Reklamy

Ogólne dyskusje na tematy cieszące się szerszym zakresem.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Reklamy

Post autor: Issa »

Reklamy towarzyszą nam wszędzie: w telewizji, w kinie, na ulicy, w sklepach...
Niektóre są fajne, śmieszne, inne głupie i beznadziejne. Na jeszcze innych są aktorzy, prezenterzy czy piłkarze, na których przyjemnie jest zawiesić oko. Co sądzicie o reklamach?
Ja wypowiem się o tych w telewizji, a mianowicie jeśli chcę sobie zrobić coś do jedzenia, picia czy cokolwiek innego - reklamy są w porządku. Ale jeśli siedzę przed telewizorem, a ona trwają i trwają, to zaczynam się denerwować. Szczególnie, że niektóre reklamy są bardzo, bardzo głupie i ich ciągle puszczanie sprawia, że mam ochotę wyłączyć telewizor.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Re: Reklamy

Post autor: Dusqmad »

Przytoczę tu słowa Marilyn Mansona:
Bo kiedy oglądamy telewizję, wiadomości pompują w nas strach przed wszystkim dookoła: AIDS, mordy, powodzie. Przerwa na reklamę. Kup Colgate, kup Clearsil, z nieświeżym oddechem nie znajdziesz kompana do rozmów, z pryszczami nie masz szans u dziewczyn. To jest kampania strachu i konsumpcji. Myślę, że chodzi o to, aby człowieka zastraszyć i w ten sposób zmusić go do konsumpcji

Mi pozostaje się z tym zgodzić... Wiele reklam da się podpiąć pod powyższy cytat: leki, pasty do zębów itp. Mało jest reklam, o których da się powiedzieć, że są dobre. Ale takie też są: Łomża (drzewo butelkowca), Harnaś (Idę do pracy ostatni raz!), Tatra (seria z tym góralem) - o dziwo przychodzą mi na myśl tylko te dotyczące piw, niemniej Kabaret Mumio w Plusie też jest dobry. Największa część reklam jednak jest po prostu kretyńska. Na drugim miejscu po lekach są telefonie komórkowe: Era, ta taka z panem co śpiewał w "Ich troje", a kasę zgarniał sam. Po prostu we mnie to wzbudza agresję...
Elanor
Jack Sparrow

Post autor: Elanor »

Ja lubię reklamy :P Czasem lubie sobie po prostu obejrzeć, zwłaszcza te fajniejsze jak Coca-Coli "piłka zbliża" czy te świąteczne, Sony Bravia z tymi piłeczkami i genialna muzyką czy Calsberg i Heineken i jeszcze wiele... Ale te róznych środków czyszczących są po prostu nudne i głupie :/ No i kiedy po raz setny widzi się ten sam filmik w kilkuminutowym pasmie to jednak może zdenerwować... Chociaż ja sobie nie wyobrażam telewizji bez reklam :P
kacperski
Mad Max

Post autor: kacperski »

ja nie lubie reklam i w środku ogladania filmu i w ogóle. (Dlatego nie oglądam już telewizji :P ). A dla mnie najlepsze są te reklamy "głupie" jak np. reklamy plusa gsm co robili Mumio :D cód miód! :D i orzeszki! :D albo: ja sprite - ty pragnienie :D , a najlepsza jest ta ery gdzie biegnie ten facet gruby (ratownik) :D nie moge z niego! :D Tak, podczas świąt także lubie te reklamy Coca-Coli "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..." :D
Awatar użytkownika
Iwa
Jack Sparrow

Post autor: Iwa »

Jak leci w telewizji jakaś fajna reklama to jestem zdolna do obejrzenia kilku pasem, by tylko ją dorwać. :-D Najbardziej lubię reklamy Heyah. Wszystkie są udane. No i sportowe, bo można sobie popatrzeć na fajnych piłkarzy. Świąteczną reklamę Coca-Coli też bardzo lubię, bo od kiedy pamiętam zawsze leciała przed Bożym Narodzeniem i stwarza nawet świąteczny nastrój. 8-) Ale te proszki do prania, itp, są strasznie denerwujące.
HanksFan
Vincent Vega

Post autor: HanksFan »

Elanor pisze: Sony Bravia z tymi piłeczkami i genialna muzyką czy
Jose Gonzalez - Heartbeats, popieram ,warto zawiesić oko. Poza tym lubie reklamy piw - Heineken, czy Carlsberg a także wszelakie reklamy piłkarskie, osatnio Nike króluje , ale reklamy Adidas,Pumy czy Reebok też są dobre.
wredota_xD
Forrest Gump

Post autor: wredota_xD »

Bardzo różnie jest z tymi reklamami. Są, bo być muszą, ale do wszystkiego trzeba mieć umiar. Nie lubię jak trwają po 15 min. Po pewnym czasie można zapomnieć co się oglądało :-D
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

AAA nienawidzę reklam, a reklama Kitkata (z królowcem) to jakiś pieprzony szczyt głupoty :P
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Nie lubię reklam w telewizjii..w kienie uważam, że są one wskazane..Telewizyjne potrafią mnie dorowazdić do furii..te w trakcie filmu. A te "głupkowate" i "śmieszne" reklamy typu heuah, plus..ego (dawno temu) itd. wołają o pomstę do nieba :/ bardzo podobają mi isę za to reklamy samochodów..jest ich obecnie mało a szkoda, bo naprawdę były ciekawe..
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

