Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
whisper89
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: whisper89 »

Witam... od pewnego czasu irytuje mnie pewien film... Oglądałem go dawno temu.. tematem filmu bodajże była kradzież obrazu, wiem że to nie dużo mówi o filmie lecz na szczęście pamiętam jakąś scene. Końcówka filmu, była taka, że złodziej wykiwał policjantów przebierając kilku..kilkunastu kolesi za siebie... mieli oni walizki byli ubrani na czarno i chyba posiadali kapelusze... Coś mi świta, że było też coś z armatkami wodnymi przeciw pożarowymi.. ale tego to nie jestem pewny... Film zagraniczny, widziałem go (chyba) w Tv.. Z góry dziękuje :D
iw
Forrest Gump

Post autor: iw »

witam.
fabuła jest prosta. inteligentna piękna zaradna kobieta nie ma szczęścia do facetów. wszystkim sie podoba ale żadne ją nie kocha. któregoś dnia poznają przypadkiem chłopaka który sie w niej zakochuje ona mu nie wierzy. ale w trakcie trwania filmu przekonuje sie ze koleś ja kocha. i ona sie w nim zakochuje. koleś jest opóźniony w rozwoju umysłowym.

Jesli znacie inny optymistyczny film o ludziach opóźnionych w rozwoju umysłowym to napiszcie. Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Kirk
Indiana Jones

Post autor: Kirk »

whisper, wydaje mi się, że chodzi Ci o "Aferę Thomasa Crowna" z Piercem Brosnanem.
KeniG
Indiana Jones

Post autor: KeniG »

iw, A może chodzi o film "Tim" z Melem Gibsonem http://www.filmweb.pl/Tim+1979+opisy,Fi ... s,id=11091 dawno oglądałem ale chłopak był opóźniony i miał romans z starszą kobietą :) Swoją drogą bardzo dobry film :) POLECAM.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Mlody 10.15 letni chlopczyk jest uczestnikiem wypadku samochodowego. (gdzies na moscie) Ginie jego matka. Ojciec znajduje sobie nowa kobiete ktora nie podoba sie chlopakowi. Niedaleko na brzegiem morza mieszka pewna stara kobieta - wszyscy uwazaja ja za wiedzme. Mlody chlopak zaprzyjaznia sie z nia. Jak sie okazuje kobiecie zmarl syn mniej wiecej w podobnym wieku jak jej nowy przyjaciel.
Zna ktos tytul ??
keltka
Forrest Gump

Post autor: keltka »

do whisper89

Ten film to chyba "Generał" o irlandzkim złodzieju, który ma swoje sposoby na policję. Film jak dla mnie bardzo udany(ale w sumie wszystko co związane z Irlandią mi sie podoba więc nie jestem obiektywna)

Mam nadzieję że o to chodziło, bo naszukałam się tytułu jak głupia:)
marcinm28
Forrest Gump

Post autor: marcinm28 »

Witam.
Czy zna ktoś z Panstwa tytuł filmu polskiego dosyć strego w którym główny aktor odkopuje z nasypu przed domkiem czołg i nie wie co z nim zrobić :))

Pozdrawiam
Madzia
Forrest Gump

Post autor: Madzia »

Mam problem z jednym filmem. Jakiś czas temu był on w tvp 1 lub 2 . Ten film opowiada o informatyku który pisze program, ma być przesyłany przez satelitę. Pracuje nad nim dużo ludzi (którzy konkurują ze sobą). Był tam taki jeden facet który chciał na tym zbić niezłą forsę.zatrudnił wielu informatyków. I on kazał pobić takiego jdnego informatyka który był bliski napisania tego programu ( był to przyjaciel informatyka który pracował dla niego). Ten informatyk domyśla się, ze ten facet jest zły i że go obserwóje. Nawt jego dziwczyna pracuje dla niego i wrazie czego na go zabić. Ten chłopak uczulony był na ziarna sezamu. Ten film kończy sie tak, że ten chłopak uruchamia ten program i wysyłała na cały świat prezentacje w której jest że to ten facet za wszelką cenę chciał zarobic na tym projekcie i ze kazał zabić tamtego chłopaka.

