Szkoła, studia itp.

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Re: Szkoła, studia itp.

Post autor: Aquariia »

ble pisze:Wszyscy nauczyciele w liceum mnie straszą :P
Pewnie, matura już za trzy lata i trzeba uczyć się od pierwszej klasy. "Bo się obudzicie z ręką w nocniku" :lol: Skąd ja to znam. W III klasie to można się wkurzyć od tego gadania o maturze.

A ja byłam na rozpoczęciu roku w moim liceum. Ehh... Jakie to fajne uczucie posiedzieć na trybunach i pośmiać się z wystraszonych pierwszaków. :-P
sylwu$
Mad Max

Post autor: sylwu$ »

wystraszonych pierwszaków.
wcale nie z nastraszonych! xD nauczyciele mówią, że nasz rocznik, jest lepszy niż poprzedni... ciekawe czemu xD
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

A ja wróciłam do mego fantastycznego LO. Moja genialna polonistka tłumaczyła dwóm nowym osobom, że do niej rodzice muszą dzwonić z usprawiedliwieniem ucznia i przyjmuje je tylko, kiedy uczeń leży jak 'gówno w trawie'.
Mój profesor od historii stwierdził, że jesteśmy jacyś nie kumaci w tym roku, bo nikt mu nie odpowiadał na pytania i napisał nam na tablicy: a) tak, b) nie, c) nie wiem i wybierać odpowiedzi. Lubię ekscentrycznych nauczycieli ^^

A poza tym zastanawiam się, jak mam do cholery wsadzić do planu 5 dodatkowych godzin ?? Chyba będę o 17 lekcje kończyć :-/
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

No to zaczęło się:) Moja tymczasowa nauczycielka matematyki, to istne zombie, boję się jej i siadam jak najdalej. Brr, na szczęście niedługo z urlopu macierzyńskiego wraca inna kobita, która będzie mnie uczyła. Niestety, panią profesor od polskiego będę miał tylko przez jakieś trzy miesiące, bo w styczniu zamierza urodzić dziecko:/ Szkoda, bo znakomita z niej osoba, wprawdzie uczy średnio, ale i tak jest wspaniała.

Ksiądz pozostał, dalej jest śmieszny i interesujący:) Wszystko po staremu, tylko więcej fizyki, więcej chemii i więcej historii będę miał. Z moim historykiem to chyba nie wytrzymam długo, zwłaszcza że siedzę w pierwszej ławce, tuż przy jego biurku. Zawsze mi tylko mówi, że nie mogę zaglądać do dziennika. Chamstwo, niejako.

Tyle. Fajnie będzie:)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Cztery sprawdziany mam już zapowiedziane.
ble pisze:Wszyscy nauczyciele w liceum mnie straszą :P
Edukacja poprzez wywoływanie paniki. Już w szóstej klasie to przerabiałem. Byle egzamin potrafią wyostrzyć rangą do doktoratu i doprowadzić chłopaka ze słabą psychiką do valium.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Dusqmad pisze: Edukacja poprzez wywoływanie paniki.
Wy zdaje się wszyscy jesteście z południa, tam chyba jacyś inni nauczyciele i ogólnie ludzie są, niż tu, u mnie. Nauczyciele to jedni z najciekawszych, najbardziej miłych osób jakie znam. No chyba, że ktoś się nie uczy, wtedy bezpodstawnie, ale jednak nienawidzi tych osób i się ich boi.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Nauczyciele tak jak ludzię są różni, jedni lepsi drudzy gorsi. Miałam nauczycieli z którymi trudno było się rozstać, z moją wychowawczynią z liceum widziałam się po szkole już kilka razy. Są również tacy, których jak zobaczysz to uciekasz, a jak coś do Ciebie mówią to nóż się w kieszeni otwiera. Nie można uogólniać.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

W szkole mam parę dość istotnych zmian.
+ Lekcje zaczynają się od 8:00, a zawsze były od 7:30. Zaczynam tak każdego dnia i kończę o 13:30.
+ Nie mam dodatkowego niemieckiego!!!! A klasy z niemieckim podstawowym nie mają angielskiego.
+ Zamiast przerwy 5 minutowej mam 10 minutową.
+/- Mam nową wychowawczynię, tym razem nauczycielkę angielskiego. Uczy moją klasę już czwarty rok.
- Szatnia jest otwierana tylko rano i dopiero po skończonych lekcjach. Buty na w-f trzeba nosić z sobą. Ponadto pozamykane są przejścia na podstawówkę i wyjścia ze szkoły.
- Mundurki od pierwszego października.
Rachu17
Jack Sparrow

Post autor: Rachu17 »

W naszym gimie mundurki są już od tamtego roku :). wiec nie masz źle ;p. Pozatym u nas nie uczniowie nie mogą chodzić na dyskoteki po pubach nigdzie. Bo jak drektorka zobaczy kogos w pubie to jest nie fajnie. Pozatym ona jeździ i sprawdza czy są uczniowie zarówno po dyskotekach jak i po barach i innych taki tam edukacyjnych instytucjach a nie daj boże aby na miescie kogos po 22 zobaczyła. No i w taki sposób moja siostra wyleciała ze szkoły bo została złapana pijana na dyskotece kilka razy :)
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Post autor: MGaździcki »

Byłem wczoraj w starej szkole (jutro znowu idę, bo po kawałku opycham zbędne podręczniki). Mundurki-tragedia. Dwóch facetów ma wstrętne granatowe marynarki z tarczami, a do tego.. jeansy i adidasy.

