Info o filmie:
Reżyseria: Robert Towne
Scenariusz: Robert Towne
Zdjęcia: Caleb Deschanel
Muzyka: James Horner, Ramin Djawadi
Obsada: Colin Farrell, Salma Hayek, Donald Sutherland
Gatunek: Dramat, Melodramat
Prrodukcja: USA
Opis:
Los Angeles, 1933 rok. Miasto pełne pięknych palm i ludzi poszukujących wymarzonego szczęścia. Wśród nich jest młody i naiwny Arturo Bandini, pragnący zostać słynnym pisarzem. Mieszka w hotelu w towarzystwie wiecznie pijanego Hellfricka. Wkrótce kończą mu się pieniądze, z ostatnim groszem w kieszeni wybiera się więc do pobliskiego baru. Tam piękna Camilla, młoda Meksykanka poszukująca w Stanach męża, podaje mu okropną kawę. Tak rozpoczyna się burzliwy związek, pełen pożądania, zazdrości, gwałtownych kłótni i rozstań. źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
Zawiodłam się na tym filme, spodziewałam się o wiele czegoś lepszego. A otrzymałam dwugodzinną nudę z dobrą obsadą, ponieważ do aktorstwa nie mam żadncyh zarzutów. Przyznam iż nawet Colin Farrell z Salmą Hayek tworzyli świetny duet, ale jednak to zabrakło by wspomóc fabułę filmu. Miłość między tymi dwojga ludźmy została przedstawiona dość dobrze to w jaki sposób się kochali, czy też przedstawiali nam swoje uczucie jakie darzą do swojego partnera. Mogli sobie darować z niektórymi wydarzeniami, które tak naprawdę nie były potrzebne, moze tylko dlatego, by zanudzić widza. Sytuacje jakie miały miejsce zaczeły być co raz bardziej przewidywalne, szczególnie jesli chodzi o końcówkę. Widziałam wiele lepszych melodramatów, a ten jednak nie przypadł mi do gustu...