Hobbit
Hobbit
Właśnie wróciłem z "Hobbita" i mam mieszane uczucia. Miałem wrażenie, że reżyser nie wiedział w którą stronę poprowadzić film, czy ma być raczej dla młodszych, czy raczej dla starszej widowni. Wydaje mi się, że to dobry film przygodowy ale raczej bez porównania z "Władcą Pierścieni". A Wy co myślicie?
Re: Hobbit
Moim zdaniem, Twoje mieszane uczucia są jak najbardziej uzasadnione. Również widziałem ten film w kinie. Ja zauważyłem, że Hobbit w przeciwieństwie do Władcy Pierścieni, jest dużo bardziej baśniowy. We Władcy... było dużo tej brutalności i takiego mrocznego fantasy, z kolei w Hobbicie jest sporo rzeczy wręcz momentami bajkowych. Jednak uważam, że poza paroma szczegółami Hobbit jest udanym filmem.
Korzystając z okazji, ciekaw jestem co Wy myślicie na temat pełnego zdubbingowania nowego filmu P.Jacksona? Bo moim zdaniem, to już skok na kasę...
Korzystając z okazji, ciekaw jestem co Wy myślicie na temat pełnego zdubbingowania nowego filmu P.Jacksona? Bo moim zdaniem, to już skok na kasę...
Spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej. Po rozbudzeniu apetytu po spodziewałem się lepszych efektów specjalnych.
pomijając te kwestie film jest bardzo udany
Dubbing w tym filmie mógłby być lepszy.
pomijając te kwestie film jest bardzo udany
Dubbing w tym filmie mógłby być lepszy.
no jeszcze miesiac zostałkalejdosskop pisze:Też byłam w kinie i ogromnie mi się podobało. Nie mogę się doczekać kolejnej części, ale premiera tuż tuż
-
AndrzejSiemion
- Forrest Gump
Byłem również w kinie, powiem, że podobało mi się, a szczególnie właśnie ta bajkowa atmosfera. Hobbit jest inny bo powinien być inny, jak by powielili to samo to już by nie bylo ciekawe. Dla mnie zajeb**te przestrzenie oraz wartka akcja powodują, że film jest niezwykły. A do tego jeszcze muzyka w "Hobbicie" jest dla mnie genialna ;] jeśli chodzi o premiere Hobbita II to kiedy?
-
AndrzejSiemion
- Forrest Gump
No to zobaczymy jak wyjdzie kolejna produkcja Jacksona. Fajnie, że są osoby, które też lubią fajne widoki i bajkowy klimat akcji ;] Trzeba w takim razie ruszyć w kino bo już niedługo premiera :]
Też się wybieram na premierę nowego Hobbita. Jedynka była świetna, po Pustkowiach Smauga spodziewam się jeszcze więcej ;-)
-
honkitonki
- Forrest Gump
Ja też widziałem i wróciły wspomnienia z dziecięcych lat. Mogłem ten film oglądać po 100 razy dziennie i tak by mi się nie znudził. Genialne kino. Jak już mój syn podrośnie to pokażę mu co tatuś oglądał.Falka pisze:Ja na jutro mam bilety... właśnie się wyświętowałąm i jutro lecę na Hobbita, a wiecie co dziś w naszej TV oglądałam ... w temacie fantasy??? "Newerending story"... tak, aż się łezka w oku zakręciła, tak, tak...cudne ;-)
Odnośnie nowego "Hobbita" wybieram się, ale jakoś wybrać się nie mogę. Dopiero co niedawno widziałem pierwszą część na DVD oczywiście i jestem strasznie podekscytowany drugą częścią. Znajomi byli, mówią, że niesamowita.
-
marcinpatalon
- Forrest Gump
Pierwsza część z uniwersum LOTR na której wersję reżyserską nie czekam. Słaby film, pokpili sprawę, przerost formy nad treścią i splunięcie w twarz fanom i fankom Tolkiena ...
-
agakowalska
- Forrest Gump
Pierwsza część z uniwersum LOTR na której wersję reżyserską nie czekam. Słaby film, pokpili sprawę, przerost formy nad treścią i splunięcie w twarz fanom i fankom Tolkiena ...
Na mnie Hobbit zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Nie dawno czytałem książkę Tolkiena. Jest bardzo dobra. Jedna z najlepszych fantasy, jakie do tej pory czytałem. Z tego powodu w stosunku do filmu miałem wysokie oczekiwania - nie zawiodłem się. Polecam przeczytać książkę i obejrzeć film 
-
marlasinger1
- Forrest Gump
Muszę to powiedzieć. Jackson s****ł ten film. I nie chodzi mi komediową fabułę ale o wszędobylskie CGI,idiotyczne zachowanie bohaterów i CAŁKOWITY BRAK KLIMATU!
Kocham Władcę Pierścieni. Książkę przeczytałam 3 razy w dwóch przekładach, film jeszcze więcej w wersji rozszerzonej, ale Hobbita znieść nie mogę
Kocham Władcę Pierścieni. Książkę przeczytałam 3 razy w dwóch przekładach, film jeszcze więcej w wersji rozszerzonej, ale Hobbita znieść nie mogę