KTO WIE CO TO ZA FILM BARDZO PROSZE, ABY MI ODPISAŁ BO TO BARDZO WAŻNE
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Kiedyś oglądałem film, który mógłby przypasować do tego opisu Antitrust (polski tytuł: Konspiracja.com). Nie jestem jednak pewien, czy o ten film Ci chodzi, oglądałem go barrrrdzo dawno temu.
Madzia
Forrest Gump

Post autor: Madzia »

Bardzo ci dziekuje to własnie ten film :-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Nie ma sprawy ;)

Przy okazji zapraszam do uczestniczenia w dyskusjach na forum :)
karolcia565
Forrest Gump

Post autor: karolcia565 »

Pomocy potzrebuje tytułu filu!!!
Fil opowiada odziewczynie z prowincji która wyjeżdża do szkoły muzycznej aby tam nauczyć sie śpiewac. W pokoju mieszka z bogata dziewczyna, KŁAMIE ŻE JEJ MATKA JEST PROJEKTANTKA MODY a wzeczywistości przeniosła sie razem z nia ipracuje klika przecznic dalej w barze. Matka tej dziewczyny spotyka sie z nauczycielem ze szkoły muzycznej. Pomimo stałegowysmiewania uczy sie franuskieo i zaczyna spiewac ;) dzieki pomocy pewnego chlopaka zdajkeegazmin ;)nie wiem co to za film chyba w tamtym roku był emitowany na 1 o godzinie 17.40.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Wygrane marzenia (Coyote Ugly)?
karolcia565
Forrest Gump

Post autor: karolcia565 »

nie ti nie sa Wygrane marzenia bo ten film tez mam .
radoslaw007
Forrest Gump

Poszukiwany film

Post autor: radoslaw007 »

Witajcie. Potrzebuje Waszej pomocy. poszukuje filmu, którego tytułu nie znam... Film był prod zagranicznej. Opowiadał o matce i córce, które wybrały się gdzieś samolotem. Ojciec został w domu. Samolot ten uległ wypadkowi nad lasami tropikalnymi jakimiś i jedynie córka przeżyła. Zaopiekowali się nią tamtejsi. Na koniec pokazane jest jak przebudza się w szpitalu. Najpierw pokazany jest kręcący się wiatrak na suficoe a zaraz jej ojciec. Bardzo ładny film i tylko tyle pamiętam... Pomóżcie!!!

[ Dodano: 2007-05-31, 20:02 ]
en fil jest z lat 70/80. Coś takiego...

[ Dodano: 2007-05-31, 20:06 ]
A co z moim filmem?? Nikt nic nie wie??? (patrz 1 post)
surf
Forrest Gump

Jaki jest tytuł tego filmu?

Post autor: surf »

Witam, pomóżcie mi z tytulem pewnego filmu. Ogladałem go paaaare lat temu, jakiś znudzuny bogaty facet idzie do firmy, która ma zapewnić mu nie zapomnianą przygodę.Zdaje jakieś testy, ale po calym dniu spędzonym w tej firmie okazuje sie że jednak nie mogą mu pomóc. Wieczorem wracając do domu zostaje porwany, budzi się w trumnie zakopanej na cmentarzu w meksyku chyba, bez pieniedzy, dokumentów i ma na sobie biały garnitur:) teraz następuje wieeeeeelka dziura w mojej pamieci, pod koniec okazuje sie że nikt go nie porwał nie ściga i nie próbuje zabić tylko to jest ta przygoda, którą sobie załatwiał na początku filmu. A i koleś zostaje wyrzucony ze śmigłowca albo sam skacze z budynku, nie pamietam za dobrze, spada przez szklany dach na wielka poduchę z X. W pomieszczeniu jest akurat jakiś bankiet który,jak się okazuje jest chyba jego przyjęciem urodzinowym.
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Post autor: MGaździcki »

A to Gra czasem nie jest?
surf
Forrest Gump

napewno nie :) tzn. może jest gra z podobną fabułą, ale film jest na 100%
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

:roll:

Zastanawiam się jak nisko trzeba mieć rozwiniętą spostrzegawczość, by założyć osobny temat na takie pytanie, a na dodatek umieścić je w dziale, który nazywa się 'Forum Filmowo'. Chyba kolego przeczytałeś jakiś podręcznik o wku**ianiu moderatorów, bo nie wierzę, byś bez takiego przygotowania świadomie poczynił takie działania i nie zauważył pierwszego - w każdym dziale - tematu zwącego się "Co to za film? Poszukuję tytułu filmu o..."

