Najlepsza ogólnodostępna telewizja

Ogólne dyskusje na tematy cieszące się szerszym zakresem.

Jaka jest najlepsza ogólnodostępna telewizja?

TVP 1
0
Brak głosów
TVP 2
1
4%
TVP 3
0
Brak głosów
Polsat
3
13%
TVN
17
71%
TV4
0
Brak głosów
Nie potrafię określić
3
13%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Najlepsza ogólnodostępna telewizja

Post autor: BlackDog »

Jaka jest według Ciebie najlepsza ogólnodostępna telewizja i dlaczego?

Według mnie najlepszy jest Polsat, który najczęściej puszcza filmy, ktore mnie ciekawią, dobre jest też TV4 emitujące dosyć ciekawe seriale, jednakże prawdę powiedziawszy porządnej telewizji ogólnodostępnej nie mamy w tym kraju.
Rubenos
Darth Vader

Re: Najlepsza ogólnodostępna telewizja

Post autor: Rubenos »

Najlepszy jest dla mnie TVP2 gdyż nie raz puszcza w czwartki, czy soboty jakiś fajny film. Następna jest "masońska telewizja ;-) " TVN. Powód jak wyżej...
Polsat jak dla mnie zbyt rzadko puszcza wcześniej nie emitowane filmy. Mam już serdecznie dość oglądania tego samego filmu któryś raz w roku...
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

O ideały tutaj trudno, ale stawiam na Polsat ze względu na to, że ze wszystkich wymienionych w ankiecie emituje najwięcej filmów, a w poniedziałki i wtorki bardzo często trafia się coś ciekawego - przynajmniej co dwa tygodnie czymś reklamowanym jako 'Megahit', bądź 'Film tygodnia' się zainteresuję. TVN to natomiast tylko piątki i soboty, czasem mają niezłą ramówkę jeśli chodzi filmy z ostatnich kilku lat, niemniej przeważnie mnie to nie chwyta ze względu na to, że wpinają w nią filmy, których nie sposób było już nie oglądać. TVP1 i TVP2 na dalszych pozycjach, podobnie jak w przypadku TVN tylko weekendy są u nich ciekawe (też nie zawsze) i są to jedyne telewizje, w których naprawdę ogląda się film, a nie reklamy leków, piwa i sieci telefonicznych.
Elanor
Jack Sparrow

Post autor: Elanor »

Ja zaznczyłam "Nie potrafię określić", botak:
Polsat - czeto puszczają jakieś fajne filmy, mają tez fajne seriale jak "Dom nie do poznania" (jesli to serialem można nazwać), "Chirurdzy" czy "Gotowe na wszytko", no i emitowali część meczów Mistrzostw, ale zgadzam się z Rubenosem - za często powtarzaja te same filmy - ile razy oni już puszczali "Kevina..."?!
TVN - czasem zdarza im się jakis fajny film dac, ale mam wrażenie, że dość żadko - zwłaszcza te czwrtkowe "prawdziwe historie" sa moim zdaniem kiczowate, albo takie W-11 to porażka, ale np. "Niania" czy "Magda M." sa fajne, chyba jednak TVN ma najlepsze polskie seriale. Mam tez do nich lekki sentymet, bo widziałam tu pierwszy raz LotR ;)
TVP1 - z ilością filmów, które mnie ciekawią jest chyba na rowni z Polsatem, albo troche niżej, za to te wszytkie polskie seriale sa żałosne... Chociaz z ogolnodostępnych kanałów ma najlepsze filmy przyrodniczo-dokumentalne, no i jako jedyni puszczają "LOST", z dużym opóźnienie, ale puszczają...
TVP2 - chyba tutaj najrzadziej oglądam jakieś filmy, ale tez się zdarza... Z seraili to cenię (chociaż cenię to chyba za dużes lowo) ich za "M jak Miłość" (lekko kiczowate, ale czasem oglądne) i za Ryzykantów (lubię to co, poradzę :P) no i oczywiście za to, że na spółe TVP1 puszczają niektóre mecze Ligi Mistrzów i nadawali cześć Mistrzostw,
reszta jest dla mnie bez znaczenia - na TV4 raczej nic nie oglądam, na TVP3 to tylko czasem wiadomości lokalne...
cara
Jack Sparrow

Post autor: cara »

