Witam wszystkich,
Jestem młodym forumowiczem, jednakże serdecznie wszystkich zapraszam do odwiedzenia naszej strony o dość nietypowej tematyce. Stworzyliśmy można powiedzieć nowa profesję i staramy się wypromować naszą grupę pod nazwą Grupa Pokazowa Walk Rycerskich "KARYJCZYCY" .
Znajduje sie tam również przekierowanie na nasz nowy film promocyjny. Życzę miłego oglądania i mam nadzieję, że spodoba Wam się.
Dzięki i pozdrawiam
Karyjczycy
Re: Karyjczycy
Bardzo ciekawy pomysł i fajne filmiki do oglądnięcia
A, że tak zapytam...co musiałby zrobić taki zwykły człowiek jak ja żeby przyłączyć się do was? Są jakieś wymagania specjalne? Ukończenie jakiegoś kursu, szkolenia??
A, że tak zapytam...co musiałby zrobić taki zwykły człowiek jak ja żeby przyłączyć się do was? Są jakieś wymagania specjalne? Ukończenie jakiegoś kursu, szkolenia??
Witaj,
Widzisz na razie formalnie dizłamy we dwóch. Jesli organizujemy duże pokazy to podpisujemy z naszymi kumplami umowy o dzieło, gdyż na razie za krótko działamy, aby kogoś zatrudnić na stałe.
Ale jeśli interesuje Cię taka tematyka i chciałbyś sie do nas kiedyś przyłączyć (jeśli przetrwamy
_ to po prostu trzeba poświęcić trochę pieniędzy i czasu na skompletowanie historycznych sprzętów do walki i na treningi...
Reszta to już indywidualne podejście i potzreby.
Pozdrawiam
Widzisz na razie formalnie dizłamy we dwóch. Jesli organizujemy duże pokazy to podpisujemy z naszymi kumplami umowy o dzieło, gdyż na razie za krótko działamy, aby kogoś zatrudnić na stałe.
Ale jeśli interesuje Cię taka tematyka i chciałbyś sie do nas kiedyś przyłączyć (jeśli przetrwamy
Reszta to już indywidualne podejście i potzreby.
Pozdrawiam
No widziałem wasze pokazy na necie jak szukałem coś o was
Jakie są koszta sprzętu i ile trzeba czasu poświęcać na to i czy uczycie władać bronią itp.
ciekawią mnie takie rzeczy i dlatego tak sie wypytuje szczegółowo 
Koszt kompletu uzbrojenia jest naprawdę różny. To się może wahać od 2000 zł do kilkunastu tysięcy, w zależności od rodzaju zbroi i broni, sposobu wykończenia etc.
Podstawy walki najłatwiej jest zdobyć w bractwach rycerskich...choć nie we wszystkich. My także uczymy walki młodych "rekrutów" i oczywiście cały czas podnosimy swoje zdolności.
Poza walką bojową trenujemy także sporo nad walkami układowymi, który można obejrzeć w wielu filmach i to właśnie one interesują publikę.
Pozdrawiam
Podstawy walki najłatwiej jest zdobyć w bractwach rycerskich...choć nie we wszystkich. My także uczymy walki młodych "rekrutów" i oczywiście cały czas podnosimy swoje zdolności.
Poza walką bojową trenujemy także sporo nad walkami układowymi, który można obejrzeć w wielu filmach i to właśnie one interesują publikę.
Pozdrawiam
A macie coś takiego jak regularne treningi?? Wiem, że jak coś to musiałbym gdzieś tam dojerzdrzać gdzie jesteście bo domyślam się, że z okolic Krk nie jesteście
ja jestem tym zainteresowany i to bardzo 
Cześć!
Faktycznie pochodzimy z Siedlec, ale trenujemy tez w Warszawie.
Zazwyczaj mamy 3-4 treningi w tygodniu.
Ale najlepiej by było, gdybyś "zahaczył" się gdzieś w swojej okolicy
W razie gdybyś miał więcej szczegółowych pytań to zapraszam na mojego maila: p.binczak@gmail.com
Pozdr
Faktycznie pochodzimy z Siedlec, ale trenujemy tez w Warszawie.
Zazwyczaj mamy 3-4 treningi w tygodniu.
Ale najlepiej by było, gdybyś "zahaczył" się gdzieś w swojej okolicy
W razie gdybyś miał więcej szczegółowych pytań to zapraszam na mojego maila: p.binczak@gmail.com
Pozdr