Most do Terabithii

ble
Tyler Durden

Most do Terabithii

Post autor: ble »

Obrazek

Info o filmie:
reżyseria: Gabor Csupo
scenariusz: David Paterson , Jeff Stockwell
muzyka: Thomas Richard Sharp
gatunek: Familijny , Fantasy , Przygodowy
data premiery: 2007-03-02 (Polska) , 2007-02-16 (Świat)
obsada: Josh Hutcherson, Zooey Deschanel, AnnaSophia Robb, Bailee Madison, Cameron Wakefield

Fabuła:
Kres marzeń 11-letniego Jesse'ego o zostaniu najszybszym człowiekiem świata następuje z chwilą, kiedy chłopiec w szkolnym wyścigu przegrywa z klasową samotniczką, Leslie. Nieoczekiwanie tak rozpoczyna się ich przyjaźń. Wkrótce przyjdzie im odkryć w pobliskim lesie zamieszkaną przez magiczne stworzenia krainę Terabithii. Przyjaźń z elfami i trollami zaowocuje objęciem przez Jesse`ego i Leslie rządów w tym niezwykłym królestwie. (żródło: FilmWeb)

Ładny film. Lubię filmy fantasy, ale ten mnie nie porwał. Za mało było magii. Ale dobra muzyka. I dzieci też sobie poradziły. Ogólnie mogę polecić ten film, komuś, kto ma młodsze rodzeństwo, tudzież jakichś kuzynów czy coś.
Azgaroth
Tyler Durden

Re: Most do Terabithii

Post autor: Azgaroth »

A dla mnie to jest moje prywatne odkrycie roku. Piękny film w stylu trochę Marzyciela, ale dla dzieci. Zakończenie niesamowite, a AnnaSophia Robb jest perełką tego filmu :)
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Z początku się zastanawiam dlaczego w ogóle to włączyłem (pierwsze sceny sugerują że to nie moja grupa wiekowa). Gdzieś po godzinie seansu zostaje w moje serce wbita mała szpileczka, ale za to bardzo boleśnie... Początkowe zażenowanie ustępuje miejsca uczuciu goryczy, bo nie byłem przygotowany na taki obrót sprawy. Oczekiwałem raczej okraszonej świetną animacją opowieści fantasy a tu taki szok...
Anna Sophia Robb w tej roli wypadła naprawdę rewelacyjnie, jej energia udziela się widzowi, momentami magnetyzuje... W przeciwieństwie do odtwórcy drugiej głównej roli, który sprawia wrażenie chorego na autyzm.
Trudno mi określić komu mógłbym polecić ten film, szkoda by było żeby dzieciaki chlipały przy emisji, a dorośli przecież z innej książki uczą sie życia.
Może dorosłym którzy nigdy nie przestali być dziećmi, fanom "Marzyciela"...

Ocena 7/10 (Tylko i wyłącznie za ostatnie pół godziny).
chomik77
Vincent Vega

Post autor: chomik77 »

Twórcy Narnii w tym filmie mnie zawiedli.

Gdy reklamowali film, myślałem, że będzie naprawdę świetny, różne stworki itp.

A jednak tak nie było.

Śmieszna końcówka, nie wiadomo o co chodziło...
amelia123
Indiana Jones

Post autor: amelia123 »

mnie osobiście ten film bardzo się podobał,nie jestem już dzieckiem,a mimo to film wycisnął trochę łez z moich oczu.
ODPOWIEDZ