Ostre Psy

Mela0607
Agent Smith

Ostre Psy

Post autor: Mela0607 »

Plakat:
Obrazek
Premiery:
Polska: 8 czerwca 2007
Świat: 14 luty 2007
Info o filmie:
Reżyseria: Edgar Wright
Scenariusz: Edgar Wright , Simon Pegg
Zdjęcia: Jess Hall
Muzyka: David Arnold
Produkcja: Wielka Brytania
Gatunek: Akcja, Komedia kryminalna
Obsada: Simon Pegg, Nick Frost
Opis:
"Hot Fuzz" jest opowieścią o Nicholasie Angelu - odnoszącym sukcesy londyńskim policjancie, który przez zazdrość współpracowników i przełożonych ląduje w komisariacie na prowincji, gdzie kompletnie nic się nie dzieje. Jego partnerem zostaje życiowy nieudacznik, Danny Butterman. Bohaterowie będą musieli pokonać wzajemną niechęć, by rozwikłać kryminalną zagadkę.
Moja Opinia:
Gdy usłyszałam o tym filmie, pomyślałam sobie no to moze być dobre i miałam okazję zobaczyć :) Z resztą mało powiedziane, że to dobre było, extra nie zasłużyło na 10/10, ale 8/10 w zupełnosci wystarczy. Poczatek całkiem fajnie się zapowiadał, nawet humorek już dopisywał, ale później było juz co raz lepiej, ale własnie było te "ale", dlatego iż w filmie było parę scen w których pomyślałam sobie, ze wyłączę film i później go zobaczę, bo troszkę wiało nudą z tak neutralnej strony, bo coś się tam działo, ale troszkę dziwne to było odczucie jak na kino akcji, ale mniejsza z tym przełamałam się jednak i pomyślałam, ze zostawię, może akurat się coś wydarzy niezwykłego czy też zjawiskowego, tak też się stało. Jak Nicholas sam się wziął do roboty, nie no totalny łach; po prostu nie mogłam wytrzymać ze smiechu; to co się tam działo przewyższało moje wyobrażenia o kinie akcji myślałam, ze Anglicy nie będą tak dobrzy w takim gatunku, a tu niespodzianka... Zwariowana komedyjka o szalonych partnerach i zwariowanej fabule pełnej humoru. Polecam szczególnie zawziętym fanom kina akcji ;)

Wróć do „Komedia”