Kiedyś bym zaznaczyła telewizyjną jedynkę, ze względu na niedzielny cykl: Kocham Kino- jedyny, jaki oglądałam. A teraz... a teraz szkoda słów. brak mi ambitnego kina. Nie głosuję przeto. Tak jak i nie oglądam tv :)
sylwu$
Mad Max

Post autor: sylwu$ »

Zgałosowałam na TVN, ze względu na emitowane filmy :)
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Post autor: Hukaa »

Polsat i TVN ze względu na filmy ;)
kacperski
Mad Max

Post autor: kacperski »

Wszystkie nasze stacje są do bani :P Jednakże zaznaczyłem TVN. Polsat puszcza stare badziewia. W ogóle lipną mamy telewizję. A juz daaawno jej nie ogladałem, bo przestałem ogladać filmy ; D na rzecz seriali, które mam na kompie.
Awatar użytkownika
Iwa
Jack Sparrow

Post autor: Iwa »

Oczywiście, że TVN. To najbardziej profesjonalna telwizja w Polsce. Raczej dużo filmów nie oglądam (co ja tu robię, nie? ;-) ), więc nie zwracam uwagi na tą ofertę (a zresztą o ile się orientuję, bo jednak czasami obejrzę jakiś film, to na TVN całkiem fajne puszczają. Ostatnio np. leciała "A.I. sztuczna inteligencja". Ale fakt, że reklamy są z deczka wkurzające). Za to codziennie oglądam Fakty, które są najlepszym programem informacyjnym, jak jest to Szymon Majewski Show, Kryminalnych, itd. Poza tym lubię całkiem TVN 24. Więc nie miałam wątpliwości na co zagłosować.
kacperski
Mad Max

Zwłaszcza że teraz Wojewódzki przechodzi do "Te fa enu" :D A MajESkiego nie lubie ch***a jak ch***j! :D
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Wojewódzki do TVN'u przechodzi? Matko..dwóch błaznów w jednej telewizjii :/

Także zaznaczyłam TVN..w sumie to nie potrafię podac konkretnego powodu..Podoba misie nazwa :D tak naparwdę to bardzo lubię TVNfakty i tak chyba z sympatii..Wszystki TVP wieją nudą na kilometr..no moze prócz jutrzejszego dnia i godziny 23 :D Polsat sie tak skomarcjalizował, ze nawet TVP1 mu do piet nie dorasta :/ Generalnie nasza telewizja jest strasznie neiprofesjonalna i wtórna. W święta same "kewiny..." i inne "Ty mne kochaj..bla bla bla" Dlatego wole sobie właczyć animal planet lub któreś z discowery i oglądać w wolnej chwili..
kacperski
Mad Max

ale właśnie to dziwna nazwa... TVP = Tv- telewizja, P- polska

a TVN? Telewizja "N" ?? :D
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Zagłosowałam na TVN. Ciężko pisze mi się tego posta, bo nie mam sprecyzowanych powodów... Może dlatego, że seriale są lepsze niż na innych kanałach, mogę obejrzeć więcej ciekawych rzeczy czy nawet Fakty najbardziej mi się podobają. Duży plus za Tańce z gwiazdami, Kryminalnych, Nianię i za niektóre filmy. Ciekawe jak sobie będzie radził Wojewódzki.
HanksFan
Vincent Vega

Post autor: HanksFan »

TVN, seriali i tak nie oglądam, tj. Tańców z gwiazdami i innych show tego typu, ale za to puszczają naprawde dobre filmy (nowsze ,starsze) dajmy na to - Joe Black, Forrest Gump,Cast Away,LOTR,Złap mnie jeśli potrafisz,Vanilla Sky i wiele wiele innych świetnych filmów, niedługo znowu pokażą trylogię LOTR , Ostatniego Samuraja i coś tam jeszcze. TVP 1, bo emitują od czasu do czasu dobre filmy, np. "Zakazany Owoc" z Nortonem, zdarza im się też puszczać filmy stosunkowo nowe jak na polską telewizje. Polsat, bo mimo iż puszczają te głupkowate filmy z Van Dammem 10 razy w roku, to jednak, te filmy się przyjemnie ogląda, nawet jeśli to szczyt kiczu, ale zdarza im się też puścić jakiś dobry film (Fight Club,Piraci z Karaibów). TV4 dla mnie osobiście nie ma nic do zaoferowania, ale mam sentyment bo tam widziałem jeden z lepszych filmów jakie znam - Rzeka wspomnień. Lubie jeszcze TVN7 , bo zdarza im się puszczać też dobre filmy(najczęściej powtórki TVN - Forrest Gump, Cast Away.. ale takie filmy ogląda się z wielką chęcią po raz...któryś tam). TVP2 leży, o ile pamiętam to widziałem tam tylko 2 dobre filmy - Requiem for a dream i 12 Małp.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Trudno okteślić. Hmm...
Każda stacja emituje jakieś dobre filmy ale najrzadziej Polsat większość to powtórki, albo poprostu słabe filmy, chociaż jestem wdzięczna Polsatowi za emisję Gotowych na Wszystko :mrgreen: . Najlepsze filmy daje TVN. Są tam jakieś nowości.(chociaż ostatnio sie zdziwiłam jak zobaczyłam co TVN szykuje na jesień-większość to powtórki. :-/ ) Telewizja Polska takie sobie czasami jakiś dobry film dadzą i przynajmniej nie trzeba oglądać reklam co 15 min.
Awatar użytkownika
Kirk
Indiana Jones

