Nasze zwierzaki

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Nasze zwierzaki

Post autor: Issa »

Piszemy wszystko o naszych zwierzątkach, zdjęcia mile widziane.
Ja miałam dwa chomiki, pierwszy był syryjski, drugi dżungalski. Oba nazwałam Maciek, chociaż pierwszy później okazał się samicą... Do Maćka I byłam bardziej przywiązana, bo był moim pierwszym jakimkolwiek zwierzątkiem. Chomiki syryjskie są strasznymi czyściochami, zawsze jak go brałam na kolana, to od razu siadał mi na podołku i się mył. Słodka, ciepła, puchata i pulcha pociecha :-D A Maciek II szybciej się oswoił, był mniejszy i też ładniutki, ale potem mi się znudził. I nie rozpaczałam, gdy zdechł.
Fotka robiona moją komórką, nie przeraźcie się jakością... Maciek II:
Obrazek

Obrazek

Coś śmiesznie mi ten post wyszedł :-P
Fejna
Vincent Vega

Re: Nasze zwierzaki

Post autor: Fejna »

Mam dwa psy - dwie :D jamniczki. jedna szosrtkowlosa druga krotkowlosa. Nute i Czika. ich zdjecia mozna zobaczyc na moim fotologu.
tutaj
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Umnie jeden pies: pies Rottweiler imieniem Xena (jak najbardziej adekwatnym do zachowania) a to tego dziesięć kotów. Żadna pomyłka, normalnie mam dwa: Pusia (Perski) i dachowiec, którego najchętniej oddałbym w dobre ręce, a teraz oba dorobiły się potomstwa i do tego mam siedem dachowców i jednego persa (były dwa, ale jeden już poszedł w świat).
Postaram się o jakieś zdjęcia, sądzę że siostra ma sporą kolekcję i nie będzie z tym problemów ;)
zubel
Vincent Vega

Post autor: zubel »

Issa pisze:Oba nazwałam Maciek, chociaż pierwszy później okazał się samicą... Do Maćka I byłam bardziej przywiązana...
Jestem zaszczycony, że nazwałaś chomiki moim imieniem :-D

[quote="Issa"chociaż pierwszy później okazał się samicą...[/quote]
To przemilcze... :-|

Ja mam:
- psa retriever'a - Reksa
- kota - Tiger'a (na czesć Tigera Michalczewskiego :-) )
- kilka rybek
- siostre :-D

miałem też 2 papugi, ale zatruły się jedzeniem (oryginalnym dla papug) i umarły.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

A mi pies uciekł. Chyba mnie nie lubił ;p
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

No ja mam papugę samicę mylnie potraktowaną jako samca (nawet przez hodowcę) i nazwaną Mundi od Edmund (nie pytajcie dlaczego:P). Bardzo jąkocham, chociaż jest stara nieruchliwa i nieśpiewająca. Nie chce nawet latać. :P W wakacje dorobiłam się również dwóch myszoskoczków. I tu początkowo miała być samica i samiec i plany o hodowli ale piękny i butny samiec okazał się również samiczką (no co jest?)
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

O lol. Widać, że nie tylko ja mam wpadki z pomyleniem płci :lol:
zubel pisze: Jestem zaszczycony, że nazwałaś chomiki moim imieniem :-D
miałem też 2 papugi, ale zatruły się jedzeniem (oryginalnym dla papug) i umarły.
Ależ proszę bardzo.
Przykro mi z powodu papug. Moja koleżanka opowiadała, że w opakowaniu z karmą dla jej ptaka, raz były dwie larwy. Aż ciarki mi przechodzą po ciele, jak o tym pomyślę. Brrr.
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Mi jedna papuga chyba na zawał zmarła jak do mojego pokoju wleciała :P
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

A ja mam owczarka niemieckiego o imieniu Sonia (chyba bardzo popularne imię wśród psów rasy żeńskiej).
iskierka
Terminator

Post autor: iskierka »

w polsce mam kundla zwie sie kuleczka, a w angli u rodziny u ktorej pracuje jest czarny labrador zwie sie poppy (mak)
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Ja miałam chomiki, ale to chyba było ze 3 lata temu, hehe trzymałam je w akwarium bo one mi się rozmnażały, a na szczęście duży był, wiec sie wszystkie pomieściły :P hehe ale już nie mam żadnego zwierzaka, chciałam kiedyś psa, ale niestety nie udało się mojej rodzinki przekonać, mamy taki duzy ogród, a oni nie i koniec, przykro mi było z tego powodu, ale jakos się przyzwyczaiłam, ze nie mogę mieć żadnego zwierzaka :-| Hmm... no tak mamy mnóstwo rybek i w dodatku dwa akwariumy; mielismy piranie, ale niestety "kajtły" 2 lata temu, a one były świetne, zawsze jak zmieniałam im wodę to mi całą siatkę "zeżrały" i później same dziuty były :P hehe ach no tak i jeszcze mamy oczko z rybkami; ale to już rodziców działka :P
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Mi obrodziło teraz w 6 małych perskich kotów. Tylko jest problem z mężem mojej kotki. Otóż obsikał on kanapę swoich właścicieli o wartości kilku tysięcy złotych i zaraz po tym haniebnym czynie został poddany kastracji. Będziemy musieli jej znaleźć nowego faceta... :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”