Info o filmie:
reżyseria: David Ayer
scenariusz: David Ayer
zdjęcia: Steve Mason
muzyka: Graeme Revell
obsada: Christian Bale, Freddy Rodriguez, Eva Longoria
gatunek: Dramat sensacyjny
produkcja: USA
Opis:
Historia przedstawia dwóch bohaterów: bezrobotnego, lecz szukającego pracy Mike'a Alvareza i świeżo przyjętego do DEA agenta Jima Davida, ktorego głownym zadaniem będzie odwalanie części czarnej roboty w Kolumbii. To para diabelsko wychowanych, ciągle pijących piwo popaprańcow, którzy mając trochę wolnego czasu w rękach jeżdżą po południowo-centralnym Los Angeles wpadając w kłopoty i siejąc za sobą spustoszenie. Do czasu, aż wszystko sprzysięgnie się przeciwko nim i dobre czasy obrócą się w piekło...
Moja Opinia:
Czyżby znów mi coś odbiło na punkcie faceta, którego do chwili obejrzenia filmu nie za bardzo lubiłam?! Możliwe. Christian Bale - mój wróg, aż do obejrzenia tego rewelacyjnego filmu, gdzie był naprawdę świetny udawając faceta, któremu czasem za bardzo odbija tzw. psychola, aczkolwiek nie do końca, Bale w tej roli mnie "rozwalił"; człowiek zna się na rzeczy, a jakże jest niedoceniony, zresztą się nie dziwię skoro ja sama go nie trawiłam. Ale jest z niego naprawdę świetny aktor; oczekuję tylko na jakiś kultową produkcję z jego udziałem, a sie chłopak wykaże, tego jestem pewna. Okej za dużo tego o samym bohaterze tak wiec przejdę do filmu, który wywarł na mnie ogromne wrażenie; nie czytałam fabuły, nie oglądałam galerii z filmu czy też plakatów; oglądałam go tylko, dlatego iż mi go polecano i przyznam, iż nie żałuję decyzji obejrzenia tego bardzo dobrego filmu. Dlatego też stawiam jedne konkretne pytanie: "Co z tą Polską?" Takie produkcje się marnują i to przez te osoby, które nie chcą dopuścić takie rewelacyjne produkcje na duży ekran, a puszczają jakąś szmirę o krasnoludkach! Och, szkoda na nich klawiatury… Ja osobiście film polecam 9/10