Post autor: Kirk »

Dużo flmów w tv nie oglądam, ale miło, że TVP 2 ma taki program jak Kocham Kino - napawrde sporo dobrych filmów można zobaczyć :)
Nex
Forrest Gump

Post autor: Nex »

Zaznaczyłem TVN ponieważ... hmm... Chyba właśnie tam wyświetlają najlepsze filmy z wyżej wymienionych stacji telewizyjnych. Wkrótce w TVN będziemy mieli okazję obejrzeć Gruby i Chudszy, Dziennik Bridget Jones, Tunel(nie trafił do mnie ten film), Ostatni Samuraj, Mroczna Dzielnica, Vinci trylogię LOTRa i jeszcze kilka innych filmów, które można zaliczyć do kategorii "te ciekawsze".
Gossip_Girl
Mad Max

Post autor: Gossip_Girl »

JA TVN - bo ta stacja ma naprawdę wiele do zaoferowania każdemu. Teraz się jeszcze bardziej ciesze, bo Kuba Wojewódzki tam przeszedł i jest fajnie :mrgreen:
A jeżeli chodzi o rozrywkę no to króluje. xD
Filmowo również- emituje "jeszcze nowe" produkcje.
no i seriale komediowe..... xD ogólnie stacja na plus xD
Fejna
Vincent Vega

Post autor: Fejna »

Ewidentnie tvn - pionier jesli chodzi o filmy .... kto pierwszy puscil Harrego, matrixa ect. ?
Polsat tez czasami cos pusci albo i nie. W ogladaniu przeszkadzaja przerwy reklamowe.... ledwo film sie zacznie, a tu juz widze kobiete z suchymi wlosami itd. :D
Jedynce zadarzaja sie filmy w moim guscie ale to bardzo rzadko. Zwykle jakies z zycia wziete albo o maltretowanych kobietach albo dzieciach.
iskierka
Terminator

Post autor: iskierka »

jak dla mnie nie ma takiej wszystko jest na jedno kopyto, jesli chodzi o zagraniczna to podoba mi sie angielski five i ch4
fobia
Jack Sparrow

Post autor: fobia »

Z polskich to raczej TVN, ze względu na piątkowe filmy i Majewskiego. Teraz mają też Powiatowego.
olaczek
Forrest Gump

Post autor: olaczek »

Z polskich zdecydowanie TVN, a z zagranicznych Ch4, E4 (Friends codziennie :D) , BBC1/2(Doctor Who), Sky1(The Simpsons), RTE2(LOST :) ).....
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Moja lista:

TCM- puszcza dobre stare filmy, na dodatek bez reklam
AXN- pierwszy w Polsce emituje LOSTA i ostatnio fajny serial Jericho
TVN- jedno słowo "Fakty"
TVN24- bo lubię wiedzieć co się w świecie dzieje :)
Cartoon Network- kreskówki, kreskówki i jeszcze raz kreskówki :)
Europa- czasem można wpaść na naprawdę dobry film na tej stacji i tylko jeden blok reklamowy w czasie filmu.

Z tej listy można by wnioskować, że nic nie robią tylko siedze przed TV, ale wierzcie mi tak nie jest ;-)
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

jeśli chodzi o polskie stacje to zdecydowanie TVN. Dobra rozrywka, informacje, filmy. Czego więcej wymagac?
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Azgaroth, my tu o ogólnodostępnych prawimy :P
ODPOWIEDZ