Medium

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
monellina
Vincent Vega

Medium

Post autor: monellina »

Amerykańskie seriale wyprodukowane przez telewizję NBC warto sobie pooglądać.
"Medium" weszło na ekrany na początku 2005 r. Główną rolę gra Patricia Arquette (znana m.in. z "Zagubionej autostrady" Lyncha). Aktorka za tę serialową rolę otrzymała nagrodę Emmy w 2005 r., a w 2006 nominacje do Złotego Globu i Saturna. Postać przez nią grana to Allison DuBois - matka trzech dziewczynek, jakże wspaniała żona, początkująca prawniczka i... medium, mogące komunikować się z duchami ludzi zmarłych. Otoczenie Allison powoli zaczyna wierzyć, że jej zdolności mogą pomóc rozwikłać wiele trudnych, skomplikowanych spraw i zagmatwane, kryjące tajemnice przerażające zbrodnie.
I uwaga: twórców serialu (m.in. Glenna Gordona Carona) zainspirowała autentyczna postać Allison DuBois.

:shock:

więcej: http://www.nbc.com/Medium/
Ostatnio zmieniony 2007-06-09, 11:22 przez monellina, łącznie zmieniany 1 raz.
kacperski
Mad Max

Re: Medium

Post autor: kacperski »

Nie tylko NBC produkuje fajne seriale. ABC (np. Kyle XY), FOX (np. Prison Break). O medium słyszałem ale nie chciało mi sie ściągać. Z takich klimatów polecam Supernatural. Jeden z najlepszych seriali jakie widziałem.
monellina
Vincent Vega

Re: Medium

Post autor: monellina »

Obejrzałam i "Supernatural", ale jakoś nie przypadł mi do gustu :-|
Zainteresowanie wzbudził natomiast "4400" - jedna historia na jeden odcinek, ale za to jaka! :shock: Rewelacja!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale”