Info o filmie:
Reżyseria: Steven Soderbergh
Scenariusz: George Nolfi
Zdjęcia: Adam Dale
Muzyka: David Holmes
Obsada: George Clooney, Casey Affleck, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon
Produkcja: Australia , USA
Gatunek: komedia kryminalna
Opis:
Ciąg dalszy przygód Danny'ego Oceana (George Clooney) i jego kompanów. Od słynnego napadu na skarbiec w kasynie w Las Vegas minęły trzy lata. Wydaje się, że teraz już Danny'emu nic nie grozi. Niestety Terry Benedict (Andy Garcia), który stracił i wielkie pieniądze i piękną kobietę (Julia Roberts) szykuje zemstę. Dobiera się do skóry kolejnym członkom szajki Oceana i żąda zwrotu 160 milionów dolarów. A że od napadu minęło kilka lat, nalicza jeszcze odsetki.
(źródło: filmweb.pl)
Opinia:
Sequel jest już dużo gorszy od jedynki. Co prawda aktorzy są ci sami i co do ich gry nie mam żadnego "ale" tak do scenariusza i całej fabuły mam. Przez pół filmu się nudziłem bo nic takiego szczególnego się nie działo. Wszystkie zwroty akcji były dużo gorsze od jedynki i nie było czym się tak naprawdę zachwycać. Muzyka była świetna i tutaj nie ma co się przyczepiać bo David Holmes w jedynce jak i w dwójce spisał się na medal. Dość chaotycznie było to wszystko zrobione tak można powiedzieć o tym filmie. Nie polecam ale można oglądnąć dla zabicia czasu. Ocena 5/10.