Jestem Sam

yrek
Agent Smith

Jestem Sam

Post autor: yrek »

Obrazek

Gatunek: Dramat
Reżyseria - Jessie Nelson
Scenariusz - Kristine Johnson, Jessie Nelson
Zdjęcia - Elliot Davis
Muzyka - John Powell

Obsada:
Sean Penn: Sam
Michelle Pfeiffer: Rita
Dakota Fanning: Lucy
Doug Hutchison: Ifty

To wzruszająca opowieść o opóźnionym w rozwoju Samie, który musi stoczyć długą i prawdopodobnie bolesną walkę o odzyskanie praw rodzicielskich. Chce wreszcie zaopiekować się swoją młodszą córką, którą przed laty odebrała mu urzędnicy z opieki społecznej. U boku Sama staje Rita, adwokat, która sama jest matką. Dzięki niezwykłemu klientowi i z pozoru zwykłej sprawie, Rita nauczy się czegoś ważnego o życiu i przede wszystkim o rodzicielstwie.

Ocena na filmwebie (9.03/10) nie byla zbytnio zawyzona. Bardzo dobry dramat poruszajacy malo realizowane w swiecie filmu watki. Sean Penn za role opuznionego w rozwoju Sama powinien dostac oskara. Rownie swietnie zagrala maloletnia Dakota - widac ze ma wrodzony talent aktorski. Wracajac do Sena to musze koniecznie zobaczyc go w innych filmach - facet jest chyba naprawde dobry. Film polecam wszystkim bo naprawde warto. Ocena 8.5/10
Mela0607
Agent Smith

Re: Jestem Sam

Post autor: Mela0607 »

Również film oglądałam i na tą też ocenę zasłużył =) Niestety nie widziałam Penn'a w innych rolach, więc nie mogę ocenić czy gra świetnie czy też nie, ale w tym filmie pokazał na co go stać i wydaje mi się, że tą rolą udowodnił, że może się podjąć każdej roli i będzie starał się ją wykonać jak najlepiej... zgadzam się z Tobą powinien za tę rolę dostać Oskara, bo naprawdę zasłużył :) a Dakota również udowodniła, że nadaje się do tej branży, mała dziewczynka, a tyle potrafi zdziałać...
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

Rewelacyjny film, a rola Seana Penna wprost miażdżąca. Penn ma wielkie umiejętności. Zagrał powalająco. Staje się jednym z moich ulubionych aktorów. Podobała mi się jego rola w "Życiu Carlita" i "Drodze przez piekło", jego kreacja w "Rzece tajemnic" zrobiła na mnie potężne wrażenie, a tym filmem potwierdził swój ogromny talent . Również zgadzam się z tym, że powinien za tę rolę dostać Oscara, którego niestety nie dostał.
O reszcie obsady filmu "Jestem Sam" też nie można powiedzieć nic złego. Wybija się Dakota Fanning.
Ogólnie świetny, wzruszający film. Warto zobaczyć. :-)
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

Zgadzam się! Poza rolą Sean'a Penn'a zachwyciła mnie praca kamerą - najazdy, zbliżenia, różnorodność planu... Geniusz!! Do tego doskonały duet Penn i Dakota Fanning :) Świetny film, jeśli ktoś chce się porządnie wypłakać :D
Awatar użytkownika
RottenFace
Jack Sparrow

Post autor: RottenFace »

To niezly wyciskacz łez,ale warto go obejrzec. Penn jest jednym z moich ulubiencow. Wszedzie gra swietnie. zna ktos moze "W swoim kręgu" z nim i z cudownookim Walkenem? nie moge znalezc tego filmu :-/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”