Jack Nicholson

Sławni, bogaci, przystojni utalentowani oraz Ci, którzy stworzyli najlepsze kreacje w dziejach kina.
ble
Tyler Durden

Jack Nicholson

Post autor: ble »

Obrazek

Proszę państwa, ten pan powyżej to Jack Nicholson. Aktor wybitnie uzdolniony, o którym bez większego fałszerstwa można powiedzieć, że będzie znany długo, długo po jego śmierci. Znany między innymi z takich filmów jak 'Lot nad kukułczym gniazdem', 'Batman', 'Lśnienie' i innych. Zapewne nie musiałam podawać tych tytułow, jak również nie musiałam go przedstawiać. Jack jest AKTOREM z najwyższej półki. Nie gra urodą, czy pieniędzmi. Jego spojrzenie przyprawia mnie o dreszcze, a uśmiech... no cóż... ;) Takie, a nie inne zdjęcie dałam nie bez powodu. Pomyślałam o nim od razu. Nie miałam najmniejszych wątpliwości. Tak Jacka Nicholsona trzeba zapamiętać: Z tym szaleńczym spojrzeniem, tą pasją... Dziwię się tylko, że dopiero ja zaczynam o nim temat.
Awatar użytkownika
blek
Mad Max

Re: Jack Nicholson

Post autor: blek »

Jack jest genialny, trzeba mu to przyznać. W każdej roli jest świetny, ostatnio widziałam go jako totalnego skurczybyka w filmie "Krew i wino" czy jakoś tak ;p pierwszy raz nie dało się go lubić, haha. Ale to tylko dowód na to, że potrafi zagrać wszystko, szaleńca, podstarzałego kawalera, niesnośnego pisarza wrzucającego psy sąsiadów do zsypu albo wygadanego marynarza i wiele innych. No i uśmiech, spojrzenie i te miny ma niepowtarzalne ;D
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Tak, macie rację, ale problem w tym, ze ja właśnie tych wybitnych jego filmów jeszcze nie widziałam, zawsze jak lecą w TV to zapomnę, albo jest dość późno emitowany mimo to uważam go równiez za dobrego aktora. Niestety widziałam z nim mało filmów, ale nadrabiam to. Mile wspominam go z komedii gdzie zagrał z Sandlerem, a mianowicie "Dwóch gniewnych ludzi", alez on potrafi zdenerwować człowieka, ale to właśnie mi sie w nim podobało. Jej i jakby tu nie wymienić wczorajszego filmu gdzie wystąpił Jack w roli prezydenta, czyli "Marsjanie atakują" to wręcz oburzające dla takiej produkcji :P
Awatar użytkownika
Kirk
Indiana Jones

Post autor: Kirk »

Chyba jest to aktor, który dysponuje największym potencjałem z całej rzeszy ludzi z pochodzących jego branży. To co potrafi zrobić mimiką twarzy, oczami, swoją szaleńczą nonszalancją sprawiają, że jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych aktorów na świecie, a do tego jednym z najlepszych. Niesamowite role we właściwie wszystkich filmach, w których brał udział - Lśnienie, Lot nad kukułczym gniazdem, Mały sklepik z horrorami, Easy Rider, Chinatown, Listonosz dzwoni zawsze dwa razy, Przełomy Missouri, Czułe słówka i wiele innych. Ludzie z takim talentem i umiejętnościami pojawiają się niestety bardzo rzadko, ale dzięki temu bardziej ich doceniamy, a Jack Nicholson to aktor jak najbardziej godny największego i niepodważalnego podziwu. Gdyby tak porównać go do innych osób, które tak często oglądamy na ekranie i które także są obiektem podziwu, to zazwyczaj w straciu z Nicholsonem nie wytrzymali by jednej rundy - wystarczył by słynny "uśmiech rekina" :)
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Post autor: MGaździcki »

Obok Tommy'ego Lee Jonesa, Christophera Walkena i Gary'ego Oldmana jedyny aktor w Hollywood, który naprawdę umie grać psychola. Znakomity w każdej roli: detektywa (Chinatown), supergangstera (Batman), polityka (Marsjanie atakują), czy po prostu cwaniaczka i lowelasa.

Strach pomyśleć co będzie bez niego w szołbiznesie. Chyba trzeba będzie pójść za Czesiem... :)
sylwu$
Mad Max

Post autor: sylwu$ »

Ooo..jeden z moich ulubionych aktórów. Pokazał, że umie wcielić się w czarny charakter (Lśnienie) jak i w "romantycznego" faceta (Lepiej późno niż poźniej ;)) Aczkolwiek wole, go chyba oglądać w roli czarnego charakteru (Chyba w większości filmów, taką ma własnie role ;))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktorzy”