syn łączy się z swoim tatą dzięki starej krótkofalówce a ten tata jest w przeszłości kiedy ten syn jeszcze jest mały i razem przez ten sprzęt próbują rozwikłać zagadkę zabójstw dziewczyn i później syn traci łączność z ojcem ponieważ znika zorza polarna, ale pod koniec temu synowi udaje się znaleźć morderce i ten syn zabija go a jego tata tak jakby odradza się w czasie kiedy syn jest starszy koło 30 lat.

Z góry dziękuję za pomoc :)
Zaar
Vincent Vega

Re: Pomocy!

Post autor: Zaar »

cheetos11 pisze:Witam,szukam filmu: Byl emitowany pare lat temu w TVP o facecie niepelnosprawnym bodajze,ktory wozil wozkiem.zlom,akcja dziala sie najpierw w miescie mial chyba malutkie dziecko,ktorym sie zajmowal ,wiem,ze jakis facet z nimi mieszkal. To smutny Polski film,glownym aktorem byl ten co co w filmie "wszyscy jestesmy Chrystusami" gral epizod w izbie wytrzezwien gdzie powiedzial do typa tego alkoholika by sie zamknal gdy wolal synu pomocy. Pamietam,ze pozniej na wies pojechal i ze wzgledu na dziecko jakas rodzina ich przygarnela,pozniej na koniec jakies auto po nich przyjechalo.. Wiem,ze smutny film. Prosze o tytul

[ Dodano: 2012-11-26, 00:45 ]
Dodam tylko,ze mial.jakies klopoty ktos go/ich pobil.. Za ewent bledy przepraszam,pisze z telefonu.

To może być film "Edi"
shardival
Forrest Gump

Post autor: shardival »

Witam :)

Od jakiegoś czasu szukam pewnego starego, czarno-białego, japońskiego filmu.

Z tego co pamiętam - a są to urywki, bo oglądałem go "nielegalnie" jak byłem mały - był sobie młody mężczyzna, któremu jakiś facet w średnim wieku zgwałcił ojca. Tamten w akcie zemsty znajduje go - i podsyła do niego różne osoby, którym na ciele wymalowywał jakieś sentencje (wiersze?). Na sam koniec, wysłał do niego zawodnika sumo - który w przeciwieństwie do pozostałych - był cały wymalowany "japońskimi krzaczkami". I ów gwałciciel - po przeczytaniu ostatniego zdania - zaakceptował swoją karę i pozwolił się zabić. Zawodnik sumo poderznął mu gardło.

Uff, tyle pamiętam - a ten film ostatnio za mną wciąż chodzi :)
Będę wdzięczny za pomoc.
Jarek.
malgorzata83
Forrest Gump

Post autor: malgorzata83 »

Witam, poszukuję tytułu filmu o kilku siostrach, wychowywanych przez bardzo surowych rodziców, z tego co pamiętam ojciec był chyba dyrektorem szkoły, jedna z nich wymykała się przez okno na dach i paliła papierosy, kiedyś uciekła i kochała się nocą na boisku z chłopakiem, a na koniec one wszystkie się zabiły - jedna wsadziła głowę do piekarnika, druga odpaliła samochód w zamkniętym garażu, trzeciej nie pamiętam.
Proszę o pomoc, ten film ciągle chodzi mi po głowie ;)
Zaar
Vincent Vega

malgorzata83 pisze:Witam, poszukuję tytułu filmu o kilku siostrach, wychowywanych przez bardzo surowych rodziców, z tego co pamiętam ojciec był chyba dyrektorem szkoły, jedna z nich wymykała się przez okno na dach i paliła papierosy, kiedyś uciekła i kochała się nocą na boisku z chłopakiem, a na koniec one wszystkie się zabiły - jedna wsadziła głowę do piekarnika, druga odpaliła samochód w zamkniętym garażu, trzeciej nie pamiętam.

To chyba będzie film "Przekleństwa niewinności"
Wazari
Forrest Gump

Post autor: Wazari »

Witam,
co to za film?
1)Akcja dzieje w biurowcu. bohater chce ukraść jakąs pamiatkę romanowów na jakimś piętrze. dostaje oddział specjalny do pomocy. Film jest gatunkiem czarnej komedii. W trakcie gina osoby + osoby postronne które sa na tym pietrze. Po pietrze gania jakiś gośc z siekierą i próbuje ich zabić. Komus odcina głowę w windzie. Film gatunku rosyjskiego-amerykańskiego. Na końcu sie okazuje ze kradzież tej pamiatki zlecił ktoś z rodziny.
2) Autostrada której nie ma. Bohater podczas podrózy poznaje rózne osoby. Osobe która je a nie może sie najeść podwozi przy okazji podrózowania inne osoby. Podrózyuje do narzeczonej. Dostaje sie do miatsat w który nie ma przepisów i dostaje się do więzienie za jakiś głupi paragraf. B dobra komedia.
MikZ16
Forrest Gump