Już boty lepiej potrafią wybrać dział na swoje tematy...

Teraz już na spokojniej. Na przyszłość jeśli rejestrujesz się na jakimś forum w celu uzyskania odpowiedzi na jakieś pytanie staraj umieścić się je w najwłaściwszym dziale i szukaj, czy już nie ma wątku, w którym mógłbyś zamieścić owo pytanie. Tak zamiast pomocy otrzymasz takie właśnie odpowiedzi i jest to najlepsze co może Cię w takim przypadku spotkać. Na niejednym forum Twój temat zostałby usunięty i a profil opatrzony paskiem z ostrzeżeniami.
yrek
Agent Smith

surf pisze:napewno nie tzn. może jest gra z podobną fabułą, ale film jest na 100%
Tu nie chodzi o gre w sensie gry komputerowej. Tytuł filmu to "Gra" :)
P.S. Mozna ja jeszcze kupic w jednej z gazet. "Pani domu" chyba
surf
Forrest Gump

yrek dziekuje bardzo masz racje naprawde wielkie dzieki
yrek
Agent Smith

MGaździcki, zasulgi oddaje Tobie :)
vonumic
Forrest Gump

Film Karate

Post autor: vonumic »

Poszukuje bardzo starego filmu karate lub kung0fu. Jedyne co pamiętam to ze w filmie występują 3 postacie 2 facetów i jedna kobieta przebrana na biało z tego co pamiętam jej struj jest cały biały włącznie z dużym kapeluszem . W jednej ze scen jeden z bohater miał jakieś kulki i sie nimi bawił odbijał sobie je o ścianę . Wiem ze to są śmieszne informacje ale tyle pamiętam . Wszelkie informacje proszę na adres kmc84@wp.pl z góry dziękuję !!!!!!!!!!
Lastiscool
Forrest Gump

POMOCY!!!

Post autor: Lastiscool »

Witam,

Mam pytanie nie wiem czy dobrze trafiłem ale szukam bardzo starego filmu, nie wiem jak brzmi tytuł, nie wiem jacy aktorzy w nim grają ale MOŻE razem uda się nam skojarzyć tytuł albo chociaż aktorów którzy tam grają.

Film rozpoczyna wielki pożar, płonie ''las'' i w wyniku tego pożaru ginie rodzina głównego bohatera, i dalej na podstawie tych przeżyć opowiada przez cały film historię swojego życia.

Prawdopodobnie film nosi tytuł : "Dla wszystkich których kochałem'' ale szukałem w internecie tego filmu, lecz bez skutku, prosiłbym bardzo o pomoc!!!
piechu9
Forrest Gump

film z jackie chanem?

Post autor: piechu9 »

Dusqmad» Przesunięte z działu komedie.

Ludzie ludzie ;)
dzis ogladalem film z jackie chanem bo go lubie
i odrazu przypomnialem mi sie mega super extra kul zaje... film z nim

otoz niepamietam jak to bylo bo to bylo dawno
ale utkwila mi mega dobra akcja z filmu :)

jak jackie chan finalowa walke prowadzil z jakims tam typem
i przybierali postacie z gry mortal kombat z konsoli gier pegazusa i tych tam chinskich :)

bardzo bym prosil jesli ktos zna tytul tego filmu o poinformowanie mnie o nim ;)

z gory dziekuje
najlepiej napisac na

piechu9@o2.pl

bo tutaj jestem zawsze
a na tym forum nigdy nie bylem ;)

Jeszcze raz z gory dziekuje ;)
Ostatnio zmieniony 2007-09-09, 08:56 przez piechu9, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