Tak więc rabczańskie przepowiednie, iż mundurki będą znaczyćtyle co łzy w deszczu się sprawdziła.

Rachu, to ciekawie masz, jak jest taka infiltracja :). Ja raz pamiętam jak wracaliśmy po południu z osiemnastki od kolegi. Szła nauczycielka angielskiego i na nasz widok oczy jej niemal wyskoczyły z oczodołów. To faktycznie coś nienormalnego: czterech gości koło 17.00 stoi sobie a ulicy i gadają.
Rachu17
Jack Sparrow

Ja już tam nie chodze ale dzieciaki mają przewalone... w sumie ja tam przez 3 lata miałem najgorsze zachowanie :) ale dałem rade nie wyleciec :)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Issa pisze:Ponadto pozamykane są przejścia na podstawówkę i wyjścia ze szkoły.
W moim liceum było wejście dla uczniów (szatnia) i dla pozostałych (główna brama z dyżurką). Uczeń pchający się głównym był traktowany jak dostawca warzyw, który nie wie którędy do kuchennego i lezie pańskim. A co rano przy wyjściu z szatni stał wicedyrektor sprawdzajacy buty i identyfikatory. Miało to wręcz wymiar thrillera, bo z szatni wychodziło się bardzo stromymi schodkami szerokości niecałego metra, a czekający na szczycie wicedyrektor miał urodę Ernesta Borgnine'a (czyli zmarszczona krzaczastość) minus uśmiech. Charakter analogiczny do wyglądu. Szło się jak w kierunku Apokalipsy.
MGaździcki pisze:To faktycznie coś nienormalnego: czterech gości koło 17.00 stoi sobie a ulicy i gadają.
Skoro pierwszą lekcję miałam o 7.10, to w zimie formalnie rzecz biorąc szlajałam się po ulicach po nocy. I szkoły to nie interesowało, skandal! :mrgreen:
Rachu17
Jack Sparrow

Wszędzie inaczej, i tak u nas najgorzej... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Issa pisze: Ponadto pozamykane są przejścia na podstawówkę i wyjścia ze szkoły.
No to oknem. Wkońcu otworzą drzwi.
A ja myślałam, że moja szkoła jest konserwatywna, ale jak czytam wasze wypowiedzi to mogę stwierdzić, że u mnie był raj. A może to dzięki wychowawczyni, która broniła nas przed dyrekcją.
Nauczycieli nie powinno obchodzić co robi się po szkole, czy wracasz do domu o 15.00 czy o 4.00 nad ranem. Chciaż z drugiej strony jak widzę ostro wymalowane gimnazjalistki, które chodzą po nocy i myślą "jaka to ja już dorosła jestem" to mi ręce opadają.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

U mnie jest teraz nowa dyrektorka i zabroniła nam palenia na przerwach i w ogóle wychodzenia na miasto podczas przerw. Nikt się do tego nie stosuje:) Mamy też identyfikatory, których większość nie nosi i szatnię, z której nikt nie korzysta. Fajna szkoła, lepsza od gimnazjum, w którym też miałem ogromne luzy. Od niemieckiego zmieniła mi się nauczycielka i dzisiaj miałem pierwsze dwie normalne lekcje tego przedmiotu. Coś wspaniałego, aż zacząłem lubić niemiecki! Jednak dobry nauczyciel to podstawa.
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

BlackDog pisze:szatnię, z której nikt nie korzysta
U mnie jest szatnia, ale na ok. 700 uczniów jest może... 100 haczyków? Dopiero co zaczęło się robić chłodno, a już w szatni nie ma miejsca ;p
Rachu17
Jack Sparrow

U mnie wieszaki są w klasach tylko. Bo do mojej szkoły chodzi 1400 uczniów wiec by było smiesznie jak by były szatnie :) raj dla złodzieja :)
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Issa pisze:- Mundurki od pierwszego października.
Zrób zdjęcie i wrzuć do albumu :)
Awatar użytkownika
Ovë
Indiana Jones

Post autor: Ovë »

BlackDog pisze:d niemieckiego zmieniła mi się nauczycielka
A któż to? Czyżby Frau Kloska wróciła już z macieżyńskiego? Jeśli tak to bym się na Twoim miejscu nie cieszył :-D
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Ovë pisze:A któż to?
Całe szczęście nie Frau Kloska. Miałem w tamtym roku jedno zastępstwo, z tą jakże ciekawą osobą i dostałem ndst za to, że nie miałem przepisanego jednego słowa z tablicy. Dostałem teraz Frau Cybulską, która wcześniej (gdy mnie nie uczyła) wydawała się być straszna. Teraz jednak jest naprawdę w porządku.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Azgaroth pisze:
Issa pisze:- Mundurki od pierwszego października.
Zrób zdjęcie i wrzuć do albumu :)
Są na stronie szkoły. Oto link:
http://83.15.253.82/ogloszenia/mundurki.htm
Okropne, co nie?
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

O Bożeeee. Tragedia. To nie to samo co w japońskich dramach.
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Issa pisze:To nie to samo co w japońskich dramach.
Nie to samo co japońskie krótkie spódniczki :P

Mundurki obrzydliwe, gdybym miał takie coś nosić to pewnie skończyło by się nagannym na świadectwie za olanie ministerialnego zarządzenia xD
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

eee,to ja juz wole nawet te plisowane spodniczki
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Żadne spódniczki, żadne mundurki. Strój to jeden ze sposobów 'promowania' siebie, strój w pewien sposób odzwierciedla twoją osobowość. Dlaczego chcą nas tego pozbawić? A tak poza tym, nie lubię spódnic ;)
ODPOWIEDZ