Błękitna głębia

yrek
Agent Smith

Błękitna głębia

Post autor: yrek »

Obrazek
Reżyseria: John Stockwell
Scenariusz: Matt Johnson
Zdjęcia: Shane Hurlbut, Peter Zuccarini
Muzyka: Paul Haslinger
Gatunek: Przygodowy
Obsada: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan

Fabuła
Opowieść o grupie miłośników nurkowania, którzy podczas jednej z podwodnych wędrówek odnajdują zatopiony wrak samolotu. Tym samym zadzierają z lokalnymi gangsterami, bowiem samolot przewoził pokaźny ładunek narkotyków.

Barzo interesujaca "piracka" przygodowka. Nie oczekujcie jednak "Piratow z Bahamow:)" Swietna praca kamera oraz zdjecia. Jestem jakies 10 min po filmie a usmiech z twarzy jeszcze nie zniknal. Ciesze sie gdyz mile sie rozczarowalem. Sadzilem ze bedzie to przecietny film w ktorym jedynym plusem jest Jessica Alba. Konkurencja dla Jessici jest scenariusz - nie przynadzal wiec chcailo sie ogladac do konca. W filmie mozemy nawet dopatrzyc sie jakiegos glebszego przeslania. Co jest tak naprawde w zyciu wazne? kasa czy prawdziwe szczescie? Najlepiej to i to. Czasami sie tak nie da i o tym przekonal sie Jared. (Ale czy majac taka dziewczyne jak Alba potrzeba do szczescia $...?)Ocena: 7/10
Mela0607
Agent Smith

Re: Błękitna głębia

Post autor: Mela0607 »

Jedno pytanie co wy wszyscy za tą Albą jesteście?! Okej spoko, jest bardzo ładna, ale nie jest utalentowana, widziałam z nią własnie ten film, Fantastyczna czwórkę i Honey czy też parę odc. Dark Angel... ale jakos mnie nie zrzuciła na kolana swoją grą... Ale jeśli chodzi o film to był dobry, scenariusz nieprzekombinowany, prosty bez jakichkolwiek uwag; bardzo fajnie przedstawiono obraz pod wodą i jest to wielkim plusem; chyba te scenki mi się najbardziej podobały :) Jak zawsze Paul Walker pokazał widzom, ze nadaje się do takich filmów, moze nie był tak dobry jak w "Potędze strachu", ale też widać, ze sie chłopak starał i wyszło mu całkiem nieźle :) A o Jessice już pisałam... Ja osobiscie film polecam, można dzięki niemu spędzić przyjemnie czas...
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Po mojemu jest to film dla prawdziwych koneserów... strojów kąpielowych płci przeciwnej. Nieco lepsze od gazetki z Tesco, ze względu na bardziej przykuwającą wzrok modelkę - Jessicę Albę. Poza tym okazalsza scenografia: wolę morze i skarby, niż jakieś obłędne ceny w tle. 1/10 - ponowne oglądnięcie za dopłatą!
charles880
Forrest Gump

Post autor: charles880 »

To tak samo jakbyś oglądajac musical powiedziała: 'na początku nawet fajnie sie słuchało, ale czy oni musieli tak śpiewać i tańczyć przez cały film?'.
Nie zmienia to faktu, że film to kupa. Jego słabość polega na braku przyzwoitego scenariusza, słabym aktorstwie Zhang, papierowych emocjach. Wymieniać można długo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przygoda”