Robocop

jaxx
Vincent Vega

Robocop

Post autor: jaxx »

gatunek: Akcja/Sci-Fi
produkcja: USA
premiera: 7 lutego 2014 (Polska) 30 stycznia 2014 (świat)
reżyseria: José Padilha
scenariusz: Joshua Zetumer
Obsada:
Alex Murphy/Robocop - Joel Kinnaman
Dr Dennett Norton - Gary Oldman
Raymond Sellars - Michael Keaton
Pat Novak - Samuel L. Jackson

Opis:
Jest rok 2028. Międzynarodowa korporacja OmniCorp jest centrum światowej robotyki. Wyprodukowane przez nich drony biorą udział w działaniach wojennych na całym świecie. Teraz planują wprowadzić swoje technologie na terenie USA. Alex Murphy (Joel Kinnaman), dobry glina, walczący z korupcją i falą zbrodni w Detroit City oraz kochający mąż i ojciec zostaje śmiertelnie ranny. OmniCorp wykorzystując najnowsze technologie "przywraca" Alex'owi życie. Policjant cyborg powraca na ulice miasta by dalej zwalczać przestępczość.

Zawsze lubiłem stare dobre kino akcji lat 80-tych. Pomysły i wykonanie jak na tamte czasy nie banalne. Poza tym technika, filozofia filmów akcji też się różniła. Obecnie filmy te przeżywają renesans w postaci nowych odsłon, a teraz padło i Roboczłowieka. Wspominając takie filmy jak Sędzia Dredd czy Pamięć Absolutna w nowych odsłonach, myślę, że może być fajne kino akcji. Nie gorsze od pierwowzoru:)
Awatar użytkownika
premierka
Jack Sparrow

Re: Robocop

Post autor: premierka »

No ja jestem bardzo ciekawa, zwiastun mi sie podoba.
A widziałeś grę?
jaxx
Vincent Vega

Szczerze mówiąc z grą się nie zaprzyjaźniłem. Coś na motywach fabuł filmu? Bardziej myślałem o filmie niż o grze czy innych aspektach Robocopo klimatów;]
Amelie
Forrest Gump

Post autor: Amelie »

Zapowiada się dobre kino akcji. :) Ciekawa jestem kreacji głównego bohatera - kojarzę aktora grającego Robocopa z serialu "Dochodzenie" i mam nadzieję, że zagra równie dobrze albo lepiej. :D
jaxx
Vincent Vega

Właśni to jest ciekawe. Do głównej roli wzięli tak naprawdę jeszcze żółtodzioba jeśli chodzi o produkcje pełnometrażowe. Przy czym otoczyli go gronem wielkich i znanych, jak Oldman czy Keaton. Ciekawe jak to wszystko się razem ułoży i przegryzie. Nie mniej ważne będą efekty wizualne. To już jest naprawdę zaawansowany film pod tym względem. Cóż, truizm. Teraz wszystko co nowe ma efekty na wysokim poziomie. Tutaj bardziej wypada porównać do starej wersji. Przewaga miażdżąca:)
jagot21
Forrest Gump

Post autor: jagot21 »

He he - Samuel L. Jackson musi być, czekam jak puszczą film w Kinotece na razie nie widać nawet w zapowiedziach.
Amelie
Forrest Gump

Post autor: Amelie »

jaxx pisze:Właśni to jest ciekawe. Do głównej roli wzięli tak naprawdę jeszcze żółtodzioba jeśli chodzi o produkcje pełnometrażowe. Przy czym otoczyli go gronem wielkich i znanych, jak Oldman czy Keaton. Ciekawe jak to wszystko się razem ułoży i przegryzie. Nie mniej ważne będą efekty wizualne. To już jest naprawdę zaawansowany film pod tym względem. Cóż, truizm. Teraz wszystko co nowe ma efekty na wysokim poziomie. Tutaj bardziej wypada porównać do starej wersji. Przewaga miażdżąca:)
Hehe, no właśnie on w "Dochodzeniu" grał też policjanta, więc można powiedzieć, że ma jakieś doświadczenie w takich rolach. xD
Mi się strasznie podoba nowy motor RoboCopa, wcześniej chyba go nie miał? I wdzianko też na plus, zawsze wolałam czarny. :>

[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
Krasnal Adamu
Jack Sparrow

Post autor: Krasnal Adamu »

Niby jest to, co w "Robocopie" najważniejsze, czyli pytania, czy to jeszcze człowiek, czy już podporządkowana oprogramowaniu maszyna, i jakie w związku z tym powinien/powinna mieć prawa. Brakowało mi jednak dystopijnego charakteru oryginału: tej znieczulicy w mediach (była manipulacja, ale tylko poprzez jeden program telewizyjny - to mało), brutalności na ulicach itp. Niemniej film lepszy od "Robocopa 2" i o niebo lepszy od "Robocopa 3". Powyżej moich oczekiwań.
Awatar użytkownika
Pan Szyszek
Vincent Vega

Post autor: Pan Szyszek »

Ja się zawiodłem, brakowało mi tego co wyliczyłeś. I tak jak nowy Dredd wyszedł o wiele lepiej od tego z 95', tak Robocop się skiepścił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcja | Sensacja”