Post autor: MikZ16 »

Szukam tytułu filmu, w którym chłopakowi ginie ojciec a on dostaje zakaz wychodzenia poza podwórko.Obok wprowadza się seryjny morderca, który ciała trzyma w piwnicy domu.Proszę o pomoc :)
malgorzata83
Forrest Gump

Post autor: malgorzata83 »

Zaar pisze:
malgorzata83 pisze:Witam, poszukuję tytułu filmu o kilku siostrach, wychowywanych przez bardzo surowych rodziców, z tego co pamiętam ojciec był chyba dyrektorem szkoły, jedna z nich wymykała się przez okno na dach i paliła papierosy, kiedyś uciekła i kochała się nocą na boisku z chłopakiem, a na koniec one wszystkie się zabiły - jedna wsadziła głowę do piekarnika, druga odpaliła samochód w zamkniętym garażu, trzeciej nie pamiętam.

To chyba będzie film "Przekleństwa niewinności"
Bardzo bardzo bardzo dziękuję ;)
oko124
Forrest Gump

Post autor: oko124 »

Witam! :)

Potrzebuje pomocy w odgadnięciu tytułu pewnego filmu, ale niestety nie mam wielu informacji na jego temat :( Film ten lecial kiedyś na hbo (z jakieś 10 lat temu albo więcej). Była tam taka scena w której pewna ciemnowłosa kobieta mówiła jakiemuś blondynowi (?) by ten przyszedł nocą do pewnego miejsca by się z nią spotkać. On odmówił jej, ale ona powiedziała że on i tak przyjdzie bo ona go zna :roll: W każdym razie on przyszedł i się z nią spotkał po czym nastąpiła scena miłosna. W następnej scenie można natomiast zobaczyć tę bohaterkę jak pracuje w jakimś ogródku. Może jakimś cudem ktoś będzie wiedział o co mi chodzi :-D
Zaar
Vincent Vega

MikZ16 pisze:Szukam tytułu filmu, w którym chłopakowi ginie ojciec a on dostaje zakaz wychodzenia poza podwórko.Obok wprowadza się seryjny morderca, który ciała trzyma w piwnicy domu.Proszę o pomoc :)

To może być film "Niepokój" ("Disturbia").
AdamStr831
Forrest Gump

Post autor: AdamStr831 »

Elo

Poszukuje filmu w którym dziewczyna zakłada się ze rozkocha w sobie chlopaka i pozniej zmusi go aby ja rzucił a chłopak zakłada sie ze wytrzyma z nia przez jakis czas.
Dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
lambadziarz
Forrest Gump

Post autor: lambadziarz »

Ten film To Jak stracić chłopaka w 10 dni z Matthew McConaughey oraz Kate Hudson w rolach głównych

[ Dodano: 2012-12-31, 21:25 ]
To i ja spróbuję może ktoś zna. Chodzi mi o następujący film.
Młody chłopak mieszka z rodzicami w Kalifornii pływa na desce i jeździ na rolkach. Jednak rodzicie zmieniają pracę a syn przeprowadzają się do Minnesoty do rodziny. Na lotnisku pełno śniegu a on z deską surfingową stoi. Zamieszkał u kuzyna. W Minnesocie spodobała mu się dziewczyna jednak jest ona siostrą gościa który stoi na czele lokalnej grupy grających w hokeja oraz jeżdżących na rolkach. Proponują mu udział w jednym meczu jednak on strzela bramkę samobójczą przez co przegrywają mecz. Końcowa scena to wyścig dwóch rywalizujących ze sobą grup, chodzi o zjazd z bardzo stromej góry. W tej konkurencji chłopak ten zapewnia jednak już zwycięstwo swoim nowym kolegom. Z góry dziękuje za pomoc.

[si
Ostatnio zmieniony 2013-01-02, 17:41 przez lambadziarz, łącznie zmieniany 3 razy.
Asiel
Forrest Gump

Post autor: Asiel »

Witam ^^
I mnie tu lata bezowocnych poszukiwań przywiodły w nadziei,że pomożecie. Poszukuję starego filmu, który widziałam jako dziecko, do tego niecały,więc strzeszczona przeze mnie fabuła ma dziury,ale była to mroczna baśń, emitowana w 1997/98 w Wigilię Bożego Narodzenia (kanału nie pamiętam). Były dwie królewny, w tym jedna przygarnięta przez króla,odebrana wilkom podczas zamieci. Ta druga królewna była czarownicą,a wilki,którym ją odebrano jej przeklętą przez kogśi za coś rodziną. Dziewczę miało ich spod niej wyzwolić (?),tymczasem wyrosło na istotkę o złym na wskroś sercu grającą wciąż nieskazitelnie czystą, łamała ciągle tabu używając magii i spiskując przeciwko swej przybranej siostrze i chyba królowi (który uwielbił ją bardziej niż własną córkę),w smoka się umiała zmienić (metaforycznie,kto oglądał,ten wie), gadające lalki pierwszej królewny,takie różne cuda. Dla dzieci bezpośrednio to raczej bajeczka nie była.
Wiem,ze to istny chaos,ale jak tu mi nikt nie pomoże,to już nigdy tego chyba nie znajdę. Z góry dziękuję.
vincent
Forrest Gump

