Info o Filmie:
Reżyseria: Skip Woods
Scenariusz: Skip Woods
Zdjęcia: Denis Lenoir
Muzyka: Luna
Obsada: Thomas Jane, Aaron Eckhart, Paulina Porizkova, Mickey Rourke
Gatunek: Thriller, Sensacja, Akcja
Produkcja: USA
Opis: Casey jest architektem, mieszka w ładnym domu i wraz ze swoją partnerką stara się o adpocję dziecka. Dla tej ostatniej sprawy tytułowy czwartek ma być bardzo ważnym dniem, gdyż wtedy ma go odwiedzić kurator, który wyda ostateczny werdykt w sprawie. Pech chce, że w tym dniu przypomni o sobie niechlubna przeszłość.
Moja Opinia:
Kapitalny film; niezła jadka, zabawne dialogi, świetna obsada, akcja i czegoż więcej można chcieć od tego typu filmu?! Wszystko zostało przedstawione perfekcyjne. Od początku do końca się coś działo, nie można było się nudzić, a jeśli takie filmy nazywają się thrillerami to jestem za tym aby takie powstawały! Thomas Jane znów mnie zaskoczył, najpierw "Punisher", a teraz ten film, po prostu rewelacja. Może się wydawać, że skoro scenarzysta w filmie jest również reżyserem to z produkcji nie będzie nic specjalnego, a jednak tutaj Skip uświadomił mi że tak nie zawsze jest, bo przecież "Kod dostępu" też jest całkiem niezły no i teraz "Hitman"; zobaczymy co z tego wyjdzie, a stać go na więcej, bynajmniej mi to udowodnił po filmie "Czwartek". Osobiście ja polecam!