Bo ja oglądam i nie wierzę, że tu nie ma drugiego dna. Zastanawiam się, co autorzy mieli tu na myśli.
Wolny Temat
Re: Wolny Temat
A "Krótki dzień pracy" na ATM Rozrywka pan oglądasz? 
Bo ja oglądam i nie wierzę, że tu nie ma drugiego dna. Zastanawiam się, co autorzy mieli tu na myśli.
Nie. Mój brat siedzi przy TV.
Ale lubię ten odcinek
Ale lubię ten odcinek
Ferdek to chyba w tym odcinku symbolizuje władzę, jak mówił, że może każdego odłączyć. Ale chyba jakąś peerelowską władzę, gospodarkę centralnie sterowaną czy cuś. 
Panie przecież nie każdy odcinek musi mieć drugie dno. 
Niby nie, ale też nie wierzę, że w tym wszystkim chodzi tylko o ciągnięcie kabla i nie ma w tym żadnej głębi. 
Sporo odcinków 1 sezonu np nie ma drugiego dna ani przesłania.
Bo tam chodziło tylko o to, żeby zaszokować pustotą i infantylnością, takie zaskakiwanie odbiorcy. 
A jak ogółem oceniasz 1 sezon?
Ale prosilbym o taką porządną ocenę która mogłaby zakwalifikować się jako normalny post na forum.
Ale prosilbym o taką porządną ocenę która mogłaby zakwalifikować się jako normalny post na forum.
Nie wiem...
Trochę po części zgadzam się z Bździuchem, który uznaje go dziś za średni, ale w moim odczuciu jest wiele odcinków, do których jest po co wracać, mimo że nie niosą za sobą właśnie tej "ukrytej głębi". Wielu uznaje dziś sezon 1. za świętość, ja nie, niektóre odcinki, jak np. "Gumowy interes", "Kasa chorych" czy "Okrutna pizza" mnie nudzą i częściowo nawet żenują, a jakbym miał napisać scenariusz w takim stylu, to musiałbym być nieźle zjarany. 
I nie uznaję Sadzy za jakiegoś Boga tego serialu, prawdę mówiąc gdyby nie odszedł, mnie ten serial pewnie guzik by obchodził.
I nie uznaję Sadzy za jakiegoś Boga tego serialu, prawdę mówiąc gdyby nie odszedł, mnie ten serial pewnie guzik by obchodził.
A kojarzysz pan animację Kajko i Kokosz z 2005? To miał być polski Shrek. Scenariusz napisali Sadza z Wierzbiętą. Film jest tak zły że w środowiskach komiksowych nie znajdzie się osoby która da wyżej niż 1/10.
A jak oceniasz np.Szkołę rzycia?
A jak oceniasz np.Szkołę rzycia?
A "Szkołę rzycia" akurat bardzo lubię, przynajmniej nie było w nim żadnych żywych pizz czy kosmitów (swoją drogą tych drugich w tym serialu było zdecydowanie za dużo, czyżby Pharell miał rację i coś jest na rzeczy?
). No i śmieszny i to niekoniecznie taki prostacki humor.
Ten serial u mnie na dobre zaczyna się z początkiem 3. serii.
Ten serial u mnie na dobre zaczyna się z początkiem 3. serii.
A widzisz znam pewną osobę która bardzo lubiła i ma sentyment do pierwszych około stu kilkudziesięciu odcinków bo wtedy serial był świeży miał barwną obsadę i był fenomenem kulturowym w Polsce. Potem niby nie było już Edzia i Waldka przez co obniżył się poziom a same odcinki zrobiły się wtórne. I ta osoba za jeden z głównych minusów uważa że co chwilę jest odcinek o kosmitach. 
A właśnie, o tym zapomniałem napisać, Babka i Edzio to najlepsze, co mogli wymyśleć twórcy, gdyby nie oni, to - ośmielę się to powiedzieć - z całej 1. serii niewiele bym zapamiętał.
Waldek był dobry przez pierwsze 20-30 odcinków, a najlepszy w pilotach. Potem mnie już irytował, a od powrotu z USA dno.
Waldek był dobry przez pierwsze 20-30 odcinków, a najlepszy w pilotach. Potem mnie już irytował, a od powrotu z USA dno.
A umiałbyś wskazać top 3 best i top 3 worst odcinki? 
Nie w mgnieniu oka.
Jakbym chwilę pomyślał, to może.
Dobra, to z najgorszymi idzie łatwiej - na pewno żenujący "Dzień, w którym zapchał się kibel", pełen Mariolki "Nie bój żaby" albo "Betonowe pośladki".
Gorzej z tymi najlepszymi, bo mimo wszystko było ich jednak ciut dużo, ale taki najnajnaj to chyba "Śmierć i Ferdynand".
Gorzej z tymi najlepszymi, bo mimo wszystko było ich jednak ciut dużo, ale taki najnajnaj to chyba "Śmierć i Ferdynand".
Ja bym dał ciut mniej.
I z gorszych Wielki bal bym dodał. 
"Wielkiego balu" tak szczerze mówiąc nigdy nie obejrzałem w pełnej wersji, kilka razy się przymierzałem, ale się jakoś za niego nie wziąłem. 
A dużo jest ogółem odcinków których nie widziałeś?
A ja przeciwnie-krótką widziałem raz długą kilka razy.
W obu wersjach odcinek słaby ale jednak w długiej fabuła ma jakąś tam od biedy logikę i całkiem spoko jest pierwsze około 15 minut.
A ja przeciwnie-krótką widziałem raz długą kilka razy.
W obu wersjach odcinek słaby ale jednak w długiej fabuła ma jakąś tam od biedy logikę i całkiem spoko jest pierwsze około 15 minut.
Nie wiem, czy "Wielki bal" należy w sumie oceniać jak normalny odcinek, bo to jednak powstało po to, by ludzie w '99 mieli jakąś rozrywkę na Sylwestra, kiedy nie było tych zasranych imprez sylwestrowych na trzech stacjach.
Stąd też piosenki, musicalowy klimat no i ten pamiętny crossover skądinąd trzech najpopularniejszych wówczas seriali.
Poza tym to było traktowane nawet nie jako odcinek Kiepskich, tylko coś w rodzaju specjalnego programu.
Raczej widziałem wszystkie odcinki poza "Wielkim balem", ale są na pewno takie, których już praktycznie wcale nie pamiętam. Na przykład taki "Czarny lulek" - pustka w głowie.
Poza tym to było traktowane nawet nie jako odcinek Kiepskich, tylko coś w rodzaju specjalnego programu.
Raczej widziałem wszystkie odcinki poza "Wielkim balem", ale są na pewno takie, których już praktycznie wcale nie pamiętam. Na przykład taki "Czarny lulek" - pustka w głowie.
Mi trochę brakuje.
Ale okej spać mi się chce. Późno już trochę.
Ja w sylwestra 99 pewnie zamiast Wielkiego Balu włączyłby Nagą broń.
Ale okej dobranoc.
Ale okej spać mi się chce. Późno już trochę.
Ja w sylwestra 99 pewnie zamiast Wielkiego Balu włączyłby Nagą broń.
Ale okej dobranoc.
A ja włączę sobie przed Sylwestrem "Wielki bal", chyba że zapomnę. 
No jak idziesz spać, to dobranoc, ja mam jeszcze parę rzeczy, rzeczuniek do ogarnięcia.
No jak idziesz spać, to dobranoc, ja mam jeszcze parę rzeczy, rzeczuniek do ogarnięcia.
-
Anna Ostasiuk
- Vincent Vega