Post autor: vincent »

Cześć wszystkim, będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo już straciłam nadzieję na znalezienie tych filmów.

1) Baśń produkcji czeskiej lub słowackiej emitowana w TV na początku lat 90., nieanimowana. Opowiada historię dziewczyny, która jest źle traktowana chyba przez macochę i siostry, a jej krew albo łzy zamienia się w drogocenne kamienie. Bohaterka gdzieś przyjeżdża i jej przyjaciel koń zostaje zabity, a jego głowa powieszona na ścianie zamku, mimo to dalej daje bohaterce piękne rady.
Wydaje mi się, że film był emitowany na jakimś czeskim lub słowackim kanale i oglądałam go w oryginalnym języku, a nie w polskiej TV.

2) Film, z którego pamiętam jedyną scenę. Młody chłopak wchodzi do jasnej przestronnej sali, gdzie znajduje się koń. W jednym momencie w sufitu zjeżdżają jakby szklane gabloty, które ćwiartują zwierzę na kilka kawałków, w ten sposób, że że fragmenty zwierzęcia znajdują się w osobnych gablotach. Mimo to zwierzę dalej żyje i chłopak widzi jak pracują wszystkie jego narządy.

3) Film amerykański o studentce, która znajduje towarzystwo "niegrzecznych" koleżanek, które nie stronią od seksu, narkotyków i alkoholu. Dziewczyny mieszkają w jednym domu/mieszkaniu. Zostaje popełnione morderstwo głównej bohaterki i policjant próbuje je rozwikłać na podstawie dziennika bohaterki.
oko124
Forrest Gump

Post autor: oko124 »

vincent pisze:2) Film, z którego pamiętam jedyną scenę. Młody chłopak wchodzi do jasnej przestronnej sali, gdzie znajduje się koń. W jednym momencie w sufitu zjeżdżają jakby szklane gabloty, które ćwiartują zwierzę na kilka kawałków, w ten sposób, że że fragmenty zwierzęcia znajdują się w osobnych gablotach. Mimo to zwierzę dalej żyje i chłopak widzi jak pracują wszystkie jego narządy.
ten film to Cela (The Cell)
vincent
Forrest Gump

Post autor: vincent »

dzięki! :)))
dowrot
Forrest Gump

Post autor: dowrot »

Kiedys ogladalem fajny film lecz nie pamietam tytułu fabuła była taka:

Chlopiec pewnego razu znalazl sobie domek w ktorym chodzil na strych i tam sie bawil czy cos takiego.. i pewnego razu zauwazyl ze ktos do domku sie wprowadzil na dole... w TV mowili ze poszukuja przestepcow..a on nie wie, ze na dole wlasnie ci przestepcy sie zatrzymali..

Cos tam on sterowal samolotami zabawkowymi czy jakos tak... Ktos zna ten film moze?:)

Tylko nie piszcie, ze to Kevin bo to nie Kevin:D
nieogarniety
Forrest Gump

Post autor: nieogarniety »

dowrot pisze:Kiedys ogladalem fajny film lecz nie pamietam tytułu fabuła była taka:

Chlopiec pewnego razu znalazl sobie domek w ktorym chodzil na strych i tam sie bawil czy cos takiego.. i pewnego razu zauwazyl ze ktos do domku sie wprowadzil na dole... w TV mowili ze poszukuja przestepcow..a on nie wie, ze na dole wlasnie ci przestepcy sie zatrzymali..

Cos tam on sterowal samolotami zabawkowymi czy jakos tak... Ktos zna ten film moze?:)

Czyżby 'Alex - sam w domu'? :P
dowrot
Forrest Gump

Post autor: dowrot »

Nie nie, absolutnie to nie Alex... :)) W poszukiwanym filmie przeze mnie chlopiec sterowal zabawkowymi samolotami i dzieki nim zlapal zlodziei ktorzy ukrywali sie w domku "letniskowym"(?):)

nieogarniety pisze:
dowrot pisze:Kiedys ogladalem fajny film lecz nie pamietam tytułu fabuła była taka:

Czyżby 'Alex - sam w domu'? :P
ODPOWIEDZ