Ja też niezbyt lubię te głupkowate rekalmy i dziwię się, że wśród mych znajomych wzbudzają taką furorę. Chociaż reklamy Sprite'a nie są złe :) Ogólnie reklamy w telewizji są głupie, a w kinie nawet mi sie podobaja, dziwne jakieś :)
Awatar użytkownika
Iwa
Jack Sparrow

Na nową reklamę Sprite'a z tymi hienami nie mogę patrzeć. Przesadzili moim zdaniem. Ale wcześniejsze były niezłe. :-D
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

Czemu przesadzili? Jednak chyba jest najgorsza, jak dla mnie najlpesza była ta z motorem. Aha, ta nowa reklama Coca Coli też jest spoko. Wesoła taka :)
Awatar użytkownika
Iwa
Jack Sparrow

Bo to ohydne jest. Nakłada na niego mięso i wpycha do pokoju z hienami. o.O Mnie to obrzydza. Mi najbardziej podobała się reklama z tą liną przywiązaną do nogi. :-D Chociaż z motorem też było fajne, tylko że ocenzurowali potem. :-/ Ale i tak szacunek dla ludzi, którzy wymyślili tą reklamę, bo tekst: "ja Sprite, ty pragnienie" (i różne jego przekształcenia) przeszedł do codziennego języka. Tak samo jak "prawie jak..." Żywca. O, właśnie, te reklamy też bardzo lubię.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

wredota_xD pisze:Nie lubię jak trwają po 15 min.
Mowa chyba o telezakupach, nic innego nie trwa dłużej. Za długa reklama to reklama do bani - chodzi o zadziełanie szybko i chwytliwie. Można nawet zirytować widza, wszystko byle tylko go nie znudzić - IMHO to jest w tej działce najcięższym grzechem.
skiszony pisze:AAA nienawidzę reklam, a reklama Kitkata (z królowcem) to jakiś pieprzony szczyt głupoty :P
Ja typuje tą TP "Ja wysyłam, ja dostaje, ja wysyłam, ojciec płaci" - na dobitkę jeszcze ojciec niebywale ucieszony z faktu tej zapłaty.
Gabriel pisze:reklamy typu heuah,
Co by o rekalamch Heyah nie mówić to trzeba przyznać, że jednak zrobione są bardzo dobrze, a tej wzorowanej na "Sin City" raczej trudno coś zarzucić... Poza tym pogratulować gościowi, który to wszystko wymyśla - pierwszymi reklamami tej sieci na wejści zagwarantował jej popularność.
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Post autor: Hukaa »

Z jednej strony lubię reklamy, bo np. w przerwie filmu można się wybrać do ubikacji za potrzebą :-D Ale z drugiej strony to wkurzające, jak co 30 minut przerywają Ci oglądanie... :-/
Najfajniejsze reklamy to Heyah, Sprite (ale ta ostatnia jest okropna, bleeee), Coca Cola, wszelkie reklamy samochodów i najlepsza z najlepszych: o ogórku i ziemniakach z biedronki :D Najgorsze to moim zdaniem reklama Maxwell house (ta piosenka jest wnerwiająca), Plusa, wszelkich proszków do prania (m.in z panem Chajzerem) oraz Pronto (to tango to strasznie brudny taniec...)...
Tak więc niektóre umilają czas, a inne tylko niepotrzebnie złoszczą... I trwają koło 10 minut niekiedy... :-/
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

strasznie ich nie lubię, szczególnie gdy lecą w czasie filmu... jak powiedział to nauczyciel z angla z byłego gimn. "Dziewczyny macie szczęście, że zobaczyłyście Constantine w kinie, ponieważ nie wyobrażam sobie oglądania filmów w TV jeśli pojawia się reklama to mamy wówczas w głowie wszystkie te produkty zamiast skoncentrować się na filmie, wiec dlatego nie oglądam telewizji i nawet nie mam telewizorka :P" I ja od tego czasu podobnie myślę... czy są to reklamy na które warto zwrócić uwagę czy też nie wszystkie są nie użyteczne w filmach...
Awatar użytkownika
blek
Mad Max

Post autor: blek »

plusem reklam w trakcie filmu jest to, że można skoczyć do kibla albo zrobić sobie coś do jedzenia nie opuszczając żadnych scen, baa, nawet głowę sobie można umyć po drodze i wyskoczyć do sklepu jeśli oglądamy na takim Polsacie np. :lol:
ale na tym plusy się kończą, bo to jest barbarzyństwo przerywać film na 10 minut produktami biedronki (chociaż muszę przyznać, że uwielbiam tego ogórka z ich nowej reklamy :lol: ) i wszelkimi proszkami, które spiorą wszystko. niektóre reklamy lubię, głównie piwa (Dog in the Fog ma genialne ;D), samochodów, plusa, sprite, coca-coli czy innych płynów, oraz firm w stylu Nike. można zapomnieć co się właściwie oglądało, a reklamy dalej trwają ;p
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Ale u nas to i tak te reklamy trwają krótko w porównaniu do takich Niemiec, czy USA. Tam to chyba można się przespać i niczego się nie przegapi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „FORUM OGÓLNE”