Ukryte pragnienia

Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Ukryte pragnienia

Post autor: BlackDog »

Obrazek

reżyseria: Bernardo Bertolucci
scenariusz: Susan Minot , Bernardo Bertolucci
zdjęcia: Darius Khondji
muzyka: Richard Hartley
obsada: Liv Tyler, Jeremy Irons, Sinead Cusack, Carlo Cechci

"Bohaterka, 19-letnia Amerykanka Lucy, spędza letnie wakacje w malowniczej Toskanii. Pragnie spotkać swego dawnego znajomego Włoch, sympatię z lat dziecięcych, Nicolo, z którym wymieniła kilka miłosnych listów. Za ocean przywiodły ją również dzienniki jej zmarłej niedawno matki - poetki. Dziewczyna chce rozwikłać rodzinną tajemnicę i jednocześnie odnaleźć ojca, którego nigdy nie znała. Zatrzymuje się u znajomych matki, angielskiego małżeństa - rzeźbiarza Iana Graysona i jego żony Diany. Śliczna 19-latka wprowadza w życie gospodarzy i goszczących u nich przyjaciół świeży powiew, ale także burzy nieco ich harmonijną egzystencję."

filmweb.pl

Bardzo klimatyczny film opowiadający historię młodej dziewczyny, która poszukuje prawdy. Świetna rola Jeremy'ego Ironsa, a także dosyć dobra gra Liv Tyler. Najbardziej jednak urzekają zdjęcia i piękne krajobrazy Toskanii. Na uwagę zasługuję także bardzo dobry scenariusz oraz dobra muzyka. Niby wszystko wspaniale, ale niestety film jest trochę nudnawy i wymaga od widza dużej wytrwałości. Chociaż nie wiem, czy to można uznać za wadę...
Mela0607
Agent Smith

Re: Ukryte pragnienia

Post autor: Mela0607 »

Oglądałam ten film tylko dlatego, że zagrała tam Rachel i nawet był ciekawy, jednakże nic nowego się tu nie wydarzyło :P mimo tego iż jakaś nowa historyjka to wydaje mi sie trochę oklepana :P A Rachel pomimo małej rólki zagrała i tak swietnie :)
Carrie
Forrest Gump

Post autor: Carrie »

Dla mnie ten film to kompletne nieporozumienie. I wielki zawód. Powiedzieć, że lubię Bertolucciego, to trochę za mało. On jest perwersyjny i oryginalny, może trochę z tym seksem nawiedzony :-D , ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Perwersja służy u niego do pokazania głębszych emocji. A tutaj czekałam na to, i czekałam, i czekałam.... :roll: I się nie doczekałam. :570: Brak treści. Poza pięknym krajobrazem, dobrym Ironsem i dośc uroczą Tyler nie ma tutaj nic ciekawego. :-/
Inspiration
Mad Max

Post autor: Inspiration »

Pierwszy film jaki obejrzałam Bertolucciego. Być może właśnie dlatego 'Ukryte pragnienia' bardzo mi się podobają. Nie lubię Liv Taylor, ale w tym filmie przyjemnie się ją oglądało. Przyznaję, że produkcja może wydac się nudna dla wielu, ale wolna akcja to właśnie jej urok. Film jest u mnie w czołówce ulubionych.
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

Film przyjemny, ale nudnawy. Podobała mi się rola Jeremy'ego Ironsa. Liv Tyler również dobrze wypadła. Film warto obejrzeć dla urzekających zdjęć, pięknych toskańskich krajobrazów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”