Zagadki
- MGaździcki
- Agent Smith
Re: Zagadki
Dokładnie! (Po czym od niechcenia zabija ruszającego się jeszcze płka Jakuszyna).
Zadawaj!
Zadawaj!
Jak brzmi szyfr do walizki prezydenta Skrooba?
Dodam od razu podpowiedź, ze zagadka pochodzi z filmu "Kosmiczne jaja"
Dodam od razu podpowiedź, ze zagadka pochodzi z filmu "Kosmiczne jaja"
Oj, zamilkło zgromadzenie. Podpowiedź: pięć cyfr wypaczających znaczenie słowa 'kod', już trudniej byłoby dobrać się do otwartej walizki 
Ja sobie jaja robiłam i tu masz, zgadłam
moja zagadka:
W filmie "Masz wiadomość" Joe Fox dwa razy uzywa charkterystycznego cytatu podczas rozmowy (na żywo i w sieci jako tajemniczy, nieznajomy "przyjaciel") z Kathleen Kelly. Z jakiego filmu jest ten cytat?
moja zagadka:
W filmie "Masz wiadomość" Joe Fox dwa razy uzywa charkterystycznego cytatu podczas rozmowy (na żywo i w sieci jako tajemniczy, nieznajomy "przyjaciel") z Kathleen Kelly. Z jakiego filmu jest ten cytat?
Nie nie z foresta, to film gangsterski. Joe Fox tłumaczył że ten film daje facetom odpowiedzi na wiele pytań czy coś w tym stylu, w każdym razie że jest to ulubiony film prawdziwego mężczyzny.
No kurcze prawdziwi mężczyźni powinni wiedzieć o jaki film chodzi 
- MGaździcki
- Agent Smith
Dużo jest filmów dla prawdziwych mężczyzn, "Masz wiadomość" pamiętam trochę słabo, ale nie jestem pewien czy to czasem nie byli Chłopcy z ferajny?
Znowu nie. kolejna podpowiedź i już nie ma siły żeby ktoś nie wiedział
Film ten to trylogia o mafijnej rodzinie Corleone. anyone?
Film ten to trylogia o mafijnej rodzinie Corleone. anyone?
- MGaździcki
- Agent Smith
OJCIEC CHRZESTNY-notabene miałem tak dać poprzednio, ale "Goodfellas" bardziej mi się kojarzyli jako film dla prawdziwych menów.
oczywiście że godfather
przytoczyłabym ten cytat ale nie mam czasu szukać 
- MGaździcki
- Agent Smith
Podaj tytuł filmu, w którym wymienione są trzy nazwiska wielkich reżyserów, w tym jednego z Polski-i w miarę możliwości podaj nazwiska tych twórców.
nie znam odpowiedzi ale podejżewam ze ten polski wymieniony rezyser to Romek Polański? 
- MGaździcki
- Agent Smith
Odpowiedź na jeden z członów pytania-celujący
Może jednak coś wydedukujesz
?
Może jednak coś wydedukujesz
- MGaździcki
- Agent Smith
Dobra, bo widzę, że nikt nie kojarzy, a temat stoi. Chodziło o film Hair, gdzie mowa jest o Fellinim, Antonionim i Polańskim.
Może takie pytanie-proste: w którym polskim filmie w jednym z dialogów wymieniony jest Tommy Lee Jones?
Może takie pytanie-proste: w którym polskim filmie w jednym z dialogów wymieniony jest Tommy Lee Jones?
Kiler
- Masz być jak Tommy Lee Jones w "Ściganym"
- Tak jest!
- No, to spierdalaj.
(z pamięci
)
- Masz być jak Tommy Lee Jones w "Ściganym"
- Tak jest!
- No, to spierdalaj.
(z pamięci
W jakim filmie był widoczny fikcyjny plakat filmowy (stylizowany na ten a "Armageddonu") głoszący, że "Tylko Ben Affleck może pokonać księżycowego gwałciciela"?
- MGaździcki
- Agent Smith
Hmm... Jay i Cichy Bob kontrakatują? To była taka bardziej zgrywa z Hollywood, więc i z Afflecka, który notabene jest wiodącym aktorem Smitha...
Tak 
Proszę, proszę ktoś na tym forum filmy Smitha ogląda... Szacunek
Proszę, proszę ktoś na tym forum filmy Smitha ogląda... Szacunek
- MGaździcki
- Agent Smith
Dobra, to będzie tak trochę nietypowo.
W najlepszej scenie filmu Haker Janusza Zaorskiego, główny bohater (Bartosz Obuchowicz) rozmawia ze swym amerykańskim pracodawcą (Paul Freeman) o filmach z lat 80.. Amerykanin wyznaje, że jego ulubiony film to Poszukiwacze zaginionej arki.
Moje pytanie: na czym polegał dowcip w tej scenie? (w sumie mała podpowiedź już dałem...).
W najlepszej scenie filmu Haker Janusza Zaorskiego, główny bohater (Bartosz Obuchowicz) rozmawia ze swym amerykańskim pracodawcą (Paul Freeman) o filmach z lat 80.. Amerykanin wyznaje, że jego ulubiony film to Poszukiwacze zaginionej arki.
Moje pytanie: na czym polegał dowcip w tej scenie? (w sumie mała podpowiedź już dałem...).